https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΕΣΘΟΝΙΑ: Με σημαντικές αλλαγές το Eesti Laul 2022!

Η Εσθονία για μια ακόμη χρονία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της μέσω του Eesti Laul. Όπως έγινε γνωστό ήδη από τον Μάιο η χώρα δήλωσε παρούσα στην επερχόμενη διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στην Ιταλία. Σήμερα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, ERR, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής των υποψήφιων συμμετοχών για το Eesti Laul 2022.

Με νέο format το Eesti Laul 2022

Από τo 2009 το Eesti Laul αποτελεί μέσο επιλογής της εσθονικής συμμετοχής για τον διαγωνισμό. Την προηγούμενη δεκαετία υπέστη πολλές αλλαγές προσθέτοντας περισσότερα shows και συμμετοχές. Φαίνεται ότι η Εσθονία ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων χωρών της βαλτικής, και όχι μόνο, καθώς η διαδικασία της προεπιλογής περιέχει μια σειρά από προημιτελικούς γύρους, και ημιτελικούς.

Σύμφωνα με το ERR θα υπάρξουν νέες αλλαγές στο format του Eesti Laul 2022. Πιο συγκεκριμένα στο διαγωνισμό θα προστεθούν τέσσερις προκριματικοί γύροι και θα αυξηθούν οι συμμετοχές από 24 σε 40.

Η επιλογή των 40 συμμετοχών θα γίνει μέσα από μια επιτροπή ειδικών οι οποίοι θα κληθούν να ακούσουν τις υποψήφιες συμμετοχές χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν την ταυτότητα των καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες που θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τους προκριματικούς θα ανακοινωθούν στις 27 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος τα τραγούδια θα είναι κατανεμημένα κατά το ήμισυ σε εσθονικά και ξενόγλωσσα.

Η είσοδος των προκριματικών γύρων γέννησε μια σειρά από νέους κανόνες σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος. Σε κάθε προκριματικό γύρο μόνο πέντε συμμετοχές θα περνάνε στη φάση των Ημιτελικών. Οι τρεις από αυτές θα τις έχει επιλέξει το κοινό, ενώ οι άλλες δυο θα περνάνε με την ψήφο της κριτικής επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τους Ημιτελικούς μόνο πέντε συμμετοχές (από κάθε Ημιτελικό) θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό. Ο κάθε Ημιτελικός χωρίζεται σε δυο γύρους. Στον πρώτο γύρο το αποτέλεσμα θα κριθεί από κοινό και επιτροπή. Στον δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα θα κριθεί εξ ολοκλήρου από το κοινό.

Τέλος, στον Μεγάλο Τελικό θα υπάρχουν δυο γύροι ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο θα υπάρχει το σύστημα ψηφοφορίας 50% – 50% κοινό και επιτροπή. Οι νικητές αυτής της ψηφοφορίας θα περάσουν στον Σούπερ Τελικό στον οποίο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του νικητή του Eesti Laul 2022 θα έχει αποκλειστικά το κοινό. Αναλυτικά οι νέοι κανόνες του Eesti Laul ΕΔΩ.

Πρεμιέρα για το Eesti Laul 2022

Με την προσθήκη των προκριματικών γύρων ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για την έναρξη του Eesti Laul 2022. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Πιο αναλυτικά οι ημερομηνίες:

  • 1ος Προκριματικός γύρος – 20 Νοεμβρίου
  • 2ος Προκριματικός γύρος – 27 Νοεμβρίου
  • 3ος Προκριματικός γύρος – 4 Δεκεμβρίου
  • 4ος Προκριματικός γύρος – 11 Δεκεμβρίου
  • 1ος Ημιτελικός – 3 Φεβρουαρίου
  • 2ος Ημιτελικός – 5 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – 12 Φεβρουαρίου

Τελευταίος εκπρόσωπος της Εσθονίας στον διαγωνισμό ήταν ο Uku Suviste ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να βρεθεί στον Μεγάλο Τελικό φτάνοντας μέχρι την 13η θέση του Ημιτελικού.

Ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να δείτε να παίρνουν μέρος στο Eesti Laul 2022;

[Πηγές: eurovoix.com / ERR]

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Εσθονίας στη Eurovision 2022!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ