ΚΡΟΑΤΙΑ: Μέσα από το Dora η επιλογή για το 2022!

Η Κροατία επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή της στον 66ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Η 27η συμμετοχή της χώρας θα επιλεγεί ξανά μέσα από την πεπατημένη, τον εθνικό τελικό Dora. Το νέο ήρθε μέσα από ανάρτηση του κρατικού καναλιού, HRT, στο Facebook.

Η ανάρτηση

Ο όμορφος καιρός του Σεπτέμβρη συμβάλλει στις προετοιμασίες για το Dora και τη Eurovision 2022, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη! Ο κροατικός εθνικός τελικός για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα ξεκινήσει σύντομα, γι’ αυτό μείνετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Το Dora

Από το 1993 μέχρι και το 2011 μέσα από το Dora αναδείχτηκαν οι συμμετοχές της Κροατίας στη Γιουροβίζιον. Με μια διακοπή 7 χρόνων, επανήλθε το 2019 για να συνεχίσει την πορεία του και το 2022. Η πιο πιαθνή πόλη όπου θα διοργανωθεί το Dora αναμένεται να είναι και πάλι η παραθαλάσσια Opatija.

Η Κροατία συμμετείχε το 2021 στο Ρότερνταμ με την Albina και το τραγούδι Tick-Tock. Για λίγο δεν κατόρθωσε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, καθώς ήρθε 11η με 110 βαθμούς.

πηγή: Eurosong HRT Facebook

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάνουν λάθος… 3 χρονιές εκαναν εσωτερική επιλογή (2016-2018) και είχαν 2/3 προκρίσεις… Με το dora ποτε προκρίνονται στον τελικό? Ποτε.. Και έτσι δεν θα προκριθούν και του χρόνου..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ