ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Oscar Zia στο τιμόνι του Melodifestivalen 2022!

Ανακοινώθηκε επίσημα από το SVT, τον κρατικό φορέα της Σουηδίας, πως κεντρικός παρουσιαστής του Melodifestivalen 2022 θα είναι ο Oscar Zia.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο νεαρός τραγουδιστής θα βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, μιας και φέτος υπήρξε παρουσιαστής του Β’ Ημιτελικού του Melodifestivalen στο πλευρό των Christer Björkman (Σουηδία 1992) και Anis Don Demina. 

 

Όλο αυτό που μου συμβαίνει προφανώς και μοιάζει με τιμητική αποστολή! Ξαφνικά είμαι στην ίδια γραμμή με τους Kristian Luuk, Petra Mede και Gina Dirawi (σ.σ. παλαιότεροι παρουσιαστές του Melodifestivalen). Παρακολουθώ το Melodifestivalen από μικρή ηλικία. Όλη η οικογένεια παρακολουθούσε και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να μιλάει κατά τη διάρκεια του show για να παρατηρηθούν τα πάντα! Θυμάμαι πως δεν ήθελα να χάσω ούτε δευτερόλεπτο! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βρεθώ σε περιοδεία με αυτήν την ομάδα και δεσμεύομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ηγηθώ τους θεατές σε αυτό το πάρτι ». – δηλώνει ο Zia στους δημοσιογράφους… 

Σχετικά με το αν θα αναλάβει τη παρουσίαση όλων των shows μόνος του απάντησε:

Θα ήταν παράλογο αν ήμουν εντελώς μόνος. Θα προσκαλέσω φίλους και άτομα που δεν γνωρίζω, τα οποία όμως πιστεύω πως θα τα πάνε καλά. Είμαστε όμως πολύ νωρίς στη διαδικασία, οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα ».

Ο Oscar είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους και ταλαντούχους τραγουδιστές της Σουηδίας. Έχει λάβει μέρος στο Melodifestivalen τρεις φορές: το 2013 υποστηρίζοντας φωνητικά τον Behrang Miri στη συμμετοχή του “Jalla Dansa Sawa”, το 2014 ως solo καλλιτέχνης με τη συμμετοχή του “Yes We Can” (8ος στον τελικό) και τέλος το 2016 στη δεύτερη solo προσπάθειά του με τη συμμετοχή “Human” όπου τερμάτισε 2ος στον τελικό.

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ MELODIFESTIVALEN 2022! 

Το SVT παράλληλα με την αποκάλυψη του ονόματος του Zia, δημοσιοποίησε και τις πόλεις που θα διοργανώσουν το Melodifestivalen το 2022.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Annette Brattström, project manager του Melodifestivalen το σχέδιο είναι να στηθεί ένα μεγάλο party σε μορφή περιοδείας μετά τη φετινή έκδοση του θεσμού που “παρέμεινε” για όλη τη διαδικασία του στη Στοκχόλμη και μάλιστα χωρίς κοινό, λόγω του κορονοϊού.

Έτσι λοιπόν, οι φάσεις του Melodifestivalen 2022 θα έχουν ως εξής: 

  • 1ος Ημιτελικός: Malmö – Malmö Arena (5 Φεβρουαρίου 2022)
  • 2ος Ημιτελικός: Gothenburg – Scandinavium (12 Φεβρουαρίου 2022)
  • 3ος Ημιτελικός: Linköping – Saab Arena (19 Φεβρουαρίου 2022)
  • 4ος Ημιτελικός: Lidköping – Sparbanken Arena (26 Φεβρουαρίου 2022)
  • Γύρος της Δεύτερης Ευκαιρίας: Örnsköldsvik – Hägglunds Arena (5 Μαρτίου 2022)
  • Μεγάλος Τελικός: Stockholm – Friends Arena (12 Μαρτίου 2022)

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Melodifestivalen 2022 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2022 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

Πηγή: SVT 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ