https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΑΡΜΕΝΙΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Hayko!

Λίγο πριν την εκπνοή του Σεπτέμβρη μας ήρθαν δυσάρεστα νέα από την Αρμενία. Σήμερα σε ηλικία μόλις 48 ετών έφυγε από τη ζωή ο Hayko, κατά κόσμον Hayk Hakobyan. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Υερεβάν, ο τραγουδιστής είχε διαγνωστεί με τον ιό COVID-19 και τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη.

Ποιος ήταν ο Hayko

O Hayko (Hayk Hakobyan) γεννήθηκε το 1973 στην Αρμενία. Ήταν τραγουδιστής – συνθέτης και από την αρχή της καριέρας του είχε διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο χώρο. Είχε λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις καταφέρνοντας να ξεχωρίσει. Το 1996 συμμετείχε στο φεστιβάλ “Moskva 96” όπου κατέλαβε την πρώτη θέση. Την επόμενη χρονιά κατάφερε να πάρει πάλι την πρωτιά στο φεστιβάλ “Big Apple” στη Νέα Υόρκη. Τα επόμενα χρόνια εντός συνόρων είχε βραβευτεί δυο φορές ως “καλύτερος τραγουδιστής της χρονιάς” και κατέχει ακόμη ένα βραβείο για τον “καλύτερο δίσκο της χρονιάς“.

Η συμμετοχή του Hayko στη Eurovision

Ο τραγουδιστής το 2007 πήρε μέρος στον 52διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κατακτώντας την 8η θέση με 138 βαθμούς ερμηνεύοντας το τραγούδι “Anytime You Need“. Η συμμετοχή αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά μετά την παρθενική είσοδο της χώρας στον διαγωνισμό το 2006 στην Αθήνα.

Πηγή: armedia.am

O OGAE Greece εύχεται βαθύτατα συλλυπητήρια στους οικείους και στους συνεργάτες του εκλιπόντος.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ