Eurovision 2021: Απόψε ο Μεγάλος Τελικός!

Με τη σημαντική συμβολή του νικητή της Eurovision 2019, Duncan Laurnce αλλά και του DJ Pieter Gabriel θα ανοίξει η αποψινή βραδιά η οποία με τη διεξαγωγή της ολοκληρώνει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Όπως είθισται σε κάθε έναρξη του Μεγάλου Τελικού του Διαγωνισμού, οι εκπρόσωποι των 26 αποψινών διαγωνιζόμενων χωρών θα παρελάσουν στη σκηνή με τη σειρά που θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της έναρξης του σημερινού show. Για ακόμη μία βραδιά, κεντρικοί παρουσιαστές θα είναι η Edsilia Rombley, η Chantal Janzen, ο Jan Smit και η NikkieTutorials.

Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς θα ανοίξει η Κύπρος μας η οποία εκπροσωπείται από την Έλενα Τσαγκρινού και το “El diablo” ενώ θα κλείσει αντίστοιχα η συμμετοχή του Άγιου Μαρίνου “Adrenalina” με την Senhit και τον διεθνούς φήμης Flo Rida. Η Stefania που εκπροσωπεί την Ελλάδα μας με το “Last Dance” θα εμφανιστεί στην 10η θέση.

Δείτε αναλυτικά τη σειρά εμφάνισης των 26 χωρών του αποψινού Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2021:

  1.  Κύπρος – “El Diablo” – Έλενα Τσαγκρινού
  2. Αλβανία – “Karma” – Anxhela Peristeri
  3.  Ισραήλ – “Set me free” – Eden Alene
  4.  Βέλγιο – “The wrong place” – Hooverphonic
  5.  Ρωσία – “Russian woman” – Manizha
  6.  Μάλτα – “Je me casse” – Destiny
  7.  Πορτογαλία – “Love is on my side” – The Black Mamba
  8.  Σερβία – “Loco Loco” – Hurricane
  9. Ηνωμένο Βασίλειο – “Embers” – James Newman
  10.  Ελλάδα – “Last dance” – Stefania
  11.  Ελβετία – “Tout l’Univers” – Gjon’s Tears
  12.  Ισλανδία – “10 Years” – Daði og Gagnamagnið
  13. Ισπανία – “Voy a quedarme” – Blas Cantó
  14.  Μολδαβία – “Sugar” – Natalia Gordienko
  15. Γερμανία – “I don’t feel hate” – Jendrik
  16.  Φινλανδία – “Dark side” – Blind Channel
  17.  Βουλγαρία – “Growing up is getting old” – Victoria
  18.  Λιθουανία – “Discoteque” – The Roop
  19.  Ουκρανία – “Shum” – Go_A
  20. Γαλλία – “Voilà” – Barbara Pravi
  21.  Αζερμπαϊτζάν – “Mata Hari” – Efendi
  22.  Νορβηγία – “Fallen angel” – Tix
  23. Ολλανδία – “Birth of a new age” – Jeangu Macrooy
  24. Ιταλία – “Zitti e buoni” – Måneskin 
  25.  Σουηδία – “Voices” – Tusse
  26.  Άγιος Μαρίνος – “Adrenalina” – Senhit ft. Flo Rida

Για το διάλειμμα οι Ολλανδοί έχουν ετοιμάσει μια μουσική υπερπαραγωγή. Ο διεθνούς φήμης DJ και μουσικός παραγωγός Afrojack, ο Ολλανδός μουσικός Wulf και η γνώριμή μας από τη Eurovision 2005 Glennis Grace ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα μας παρουσιάσουν το “Music Binds Us”. Στη συνέχεια, το περίφημο και διαφημισμένο project “Rock the Roof” κατά το οποίο παλιοί νικητές του διαγωνισμού θα ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους τοποθετημένοι σε ταράτσες γνωστών κτιρίων της Ολλανδίας. Πρωταγωνιστούν η Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), η Getty Kaspers από τους Teach-In (Ολλανδία 1975), η Sandra Kim (Βέλγιο 1986), οι Lordi (Φινλανδία 2006), ο Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015) και φυσικά η δική μας, λαμπερή Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005). Τέλος, ο Duncan Laurence θα επιστρέψει στη σκηνή για να ερμηνεύσει το “Arcade” αλλά και το νέο του single “Stars”.

Υπενθυμίζουμε πως το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται τόσο από τη ψηφοφορία του κοινού όσο και από τις βαθμολογίες των επιτροπών, οι οποίες έχουν ήδη καταβληθεί κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επίσημης πρόβας.

Όπως και οι δύο Ημιτελικές βραδιές, έτσι και αποψινός Μεγάλος Τελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου

O OGAE Greece εύχεται Καλή Επιτυχία τόσο στην Ελληνική αποστολή όσο και στη συμμετοχή της Κύπρου! 

Ψηφίστε και εσείς για τα πιο αγαπημένα σας και μαντέψτε πως θα διαμορφωθεί ο πίνακας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατεβάστε το scoreboard μ’ ένα click ΕΔΩ και εκτυπώστε το!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2021! 

Πηγή φωτογραφιών: eurovision.tv 

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία Στεφανία!
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!
    Μακάρι με ένα καλό αποτελεσμα!

  2. Ο σημερινός τελικός προβλέπεται απρόβλεπτος για το που μπορεί να φτάσει η κάθε χώρα (σαν το 2011/2013/2016/2017/2018)
    Οι στοιχηματικες όμως και πάλι έχουν δημιουργήσει κάποιες τάσεις και προσωπικά πιστεύω ότι η νίκη σήμερα παίζεται μεταξύ: Ιταλίας Γαλλίας και Ελβετίας, οι πρώτες δύο έχουν καλύτερες πιθανότητες και προσωπικά θα ήθελα νικήτρια τη Γαλλία.
    Για Ελλάδα/Κύπρο θα έλεγα ότι και οι δύο θα τερματίσουν στη 2η δεκάδα (11-20) και αν τα καταφέρει μια από τις δύο θα τρυπώσει οριακά στην πρώτη δεκάδα.
    Στη δική μας περίπτωση νομίζω ότι πραγματικα δεν ευθύνεται ούτε η Στεφανία ούτε η φωνή της ούτε το ίδιο το τραγούδι. Όλα αυτά τα βρίσκω από αξιοπρεπή ως πολύ καλά. Αν κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη είναι ο Φωκάς που ήθελε “καινοτομίες” ρισκάροντας για ένα πιθανό κακό αποτέλεσμα (ξανά με την Ελλάδα) και εν μέρη οι διοργανωτές που δεν έκοψανισ σκηνική παρουσία που μέχρι και τον ημιτελικό με δυσκολία έβγαζαν.
    Τέλος πάντων, εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία ελπίζω για κάτι καλό γιατί πραγματικά αξίζει πρώτα στη Στεφανία ένα καλό πλασάρισμα, άρα παράλληλα κρατάω μικρό καλάθι. Ας τον απολαύσουμε τον σημερινό τελικό και… Καλή επιτυχία Ελλάδα!

  3. Έφτασε η μέρα που η Ιταλία θα πάρει το πολυπόθητο βραβείο που κυνηγούσε όλα αυτά τα χρόνια και θα εξιλεωθεί, γιατί το αξίζει!!🏆🥇

  4. Barbara και Måneskin είναι συγκλονιστικοί.
    Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία και Ελβετία επίσης με κάνουν περήφανο ως eurofan.
    Θέλω να κερδίσει η Γαλλία.

    Καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές και καλή διασκέδαση σε μας!

  5. καλη μας προβολη λοιπον!!
    οι αγαπημενες μου συμμετοχές ειναι γαλλία,ισπανία κ βέλγιο!

  6. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα του μεγάλου Τελικού! Κατά τη γνώμη μου η φετινή χρονιά είναι από τις πιο αδύναμες χρονιές.. μόνο δυο, τρεις συμμετοχές θα μου μείνουν. Από την άλλη όμως είναι και ενδιαφέρουσα, γιατί είναι δύσκολή η πρόβλεψη του νικητή και πιστεύω ότι θα προκύψουν αρκετές εκπλήξεις.
    Η Κύπρος αξίζει και με το παραπάνω να μπει δεκάδα (για να μην πω πεντάδα). Η Ελλάδα δυστυχώς δε με εντυπωσίασε όσο περίμενα, οπότε πιστεύω πως θα καταλήξουμε γύρω στις 12-17 θέσεις. Κρίμα γιατί φέτος ήταν πραγματικά ευκαιρία!
    Όσον αφορά τα φαβορί, προσωπικά, είτε κερδίσει η Ιταλία είτε η Γαλλία θα είμαι καλυμμένη. Είναι και οι δύο συμμετοχές κορυφαίες στο είδος τους, ποιοτικές και διαχρονικές. Η Μάλτα νομίζω πως πρέπει να εγκαταλείπει το ενδεχόμενο νίκης. Επίσης, η Ελβετία αν και έχει μια καλή συμμετοχή, δε θα ήθελα να την δω νικήτρια. Για Σαν Μαρίνο δεν το συζητώ! Για μένα δεν αξίζει καν δεκάδα.. Σίγουρα θα τα πάνε καλά η Ισλανδία, η Ουκρανία και λογικά η Βουλγαρία. Την “έκπληξη” , τέλος, πιστεύω θα κάνουν η Φινλανδία και η Πορτογαλία που θα πάνε ανέλπιστα καλά!
    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο μας! Και καλή θέαση σε όλους τους eurofans!

    ΥΓ: Ανυπομονώ για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και το 12αρι της Ελλάδας που θα ακουστεί από τον χαριτωμένο μικρούλη μας!

  7. Λιγες ώρες έμειναν λοιπόν.Φέτος ειναι απ τις πιο “περίεργες”χρονιές.Πολλοι οι διεκδικητές του βραβείου και ακόμα περισσότεροι οι διεκδικητές μιας θέσης στην δεκάδα.Ελπίζω για ενα τίμιο αποτέλεσμα και για τις 2 περιπτώσεις.Οσο για την Στεφανία μας της εύχομαι καλή επιτυχία,να το απολαύσει,οτι είναι εξαιρετική το γνωρίζουμε πλέον ολοι και μακάρι η τελική έκβαση βαθμολογικά να την δικαιώσει αν και ειναι μια δύσκολη χρονία και δεν πρέπει να έχουμε τεράστιες απαιτήσεις και προσδοκίες.
    Καλή μας Eurovision λοιπόν και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!❤

  8. Η νικη θα ειναι απο καραμπόλα.Η Γαλλια δεν θα αγκουμπισει το κοινο,οι επιτροπες δεν θα ψηφισουν Ιταλια,η Ελλαδα θα χαθει στην δευτερη λιστα οπως κ η Κυπρο.Η Βουλγαρια κ Ελβετια μετρια γυρω στο 10-15.Ρωσια κ Σουηδια κυριως η δευτερη θα ειναι στην δεκαδα.

    • Κι εγώ συμφωνώ σε αυτό αν υπάρξει νικητής καραμπόλα αυτός μάλλον θα είναι η Ελβετία ή Μάλτα .Εκτός να γίνει καμία έκπληξη με Ισλανδία ή Ουκρανία !

  9. H Kυπρος σημερα ανεβαινει 5-10χιλ προβολες το 3λεπτο στο βιντεο της. Απορω με τοση απηχηση στον κοσμο πως οι στοιχηματικες την εχουν χαμηλα. Ευχομαι να βουλωσει πολλα στοματα σημερα η ΚΥΠΡΟς και να νικησει. Μακραν το καλυτερο τραγουδι και παρουσια της φετινης φτωχης ευροβιζιον

    • Να σου πω οτι στα παγκοσμιο τουιτερ κοροιδευουν με δεκαδες memes την Ελληνικη συμμετοχη και οτι “καταγγελεται” η αντιγραφη οχι ενος, αλλα περισσοτερων τραγουδιων απο την Κυπρο ; Απο την αλλη η Κυπρος πηγαινει καλα στο spotify, αλλα ειναι ερωτηματικο το τι θα κανει στο televoting.

      Προφανως η Κυπρος θα παει καλυτερα στο 15-10, ενω εμεις στο 20-15.

  10. Για άλλη μια φορά θα έχουμε καλύτερη αποδοχή από τις επιτροπές παρά από το κοινό. Στο κοινό πέρα από τις ψήφους που περνούμε τα τελευταία χρόνια συν ότι έρθει από Ολλανδία δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο. Το πολύ 40 βαθμούς δηλαδή. Από την άλλη ίσως να έχουμε μια καλουτσικη θέση στις επιτροπές κάπου στη 12 με 13 θέση. Κάτι οι διασυνδέσεις του Φωκά με επιτροπές από την Ανατολική Ευρώπη, κάτι το τραγούδι που είναι ευρωπαϊκού βορειοδυτικού τύπου, ίσως να εκτιμήσουν και την ιδέα του staging. Ίσως καταφέρουμε και τερματίσουμε κούτσα στραβά κάπου 14-15 Το βραβείο θα πάει ή στην Ελβετία ή στην Γαλλία. Θα προτιμούσα βέβαια την Ιταλία αλλά δεν το κόβω. Στο televoting θα κερδίσει μάλλον η Ιταλία και στις επιτροπές η Μάλτα η οποία μάλλον θα πάει μέτρια στο Καλή επιτυχία στην Στεφανία.

  11. Καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετοχές απόψε και ιδιαίτερα στις κοριτσάρες μας, την Έλενα και τη Stefania!

    Προβλέπω ότι θα είναι ένας αμφίρροπος τελικός, με αρκετή αγωνία και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι κάπως σοκαριστικά για κάποιους! Πάντως σίγουρος νικητής δε νομίζω ότι υπάρχει και λογικά θα είναι από καραμπόλα. Η Ιταλία μπορεί εύκολα να νικήσει τον κόσμο αλλά οι επιτροπές μπορεί να τη χαντακώσουν και πολύ καλά στο κοινό πιθανόν να πάνε και χώρες όπως η Σερβία, ο Άγιος Μαρίνος, η Ρωσία και η Ουκρανία. Οι κριτικές επιτροπές από την άλλη θεωρώ ότι θα στηρίξουν Γαλλία, Ελβετία, Μάλτα και όσο και αν δε μου αρέσει Σουηδία… Το συνολικό σκορ είναι αυτό που θα μετρήσει εν τέλει όμως, άρα εκεί θα παιχτούν όλα! Προσωπικά θα ξενερώσω αφάνταστα αν ευνοηθεί η Σουηδία τόσο πολύ από τις επιτροπές, αν και το περιμένω δυστυχώς…

    Πάντως σίγουρα Κύπρος και Ελλάδα θα πέσουν στη μάχη πολύ δυναμικά και μακάρι έστω 1 από τις 2 να μπει δεκάδα. Προσωπικά το ότι ανοίγει η Κύπρος τον τελικό δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ της Έλενας και της το έυχομαι ολόψυχα! Η Stefania επίσης νομίζω θα τα πάει τέλεια και τουλάχιστον η συμμετοχή είναι αξιόλογη και αξιοπρεπέστατη!

    Καλή επιτυχία Έλενα και Stefania! 😀

  12. Γαλλία και Ελβετία δεν τις βλέπω για νίκη, το πολύ μέχρι 3η/4η θέση. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ψηφίσει Ιταλία αλλά οι επιτροπές θα κάνουν πάλι το “θαύμα” τους και το βραβείο θα πάει Μάλτα ή Ισλανδία. Επίσης δεν αποκλείω να κάνει την έκπληξη η Βουλγαρία.

  13. εφτασε λοιπον και η βραδια του τελικου..σε μια χρονια με αρκετα μέτρια τραγούδια!προσωπικα μου αρεσουν πολύ η γαλλία η ελβετια και η ισπανία!τραγουδια με υφος και ξεχωριστο δικο τους στύλ…με εχει κουρασει πια ολη αυτη η αισθητική τυπου μαλτας κ αζερμπαιτζαν που θεωρω οτι θα καταληξουν κ πολυ χαμηλά…το δικο μας χαρουμενο ποπάκι θα βρεθει θεωρω καπου στην μεση αν κ θα ηθελα να το δω στην τελικη 10αδα…..επισης εκτιμώ την συμμετοχη του βελγιου που κακώς δν ακουγεται τόσο οσο αλλες συμμετοχές….
    καλή προβολή σε ολους για αποψε!!

  14. Έφτασε ο τελικός. Ένας τελικός που θα έχει τρελό ενδιαφέρον, πολλές οι καλές συμμετοχές και η αγωνία θα κρατήσει μέχρι τέλους. Θα υπάρχουν αποκλίσεις πιστεύω στις ψήφους κοινού και επιτροπών καθώς υπάρχουν αρκετές τζούρι φρέντλι συμμετοχές και αρκετές τελεβόουτινγκ φρεντλι. Λογικά του χρόνου θα πάμε ή κάπου που δεν έχουμε πάει ποτέ (βλ. Μάλτα) ή που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να πάμε (Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία).

    Η Ελλάδα ανεξαρτήτου θέσης θα έχει στο πέρασμα των χρόνων να θυμάται μια καλή συμμετοχή, με μια εξαιρετική νέα καλλιτέχνη και μια αξιοπρεπή σκηνική παρουσία. Όπως και να ‘χει θα την θυμάται ευχάριστα. Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί πολύ, καμιά χώρα πλέον δεν κατεβαίνει για την συμμετοχή και μόνο αλλά διεκδικώντας νίκες και πλασαρίσματα σε 10αδες. Πάνε οι εποχές που 10 χώρες κάθε χρόνο ήταν ανταγωνιστικές και μονοπωλούσαν τις καλές θέσεις. Χώρες που πάσχιζαν να δουν τελικό μια φορά στα 10 χρόνια ή ήταν μονίμως στον πάτο πλεόν κερδίζουν ή μπαίνουν 5αδες. Πλέον μια πρόκριση στον τελικό είναι μια μικρή επιτυχία και μια θέση στην 20αδα ανάμεσα σε 40 χώρες επίσης. Έτσι το βλέπω εγώ τελοσπάντων.

    Η κατάταξη μου για σήμερα:

    1. Ουκρανία
    2. Ρωσία
    3. Λιθουανία
    4. Γαλλία
    5. Ιταλία
    6. Ελβετία
    7. Φινλανδία
    8. Ισλανδία
    9. Πορτογαλία
    10. Ελλάδα
    11. Βέλγιο
    12. Ολλανδία
    13. Σερβία
    14. Βουλγαρία
    15. Μάλτα
    16. Ισραήλ
    17. Κύπρος
    18. Αλβανία
    19. Άγιος Μαρίνος
    20. Σουηδία
    21. Αζερμπαιτζαν
    22. Ηνωμένο Βασίλειο
    23. Ισπανία
    24. Νορβηγία
    25. Μολδαβία
    26. Γερμανία

  15. Εύχομαι κάτι ουτοπικό: να έχουμε έναν τελικό που τα αποτελέσματα θα είναι αποκλειστικά με μουσικά και γενικότερα καλλιτεχνικά κριτήρια.
    Αλλά επειδή όπως είπα αυτό είναι ουτοπία, θα έχουμε σίγουρα αποτελέσματα που και πάλι θα κυριαρχήσουν πολιτικά και οικονομικά κριτήρια. Μία Ιταλία που δεν θέλω να κερδίσει φέτος, γιατί το τραγούδι το θεωρώ ηχορύπανση, αλλά θα ήταν πιο δίκαιο να κερδίσει μετά από τόσα χρόνια που στέλνει διαμαντάκια και η EBU τη σαμποτάρει συνεχώς, από το να κερδίσει η Ουκρανία που τόσο πολύ τη στηρίζει εδώ και χρόνια για πολιτικούς λόγους.
    Από την άλλη έχουμε τη Σουηδία που για ακόμα μία χρονιά έχει τσεπώσει μία θέση στη 10άδα με τις ευλογίες των επιτροπών και απλά ψάχνουμε να βρούμε ποιες θα είναι οι άλλες 9 χώρες που θα μπούνε στη 10άδα. Ευτυχώς που λείπει η Αυστραλία από τον τελικό γιατί θα ψάχναμε τις άλλες 8 που θα μπούνε 10άδα.
    Η φετινή χρονιά θεωρώ ότι είναι από τις πιο αδύναμες, μιας και τα περισσότερα τραγούδια είναι αδιάφορα κατά τη γνώμη μου. Μόνο Γαλλία, Λιθουανία και ελαφρώς Μάλτα, Άγιος Μαρίνος και Αζερμπαϊτζάν μου αρέσουν. Τα άλλα ούτε καν… Από αυτά πραγματικές ελπίδες για να κερδίσει έχει μόνο η Γαλλία, οπότε και ελπίζω να κερδίσει.
    Η Ελλάδα και η Κύπρος θεωρώ ότι αξίζουν μία θέση στη 10άδα, κυρίως γιατί το επίπεδο φέτος είναι πολύ χαμηλό, οπότε τα δικά μας τραγούδια είναι πολύ καλύτερα από τα περισσότερα. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν και μπορώ να ελπίζω μόνο να μπούνε στη 15άδα.
    Όπως και να έχει, ας έχουμε μία ωραία βραδιά!

    • καταλαβαίνεις βέβαια πως αντιφάσκεις όταν λες ότι η EBU βαζει Σουηδια και Αυστραλια 10αδα, αλλα δε θα μπορει φετος την Αυστραλια. Εμ, αμα ηταν στημμενο, θα την είχε φερει και στον τελικο!

      Μαζί με το ότι θεωρείς δε της Σουηδιας χειρότερη συμμετοχή από της Ελλάδας ή της Κύπρου, κάνει την πρώτη σου πρόταση να ακούγεται σαν ανέκδοτο.

  16. Πραγματικά λίγες ώρες πριν τον τελικό και δεν ξέρω τι θα γίνει, και όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής. Πολλές χώρες θα μπορούσαν να πάρουν την πρωτιά ή και να βγουν τελευταίες. Είναι όλα καλά τραγούδι δεν υπάρχει κάτι τέλειο (τύπου Euphoria) ούτε κάτι που να είναι το απόλυτο χάλι (προσωπικά θα έλεγα Ολλανδία, αλλά μπορεί και να πάει καλά λόγω μηνύματος, εγώ βέβαια τελευταίο θα το κατέτασσα, το έχω ξαναπεί).
    Οι χώρες που μπορούν να πάρουν την πρωτιά κατ εμέ είναι οι εξής: Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα, Ελβετία, Βουλγαρία
    Αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποια από αυτές θα είναι
    Η Ιταλία έχει ένα τραγούδι που φαίνεται να έχει πέραση, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι τύχη θα έχει με τις επιτροπές. Αν δούμε ότι στο jury voting πάει καλά (top 3) τότε κατά πάσα πιθανότητα η Ιταλία θα είναι η νικήτρια του 2021, θεωρώ πως είναι πολύ πιο εύκολο για την Ιταλία να κερδίσει το televoting εν συγκρίσει με τις άλλες που ανέφερα, συνεπώς ένα καλό πλασάρισμα στις επιτροπές για εμένα θα σημάνει και την νίκη της Ιταλίας στο σύνολο. Αλλά θα την ψηφίσουν οι επιτροπές τόσο όσο;
    Η Γαλλία έχει ένα κομμάτι το οποίο κατά κάποιον τρόπο είναι instant classic. Δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα πάει στις ανατολικές χώρες, που όπως και να το κάνουμε έχουν διαφορετικά ακούσματα. Επίσης, είμαι πολύ προβληματισμένος για την επίδοση που θα μπορούσε να έχει η χώρα στο televoting. Εν αντιθέσει με την Ιταλία, δεν έχει να επιδείξει κάποιο καλό πλασάρισμα στο κοινό, όχι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια αλλά και πιο πριν. Μεταξύ 2010-2019 η καλύτερή της θέση στο κοινό ήταν η 8η το 2010, ενώ για καλύτερο πλασάρισμα πρέπει να φτάσει κανείς στο 2001 και την 4η τότε θέση, αλλά σε διαγωνισμό με πολύ λιγότερες χώρες να ψηφίζουν και με λιγότερες διαγωνιζόμενες επίσης.
    Η Μάλτα μπορεί για πλάκα να κερδίσει τις επιτροπές, το έχει σχεδόν καταφέρει με χειρότερα τραγούδια, αλλά πραγματικά πολύ αμφιβάλλω για την επίδοσή της στο κοινό. Έχει καταφέρει διαχρονικά καλά πλασαρίσματα κι εκεί, απλά η 6η θέση στην σειρά εμφάνισης του τελικού με προβληματίζει για το πώς τα πήγε στον ημιτελικό (κυρίως στο televoting. Μια πρωτιά της Μάλτας στις επιτροπές πάντως δεν την αποκλείω καθόλου, εδώ έβγαλαν το 2019 1η την Βόρεια Μακεδονία, με τραγούδι αντιγραφή του One Last Breath που το ’15 το είχαν 18ο. Αλλά πρωτιά στις επιτροπές δεν συνεπάγεται και νίκη. Και παρόλο που επ ουδενί δεν αποκλείω να κερδίσουν το jury voting, έχω πολύ μεγάλες επιφυλάξεις για την επίδοση στο κοινό.
    Η Ελβετία για εμένα είναι πιο δύσκολο να την “ψυχολογήσω”. Καταρχάς εμένα δυστυχώς δεν μου άρεσε αυτό που είδα στον ημιτελικό, περίμενα άλλου είδους παρουσίαση, και στυλιστικά ο Gjon μου θύμισε -συγγνώμη κιόλας- τον Pennywise από το ΙΤ. Ενδεχομένως να υπάρξει διαμοιρασμός ψήφων μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας στις επιτροπές, κι αυτό πιθανότατα θα σήμαινε πως ούτε η Γαλλία, ούτε η Ελβετία θα κέρδιζαν την ψήφο των επιτροπών, κι έτσι αυτόματα μειώνονται και οι πιθανότητες για μια συνολική νίκη της χώρας. Το ’19 μας απέδειξε ότι υπό προυποθέσεις έχει δύναμη και στο televoting αλλά δεν ξέρω αν το Tout L’Univers θα μπορέσει να φτάσει τόσο ψηλά στο κοινό ούτως ώστε να είναι εφικτή η νίκη.
    Η Βουλγαρία μας έχει αποδείξει ότι όταν πάει τελικό δεν στοχεύει χαμηλά (άλλο αν ατύχησε το 2018). Με 3 πλασαρίσματα στην πεντάδα του τελικού (και με εντυπωσιακό σκορ στο κοινό το 2017) είναι σίγουρο ότι όπου να ‘ναι θα είναι και η στιγμή της Βουλγαρίας. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί απόψε να κερδίσει το televoting, αλλά δεν θα απέκλεια μια νίκη από σπόντα. Πάντως σίγουρα είναι ένα κομμάτι πιο φιλικό για τις επιτροπές, και βέβαια η 17η θέση (θέση του Euphoria) μόνο καλά μπορεί να προοιωνίζεται, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι φέτος είναι η χρονιά της. Δεν θα εκπλαγώ πάντως αν την δω νικήτρια απόψε, έχει ένα σύγχρονο κομμάτι που είναι και radio-friendly και με το οποίο πολλοί μπορούν να ταυτιστούν αυτή την περίοδο που διανύουμε, η Victoria έχει καλή φωνή και επιπλέον έχουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα staging. Έχει όλα τα συστατικά δηλ για να νικήσει, απλά δεν μου δίνει winning vibes, και δεν ξέρω αν είμαι κι ο μόνος, γιατί αν συμβαίνει και με άλλους, τότε μάλλον δεν θα είναι η νικήτρια απόψε.
    Πάντως σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι χώρες που πιστεύω ότι έχουν πιθανότητες απόψε να φύγουν με το τρόπαιο. Από την χώρα μας Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία είμαι σίγουρος πως “έχουν λαμβάνειν”, από κοινό και από επιτροπή. Για τις άλλες θα δούμε.

  17. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις:

    1. Δεν πιστεύω οτι θα ψηφιστεί για νικη μπαλαντα ή λυπητερό τραγούδι (Γαλλία, Ελβετία) έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια εγκλεισμού κόβιντ και καταθλιψης. Ο κόσμος θα θέλει κάτι φαν.

    2. Η Μάλτα δεν θα κερδίσει γιατί πολύ πρόσφατα (2018) είχαμε νίκη μίας παρόμοιας περσόνας με ένα τραγούδι που περνούσε ένα παρόμοιο μήνυμα.

    3. Η Ιταλία αν και είναι η προσωπική μ αγαπημένη χώρα για νίκη είναι η Ιταλία που σημαινει οτι πάντα χάνει στο παρα πεντε. Και φετος δε νομιζω να αποτελέσει εξαιρεση δεδομενου οτι ειναι ενα τραγουδι ασυνηθιστο στο μέσο αυτί. Θα πάει ψηλά όμως. Πολύ ψηλά.

    4. Καταλήγω οτι θα νικησει η Ισλανδια (αν και προσωπικα δεν μου αρεσει). Εχει γινει ντορος κ λογω κοβιντ. Έχουν γλυκούλα εμφάνιση που θα προσεγγίσει πάρα πολυ μεγαλο κοινο κεντρικης δυτικης κ βορειας ευρωπης. Το θεωρω σιγουρο δυστυχως.

    Υ.Γ 1: Όσο για εμάς θεωρώ πως θα έχουμε μια θεση γύρω στη 18η και η Κυπρος γυρω στη 12η. Δε θα με χαλαγε να βγουμε και 26οι, αν είναι να μην μας ξαναγραψει τραγουδι ο Κοντοπουλος. Ας ελπίσουμε από του χρόνου να μας γράψουν τραγούδι (αφου δεν θελουν οι ιδιοι να πανε γιουροβιζιον) εμπορικοί καλλιτεχνες ή δημιουργοι οπως ο Σαμπανης, ή ο Μάστορας με εναν καλό αγγλικό στιχο.

    Υ.Γ 2: Μην εκπλαγείτε αν δείτε τοπ 5 το Σαν Μαρίνο!

    Ας κερδίσει ο καλύτερος!
    Καλή επιτυχία και να το χαρούμε!
    Καλή θέαση!

  18. τα στοιχήματα λενε Ιταλια,εγω απλα περιμενω το κοινο να αγκαλιασει το τραγουδι αλλα΄και την συγκλονιστικη ερμενεια επι σκηνης της Μπαρμπαρα, αξιζει ο θεσμος να βλεπει καπου-καπου και κατι απο το πανω ραφι να παιρνει το βραβειο,για τις επιτροπες εχω επιφυλαξεις,ελπιζω Γαλλία 2022

    • αχ φτάνει με όλους τους γραφικούς, ‘αξίζει ο θεσμός κάτι καλύτερο΄κλπ. Τα αποτελέσματα και οι νικητές, όλοι, είναι ο θεσμός, δεν είναι κάτι τρίτο.

    • Αγαπώ το γαλλικό τραγούδι αλλά δε θα ήθελα η Μπάρμπαρα να υπερβάλει πάρα πολύ στη σκηνή. Προσωπικά στην πρόβα που είδα με έφερε σε αμηχανία έτσι που χτυπιόταν. Δε χρειάζεται τόσο πολύ.

  19. Θεωρώ ότι θα γίνει μάχη μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας και Μάλτας και θα κερδίσει η Γαλλία. Η Ελλάδα όπως έχω πει εδώ και καιρό, πριν από τις πρόβες, προβλέπω 20ή θέση. Η Κύπρος γύρω στο 17. Το τραγούδι μας δεν είναι άσχημο, τα εφέ δεν είναι άσχημα, η ιδέα δεν είναι άσχημη, αλλά δυστυχώς αυτά τα τρία δεν κολλάνε μεταξύ τους. Καλά να περάσουμε και τα λέμε του χρόνου με το καλό!

  20. Η Ισλανδία θα κερδίσει. Το συγκρότημα έχει γίνει viral από πέρσι στο Tik tok και θα μαζέψει πολλές ψήφους από τα νεανικά κοινά. Άνετα χτυπάει πρωτιά ή έστω δεύτερη θέση στο televoting. Ακόμα κι αν κερδίσει το televoting η Ιταλία οι επιτροπές θα την σφάξουν ως συνήθως, ενώ η Μάλτα την οποία σίγουρα θα έχουν πρώτη οι επιτροπές δεν θα τα πάει τόσο καλά στο televoting. Οπότε θα αλληλοακυρωθούν και θα βγει από σπόντα η Ισλανδία που πιθανότατα θα είναι στο top 5 και των επιτροπών. Για Γαλλία ξεχάστε το. Είναι πολύ polarizing συμμετοχή, ενώ για κάποιους είναι αριστούργημα άλλοι τόσοι το βρίσκουν εκνευριστικό και παλιομοδίτικο. Στις επιτροπές μπορεί να φτάσει μέχρι 3αδα αλλά στο televoting το βλέπω χαμηλά στη 10αδα ή ακόμα και εκτός. Επίσης ξεχάστε και την Ελβετία, δεν κερδίζει 2η φορά τραγούδι τύπου Arcade.

  21. Προβλεψη

    1.Ισλανδια
    2.Ιταλια
    3.Ουκρανια
    4. Μαλτα
    5. Γαλλια
    6. Ελβετια
    7. Σαν Μαρινο
    8. Ρωσια
    9. Πορτογαλια
    10. Κυπρος
    11. Βουλγαρια
    12. Σερβια
    13. Λιθουανια
    14. Νορβηγια
    15. Σουηδια
    16. Αζερμπαιτζαν
    17. Φινλανδια
    18. Ελλαδα
    19. Αλβανια
    20. Βελγιο
    21. Ισραηλ
    22. Μολδαβια
    23. Ολλανδια
    24. Ην. Βασιλειο
    25. Γερμανια
    26. Ισπανια

  22. Η Βουλγαρία θα είναι μια όαση μέσα στο θόρυβο των υπόλοιπων συμμετοχών. Το μήνυμα του τραγουδιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά αθωότητα που βγάζει η Victoria στην ερμηνεία της, θα συγκινήσει κοινό και επιτροπές και θα της χαρίσουν απλόχερα το βραβείο. Σόφια 2022 🇧🇬

  23. Όλα καλά κι ωραία. Αλλά δυστυχώς απόψε, οι σκιές μας χαντακωσαν για τα καλά. Φαίνονταν ολοκαθαρα τα λάθη. Και θα μας κοστίσει…. Κριμα

  24. Στεφανία επειδή κρατούσες την Γαλανόλευκη πλήρωσες και το τίμημα Εισαι Σουπερ Στάρ καί εισαι Ελληνίδα δεν περίμεναν νά έχεις τόσο θράσος Μπράβο Μπράβο Μπράβο για την Γαλανόλευκη διαπλατα ανοιχτά ώστε να η ελληνική ψυχή σου 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  25. Μας έβαλαν να εμφανιστούμε αμέσως μετά από την Αγγλία που είχε όλα αυτά τα πυροτεχνήματα και τις φωτιές ενώ για να είναι πιο άρτιο το εφέ της δικής μας συμμετοχής ήξεραν ότι έπρεπε να είναι απόλυτα καθαρή η ατμόσφαιρα. Προφανώς και δεν πρόλαβε να καθαρίσει αφού δεν μεσολάβησε κανένα διάλειμμα γι’ αυτό και το εφέ δεν λειτούργησε απόλυτα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ