EUROVISION 2021: Η Ελλάδα στη 10η θέση εμφάνισης το Σάββατο!

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον τελικό του 65ου διαγωνισμού της Εurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 22 Μαΐου. Η Ελλάδα με τη Stefania θα εμφανιστούν στη 10η θέση του τελικού, μετά από το Ην. Βασίλειο  και πριν από την Ελβετία ενώ η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού θα ανοίξουν την τελική βραδιά.

Η σειρά εμφάνισης του Τελικού

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Ην. Βασίλειο

10. ΕΛΛΑΔΑ

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13.Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαιτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Ο Τελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ το Σάββατο, 22 Μαΐου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Stefania και Last Dance!

EBU / ANDRES PUTTING

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Έλενα και El Diablo!

EBU / ANDRES PUTTING

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2021 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

54 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ετσι οπως βλεπω την σειρα εμφανισης θεωρω οτι Ελβετια και Ισλανδια τα πηγαν πολυ καλυτερα απο μας. Επισης καλα πηγε και η Πορτογαλια. Μετρια τα πηγε η Κυπρος οπως και το Σαν Μαρινο.
    Οι Σουηδοι μια χαρα βολευτηκαν

  2. Πωωωω η κυπρος τον ηπιε…τι σειρα εμφανισης ειναι αυτη ρε παιδια; απο το 1 -6 γυναικες 11-13 αντρες 🤦‍♂️

  3. Πολύ κρίμα για την Κύπρο που θα εμφανιστεί στην πρώτη θέση… οι μισοί δεν θα έχουν συντονιστεί καν στις τηλεοράσεις τους και θα ξεχαστεί γρήγορα. Η Ελλάδα 10η είναι σε καλή θέση μετά από το καθόλου ωραίο τραγούδι του Ην. Βασίλειου. Καλή μας επιτυχία!

    • Ναι αλλά μετά από εμάς ακολουθεί το φαβορί Ελβετία!!! Ποιά είναι η καλή θέση, λοιπόν; Συγγνώμη απλώς τη γνώμη μου κι εγώ εκφέρω πως καί η Ελλάδα καί η Κύπρος “χαντακώνονται” με την συγκεκριμένη σειρά εμφάνισης.

  4. Η Κύπρος πρώτη; Όχι τόσο καλό…
    Εμείς μετά το UK καλό, αλλά τα επόμενα 2 είναι φαβορί…
    Οπότε έτσι και έτσι…
    Καλή μας επιτυχία ό,τι και να γίνει!

  5. Αίσχος!! Εννοείτε τελείως τυχαία η Σουηδία 25η. Πολύ αξιοκρατικά (νοτ)

    Τι νόημα έχει να βάλεις Ην.Βασίλειο και μετά Ελλάδα; Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Τελικά την βλέπω και πιο χαμηλά την Κύπρο, έπρεπε να βάλουν πρώτο το Ισραήλ. Η Αλβανία για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια εμφανίζεται στην κακή 2η θέση.
    Από την σειρά εμφάνισης φαίνεται ότι θα το πάρει η Γαλλία και είναι το μόνο που με χαροποιεί.

  6. Πρώτη η Κύπρος…τι να πω τουλάχιστον θα έχουμε καλό άνοιγμα, όσο για την Ελλάδα η10 θέση δεν ξέρω αν θα βοηθήσει γιατί μετά ακολουθεί η Ελβετία που είναι και φαβορί… εύχομαι ωστόσο καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο!!

  7. Κλήρωση έκαναν; Γιατί πιο random σειρά εμφάνισης δεν θα μπορούσαν να βγάλουν. Καταρχάς μας έβαλαν μετά το ΗΒ το οποίο έχει αρκετά αντικείμενα επί σκηνής, οπότε θα χρειαστεί αρκετό χρόνο η όλη διαδικασία, πέραν του ότι έχει και πυροτεχνήματα η συμμετοχή του. Η Ισλανδία θα ήταν πολύ βολική για οποιαδήποτε συμμετοχή έχει αντικείμενα επί σκηνής και πήγαν κι έβαλαν την Ισπανία που είναι μόνος ο Cantó επί σκηνής. Ας πούμε επίσης ότι βρίσκω λογικό να ανοίγει η Κύπρος, το San Marino γιατί να κλείνει; Λόγω Flo Rida;
    Αλβανία και Ρωσία στις ίδιες θέσεις με το ’19.
    Πραγματικά η επιτομή του random.
    Εντωμεταξύ το όλο σκηνικό μου θυμίζει 2014, και τότε 10οι εμφανιστήκαμε και μετά από εμάς έβγαινε η Αυστρία (άρα θα κερδίσει η Ελβετία;; ), πάντως δεν μου αρέσει που είναι φαβορί μετά από εμάς, ωστοσο το ΗΒ πριν από εμάς δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα, αντιθέτως ίσως το χαντακώσουμε κιολας. Πάντως ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη γι αύριο

    • Και το 12′ βγαίναμε πριν το euphoria 😂
      Γενικά πάντα είμαστε το άνοιγμα του νικητή

  8. Βατερλω! Χαχα! Μα τι καπνιζαν οταν εβγαζαν το προγραμματακι;; Σουηδια προτελευταια; Για ποιον λογο;
    Εμεις πριν απο Ελβετια. Ψιλοαναμενομενο κατ’ εμε.

  9. Το 10 το καλο. Τοσα χρονια μας “παει”, ελπιζω να δουλεψει κ φετος. Αν και οτι ειμαστε πίσω απο την ελβετια δεν ειναι κ το καλυτερο αλλα δεν μπορουσε να γινει κ αλλιως. Εγω ειμαι αισιοδοξος οτι φετος θα εχουμε ενα καλο αποτελεσμα, εστω στην αριστερη πλευρα του πινακα θα ειμαστε, γιατι εχει πεσει δουλεια και η στεφανια εχει δουλεψει πολυ και πρεπει να δικαιωθει. Κακο επίσης που η κυπρος ανοιγει το σοου, αλλα στο τελεβοτινγκ θα ναι ψηλα ετσι κι αλλιως. Εν αναμονη λοιπον!

  10. Ελπίζω να ειναι το 10 το καλό.Ημουν βέβαιος πως μετα απο εμας θα βγει καποιο φαβορί.Τελικα θα βγούν 2!Επίσης ήμουν βέβαιος πως η Κύπρος θ’ανοίξει το show.
    Γενικά η όλη κατάταξη έχει πολλές ερμηνείες.Μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα.Αν κερδίσει η Ελβέτια μ’εναν πρόχειρο υπολογισμό θα είναι η 4η φορά που βγαίνουμε πριν ή μετά τον νικητή(2006,2012,2014,2019).
    Καλή μας επιτυχία!!!

  11. Δεύτερο μισό μέσα στα φαβορί. Πολύ δυνατός τελικός. Νομίζω θα δούνε πολλά τα μάτια μας 😛 Επίσης παιδιά έκανα ένα βίντεο για την φετινή γιουροβίζιον, εάν θελετε δείτε το, θα το εκτιμούσα πολύ! Καλή γιουροβιζιον να εχουμεεεεε
    https://www.youtube.com/watch?v=izrtGuNPjxU

  12. Η Μάλτα πρέπει να πήγε πολύ κακά στο Televoting του ημιτελικού για να πάρει τέτοια θέση, το ίδιο και η Κύπρος. Σίγουρα και οι 2 είναι εκτός διεκδίκησης.
    Πρακτικά τις καλύτερες θέσεις τις έχουν Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία, οπότε και εκεί θεωρώ θα παιχτεί η πρωτιά με τις τελευταίες δύο να υπερέχουν κατ’εμέ.
    Θα ήθελα Ιταλία, αλλά βλέπω την Γαλλία να τα παίρνει όλα και televoting και επιτροπές.
    Όπως και να ‘χει, είδωμεν.

    • Το αλλο σεναριο δεν το σκεφτηκες;να πηγε η μαλτα πολυ καλα στο κοινο κ οι διοργανωτες να θελησαν να την χαντακωσουν;
      Ιταλια θελουν νικητρια κ αυτο φαινεται,οσο για γαλλια ουτε καν,το κοινο μπορει να την βγαλει,οι επιτροπες δεν νομιζω.πιο λογικα κ ποιοτικα ψηφιζει το κοινο.

  13. Rip Cyprus. Ενδεχομένως να μην πήγε τοσο καλά στον τελικό καθώς πέρσι η Μάλτα προκρίθηκε μόλις 8η και εμφανίστηκε 1η.
    Αλβανία: και φέτος λογικά προκρίθηκε οριακά αφού πέρσι προκρίθηκε 9η και εμφανίστηκε 2η. Εν τω μεταξύ ποιος σκέφτηκε να βάλει 3 ασημένια φορέματα στην σειρά (Κύπρος, Αλβανία, Ισραήλ)
    Ισραήλ, Βέλγιο, Ρωσία, Μάλτα, Πορτογαλία,Σερβία, Ηνωμένο θα υπάρξει ωραία εναλλαγή μεταξύ μουσικών ειδών.
    Ελλάδα το 10ο καλό; Θα δείξει, καλή θέση μας έδωσαν πάντως, η εκτός και αν δούμε επανάληψη του 2014 που το απευχομαι…
    Βλέποντας Ελλάδα, Ελβετία, Ισλανδία προς το τέλος του πρώτου μισού ενδεχομένως να έχουν πάει και οι 3 χώρες καλά στον ημιτελικό. (Προσωπικά θεωρώ χειρότερο να εμφανίζεσαι μετά από κάποιο φαβορί όπως συνέβη με τη Duska, παρά πριν)Αλλά ξεκάθαρη κερδισμένη βγαίνει η Ελβετία αφού είναι πιο low tempo κομμάτι σε σχέση με το δικό μας και της Ισλανδίας.
    Rip Ισπανία, ευτυχώς ακολουθεί η Μολδαβία που αν κρίνω από τη θέση ίσως προκρίθηκε οριακά (ξεκάθαρα λόγω Κιρκοροφ) Γερμανία στην ίδια μοίρα με Ισπανία και Μολδαβία πολύ πιθανόν να τερματίσουν όλες πολύ χαμηλά.
    Και μετά… Φιλανδία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Γαλλία. Βρε σατανάδες Ολλανδοί!!! Μια ή δύο νομίζω θα έχουν πρόβλημα καθώς είναι πολλά φαβορί μαζεμένα.
    Αζερμπαϊτζάν-Νορβηγία το ρομάντζο συνεχίζεται και στον τελικό, αλλά λογικα τις επέλεξαν μήπως ευνοηθούν και λίγο οι διοργανωτές.
    Ολλανδία-Ιταλια-Σουηδια, νομίζω δείχνει ποια χώρα έχει τις καλύτερες πιθανότητες νίκης, αφού η Ιταλία και μεταξύ αδύναμων συμμετοχων είναι και μακριά από τα φαβορί σε αντίθεση με τα άλλα φαβορί αλλά και μακριά από την Φινλανδία που είναι παρόμοιου μουσικού στυλ.
    Τέλος, ο άγιος Μαρίνος ωραίος για κλείσιμο αλλά πιθανόν να έχει τη μοίρα της Ισπανίας πέρσι, χρώματα, κέφι,χαρά στο τέλος του σόου αλλά χαμηλά στην κατάταξη.
    Οι πιο ευνοημένες από την σειρά εμφάνισης νομίζω είναι η Ιταλία και μετά η Ελβετία. Η Μάλτα εμφανίζεται υπερβολικά νωρίς ενώ η 5αδα (Φιλανδία Βουλγαρία Λιθουανία Ουκρανία Γαλλία) είναι πραγματικά φωτιά…
    Η Ελλάδα νομίζω πήρε μια αρκετά καλή θέση εμφάνισης.
    Πραγματικά πολύ αμφίρροπος ο τελικός του Σαββάτου, τόσο για τον νικητή όσο και για την τελική δεκάδα…
    Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον!

  14. Το μόνο καλό νου μου πάρεδρο φέτος είναι που δεν έχουμε έναν σίγουρο νικητή το ότι τα φαβορί είναι πολλά το κάνει πολύ ενδιαφέρον φέτος ..

  15. Θεωρώ πως είναι μία καλή θέση! Έπονται δυο τραγούδια πλήρως διαφορετικά με άντρες,αντρας είναι και η Αγγλία. Βέβαια απο την άλλη μας βάζουν αστη σειρά Αγγλία,Ελλάδα και Ελβετία που έχουν όλοι κατασκευές,οπότε ίσως υπάρξει κάποιο break εκει! Σε κάθε περιπτωση ειναι καλή θέση,ξεχωρίζει αρκετά και δεν είναι δίπλα σε κάποια παρόμοια συμμετοχή η κάποιο τεράστιο φαβορί.Επίσης,απο 17 εως 20 εχουμε συνεχόμενα φαβορί Βουλγαρία,Λιθουανια,Ουκρανία και Γαλλία.Κατι αντιστοιχο εκαναν θεωρω και με εμας,έβαλαν στη σειρά Ελλάδα,Ελβετία,Ισλανδία στη σειρά κάτι που ίσως δείχνει πως πιθανώς ήμασταν στην τριάδα του ημιτελικού.Αυτά είναι υποθέσεις,αλλα νομίζω το πρόσημο είναι θετικό.Τη δε Κυπρο δευτερη συνεχομενη χρονια να ανοιγει τον διαγωνισμό,την πετσόκοψαν.

  16. Αν θυμηθούμε το 2013 θα δούμε ότι και τότε η σειρά μας έμοιαζε προβληματική, αλλά στην πραγματικότητα είχαμε πάει πολύ καλά κι έφτιαξαν ένα μπλοκ 3 συμμετοχών (Αζερμπαϊτζάν-Ελλαδα-Ουκρανια) που είχε πάει πολύ καλά στους ημιτελικούς. Φέτος έχουμε 2 μπλοκ, ένα στο πρώτο μισό κι ένα δύο δεύτερο και μία Μάλτα με απόσταση ασφαλείας όπως το 2013 η Δανία. Δεν ξέρω… Πολύ περίεργη σειρά.

  17. Τώρα που είδα το recap έχουμε ίσως από τους πιο δυνατούς τελικούς των τελευταίων χρόνων με πολλά είδη μουσικής. Και στην αρχή θεωρούσα έλα μωρέ μέτρια χρονιά αλλά τελικά το αντίθετο συμβαίνει.

    • Η θέση μας είναι πολύ αμφίρροπη και δύσκολη πόσο μάλλον δυστυχώς και για την Κύπρο μας.Η σειρά εμφάνισης για εμένα είναι πολύ περίεργη.Θυμάστε με το Rise Up με τους Freaky Fortune & Riskykid το 2014 πάλι το ίδιο είχε γίνει και είχαν βάλει μετά την Αυστρία και βγήκαμε εμείς 20η και η Αυστρία 1η.Τώρα θα έχουμε και Ελβετία και Ισλανδία μετά από εμάς.Δύσκολα τα πράγματα και μάλλον δεν πήγαμε καλά και στον ημιτελικό μας έτσι πως βλέπω την σειρά μας στον τελικό όπως και η Μάλτα.Ο διαγωνισμός φεύγει Ιταλία ή Γαλλία και είμαι χαρούμενος για αυτό βέβαια τόσο διαφορετικά και τόσό δυνατά τραγούδια.ΥΓ:Ναι δεν είναι καθόλου στημένη η διοργάνωση..Η Σουηδία προ τελευταία θα εμφανιστεί..😂

    • Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα, πολλά καλά τραγούδια, τελικός”καρμανιόλα” ωστόσο θεωρώ πως Ελβετία, Σαν Μαρίνο,Γαλλία, Φινλανδία, Μάλτα (προσωπικά δεν το πιστεύω) (ή Ιταλία καθώς καί τά δύο κινούνται στο ίδιο ύφος), Βουλγαρία, Κύπρος (από τelevoting κυρίως) θα είναι αρκετά ψηλά, αρκετά καλά πιστεύω ότι θα πάει καί η Πορτογαλία, ιδιαίτερο τραγούδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα,για εμάς καλή επιτυχία,δεν μπορώ να μας κατατάξω κάπου, πιστεύω απόλυτα στο ταλέντο και την λάμψη της υπέροχης Στεφανίας αλλά…θα δείξει τί μας επιφυλάσσει η τελική ετυμηγορία κοινού και επιτροπών φέτος.

      • Εννοούσα πως Φινλανδία- Ιταλία κινούνται στο ίδιο γενικά ύφος ως τραγούδια

  18. Ok ιταλια κ λιγο γαλλια θελουν νικητρια,καθε χρονο αυτο ελεος δηλαδη.εκεινη την σουηδια ποσο αλλο,καπου ελεος.
    Οι επιτροπες για αλλη μια φορα θα χαλασουν την ψηφο του κοινου,προς το χειροτερο φυσικα,καλα σουηδια πρωτη την βλεπω στις επιτροπες.
    Ιταλια ε οχι κ νικητηριο μην τρελαθουμε,εδω δεν κερδισε το 15 εξαιτιας των επιτροπων που την τοποθετησαν 6η κ το κοινο 1η με τεραστια διαφορα,απο εκει φανταστειτε τι επιτροπες ειναι αυτες.
    Γαλλια το κοινο δεν νομιζω να σηκωσει τηλ.
    Μαλτα θα την ξεχασουμε εκει που την εβαλαν.
    Την νικη θα την καθορίσουν οι επιτροπες.

    • Συμφωνώ αλλά οκ καταλαβαίνουμε πως η Σουηδία προωθείται σκανδαλωδώς και αν ήτα στο χέρι τους θα την έβγαζαν πρώτη κάθε χρόνο αλλά φέτος υπάρχουν τραγούδια όπως της Γαλλίας και της Ελβετίας που μπορούν άνετα μα άνετα όμως να τα βγάλουν πρώτα . Συν ότι υπάρχει και η Μάλτα που επίσης αγαπούν οι επιτροπές. Για την Ιταλία το έχω γράψει και αλλού η στιγμή της ήταν το 2015. Ούτε και φέτος θα γίνει κάτι τέτοιο θα κάνουν οι επιτροπές τα μαγικά τους και θα τη χαντακώσουν. Είναι μανούλες σε αυτά άλλωστε.

    • Η Ιταλία θα κερδίσει στο κοινό και με μεγάλη διαφορά και θα χάσει μόνο ΑΝ την σφάξουν πολύ οι επιτροπές..Με λίγα λόγια για άλλη μια χρονιά θα αδικηθεί..Ωστόσο πιστεύω ότι φέτος μπορεί και να το σηκώσει!!!

  19. Κρίμα κρίμα για την Κύπρο, γιατί την πολεμάνε έτσι; Τόσα χρόνια επιθυμούν διακαώς να σηκώσουν κεφάλι η Φουρέϊρα τό θελε τοσο πολύ…..Τέλος πάντων. Εν τω μεταξύ ήθελα να ρωτήσω εσάς που ξέρετε, όντως παίζει ρόλο σε ποιά σειρά προκρίθηκες για το που θα σε βάλουν να τραγουδήσεις στον τελικό; Δεν είναι τυχαίο; Εννοώ….υποτίθεται αποφασίζουν οι διοργανωτές για την πιο ομαλή και απρόσκοπτη ροή των τραγουδιών. Και καλά να μην πέσουν όλα τα χορευτικά μαζί κλπ. Ισχύει όντως αυτό πυ λέτε ή είναι απλά εικασία;

  20. Να θυμίσω ότι το ότι η ομάδα που βγάζει τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών γνωρίζει τα αποτελέσματα των ημιτελικών και ανάλογα τοποθετεί τα τραγούδια στον τελικό είναι μια υπόθεση των φαν. Η EBU ουδέποτε έχει πει κάτι τέτοιο, αντίθετα λέει ότι την κατάταξη των ημιτελικών δεν τη γνωρίζει κάνεις.

  21. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα ήταν στην καλύτερη μέτριο. Εξ΄ ου και οι αποδόσεις στα 300…
    Ξεκινάς με ένα τραγούδι που από την αρχή έχει χαμηλό ταβάνι, αλλά έχει και κάποια συν αφενός ότι είναι στο κλίμα των 80ties που είναι της μόδας και αφετέρου το ότι εμπεριέχει κάποια dark verses που μπορούν να δώσουν ένα epic οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Το official video κινείται σ’ αυτό το πνεύμα και ήταν πετυχημένο.
    Αποφασίζεις όμως εντελώς ερασιτεχνικά και πολύ ριψοκίνδυνα μπας και μπεις δεκάδα, να καταστρέψεις το concept κάνοντας το dark…παιδιάστικο χιούμορ ενώ δυσκολεύεις την ζωή της Στεφανίας και των χορευτών. Γιατί ;
    Είπαμε ότι πρέπει να ξεκινούμε με τα βασικά. Ξέραμε ότι δεν έχει εμπειρία live και ρωτάγαμε «μπορεί να σταθεί φωνητικά στο live» ; «Μπορεί η φρεσκάδα και η ομορφιά της να βγει on camera στην οποία γράφει΄, όμορφα ώστε να μαγνητίσει»; «Μπορεί να προσφέρει ένα solid performance που είναι το 50% της επιτυχίας» ; (βλ. Ουκρανία, Πορτογαλία, Φινλανδία).
    Δυστυχώς αποτύχαμε σε όλα αυτά.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Στεφανία νιώθει άβολα με τα τακούνια. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ενώ είναι άπειρη …της κάνεις την ζωή δυσκολότερη γεμίζοντάς την άγχος. Πώς να αποδόσει ένα μικρό κορίτσι, όταν έχει ως πρωταρχικό μέλημα να μην σκοντάψει ή να μην κουτρουβαλήσει; Γιατί;
    Ήταν πιο τρακαρισμένη και νευρική και από την Ντούσκα δυστυχώς. Βλέμμα τρομαγμένο και απλάνες σε πολλά σημεία, τρέμουλο στην φωνή σε 2 σημεία (ειδικά πριν ανέβει στις σκάλες). Φόβος…ορατός σε όλους ανεξαιρέτως τους θεατές…πλην τους ταλιμπάν που δεν έχουν λόγια να περιγράψουν την σαρωτική εμφάνιση που θα μας φέρει την πρωτιά.
    Έπαρση, αλλαζονεία και εγωισμός παρόλη την σχεδόν δεκαετή αποτυχία.
    Οι σκιές και το γάντι…πταίσματα που δεν τα πιάνει το μάτι. Το τελευταίο που πρόσεξε κάποιος ήταν οι σκιές. Τον τρόμο στα μάτια τον είδαν όλοι όμως.
    Για να πεις ότι θες άρτιο αποτέλεσμα κοιτάς πρώτα να έχεις μια σταθερή επίδοση στα φωνητικά, στις εκφράσεις και στις κινήσεις σου….και μετά αν φαίνονται χέρια ή γάντια.
    Τόσο καιρό δεν υπήρξε ένας ειδικός να διδάξει την Στεφανία πως πρέπει να παίζει και να κοιτάει τον φακό ; Ποιος της είπε να κλείνει το μάτι….; Έλεος !
    Τόσο καιρό δεν υπήρξε ένας ειδικός να διδάξει πως θα φαίνονται φυσικές και catchy οι ούτως ή άλλως πολύ βασικές ημιχορευτικές τις κινήσεις; Έβγαζε μάτι ότι το όλο δύσκολο εγχείρημα…πρωταρχικό στόχο είχε να μην στραβοπατήσει στο σκαλί…
    Γιατί χαντακώνουν την καριέρα ενός πολλά υποσχόμενου κοριτσιού 18 χρονών με αυτό τον τρόπο;
    Η τελευταία που φταίει είναι η Στεφανία και οι χορευτές οι οποίοι αξίζουν ένα μπράβο κιόλας για την τρομακτική δυσκολία και τα μαρτύρια που τους υποβάλλανε με πρωταρχικό μέλημα να μην τραυματιστούν.
    Μπράβο που κινήθηκαν σε αξιοπρεπή πλαίσια…διότι θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα.

    Τα υπόλοιπα μετά τον τελικό. Καθήστε και απολαύστε το show χωρίς άγχος. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την συμμετοχή μας. Καμμία απολύτως σημασία δεν έχει αν θα είναι στο α’ ή στο β’΄μισό…μια θέση κάτω από το 2019 ή δυό θέσεις πάνω. Καμμία…

    • Συμφωνώ, μόνο που και η Στεφανία φταίει που το δέχτηκε όλο αυτό το ρεζίλι..

    • Συμφωνώ σε όλα! Η Eurovision είναι πρώτα διαγωνισμός τραγουδιού και όχι διαγωνισμός της πιο ευρηματικής χορογραφίας. Η Στεφανία θα έπρεπε να είναι η πρωταγωνίστρια και όχι απλά κάποια που εκτελεί μια χορογραφία, η οποία ήταν τόσο περίπλοκη που τελικά την υποβάθμισε αντί να την αναδείξει. Είναι κρίμα γιατί η Στεφανία έχει όλες τις προδιαγραφές να χτυπήσει πεντάδα, αλλά η ομάδα από πίσω της φάνηκε ανεπαρκής να μεταφέρει σωστά το τραγούδι στη σκηνή του Ρότερνταμ.

  22. Λοιπόν όσον αφορά την Ελλάδα από προϊστορία και μόνο τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς από το 2010-2019 η 10η θέση εμφάνισης στον τελικό δεν έχει καλά αποτελέσματα με εξαίρεση τον Mans αναλυτικότερα:
    2010 Niamh Kavanagh-Ιρλανδία 23η στον τελικό 9η στον ημιτελικό
    2011-Alexey Vorobyov-Ρώσια 16η στον τελικό 9η στον ημιτελικό
    2012-Nina Zilli-Ιταλία 9η στον τελικό
    2013-Dina Garipova-Ρωσία 5η στον τελικό 2η στον ημιτελικό
    2014-Freaky Fortune feat. RiskyKidd-Ελλάδα 20η στον τελικό 7η στον ημιτελικό
    2015-Måns Zelmerlöw- Σουηδία 1η στον τελικό 1η στον ημιτελικό
    2016-Jamie-Lee-Γερμανία 26η στον τελικό
    2017-Anja -Δανία 20η στον τελικό 10η στον ημιτελικό
    2018-Sanja Ilić & Balkanika-Σερβία 19η στον τελικό 9η στον ημιτελικό
    2019-Zala Kralj & Gašper Šantl-Σλοβενία 15η στον τελικό 6η στον ημιτελικό
    Οπότε συνολικά έχουμε 3/10 top 10 2/10 top 5 και πολλή κακές θέσεις στους ημιτελικούς τους.
    Αντικειμενικά πιστεύω πως περάσαμε 6οι εχθές και στον τελικό θα είμαστε 12οι-17οι

  23. Δεν θεωρώ καθόλου κακή τη σειρά εμφάνισης της Κύπρου. Αν ήσασταν παραγωγοί της Γιουροβίζιον και θέλατε να κάνετε ένα γκράντε opening στο πρόγραμμα, ποιο τραγούδι θα επιλέγατε να ανοίξει το πάρτι από αυτά που κληρώθηκαν στο πρώτο μισό; Προφανώς ένα εντυπωσιακό τραγούδι. Αυτό που θα δουν σίγουρα όλοι. Τι πάει να πει θα ξεχαστεί μέχρι το τέλος; Πόσες φορές εσείς που ψηφίζετε “ξεχάσατε” να ψηφίσετε το τραγούδι που σας άρεσε; Πόσες φορές θέλατε να ψηφίσετε μια χώρα αλλά την τιμωρήσατε επειδή εμφανίστηκε πρώτη ή δεύτερη; Άμα σου αρέσει κάτι το θυμάσαι έτσι κι αλλιώς. Αυτά δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο κατά τη γνώμη μου. Ναι, προφανώς δείχνουν τάσεις, αλλά δεν είναι 100% καθοριστικά. Η Κύπρος εμφανίστηκε πρώτη και το 1997 και ήρθε 5η, ενώ εμφανίστηκε πρώτη και το 2002 και ήρθε 6η. Μια χαρά!

    Επίσης, θεωρώ υπερβολικό που αναλύετε τόσο εις βάθος το αν φαίνονταν οι σκιές των χορευτών της Στεφανίας κτλ, κτλ. Γιατί δεν σας φταίει ότι λέει ένα τραγούδι το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, είναι κατώτερο των δυνατοτήτων της και σας φταίει το χορευτικό; Το χορευτικό είναι το μόνο που δεν φταίει στο σύνολο της εμφάνισης. Το τραγούδι είναι μια απ’ τα ίδια.

    Η Ιταλία θέλω και ελπίζω να κερδίσει. Καλή επιτυχία στις χώρες μας και καλή θέαση το Σάββατο.

  24. Συμφωνώ απόλυτα με τον Copy. Όλο το performance της σου έβγαζε μια αγωνία, σου μετέδιδε άγχος, ήταν εντελώς στατικό και κόντρα στο dance στοιχείο του κομματιού… όσο για τα εφέ, καλά εμένα μου θύμισε αυτά τα φόντο που βγαίνουν στον υπολογιστή όταν κλειδώνει η οθόνη! 😛 Χίλιες φορές προτιμότερο να την έβγαζαν την Χριστιανή μόνη της μ ένα φρέσκο απλό χορευτικό. Πιστεύω θα είμαστε 18-22 στην τελική κατάταξη. Κρίμα για τη Στεφανία, είναι η μόνη που δεν φταίει σε τίποτα.

  25. Πω πω γκρίνια και υπερανάλυση κάποιοι! Οι σκιές, το γάντι, το τρέμουλο… πω πω! Εγώ είδα ένα πανέμορφο πλάσμα με αγγελική φωνή. Και το όλο ακτ ήταν εντυπωσιακό για κάποιον που το έβλεπε πρώτη φορά. Στο μόνο που δε μπορώ να διαφωνήσω είναι πως το τραγούδι είναι μέτριο. Ένα καλό τραγούδι κι αυτό το πλάσμα ίσως μας έφερναν κάποτε την πρωτιά. Αυτά παθαίνεις όμως όταν αναθέτεις τη συμμετοχή σου σε “μαιτρ” του είδους που στην καλύτερη γράφουν this is our night.
    Για το Σάββατο βλέπω και θέλω Ιταλία. Τραγούδι που το έγραψαν μόνοι τους -20χρονα παιδιά- με στίχους που περιγράφουν ακριβώς την ψυχολογική κατάσταση των πάντων μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, με κλας στην εμφάνιση, με φρόντμαν που τα σπάει και τον ερωτεύεται ο φακός. Ένα στιγμιότυπο στον πρώτο ημιτελικό ήταν αρκετό για να αποκτήσει η μπάντα φανατικούς υποστηρικτές, και πολλούς Έλληνες μάλιστα αφού ο Οπαπ χθες κατέγραφε μεγάλη πτώση στο στοίχημα για το ιταλικό τραγούδι σε σχέση με το γαλλικό πχ. Όσοι λοιπόν λέτε ότι το κοινό δε θα ψηφίσει ιταλικό ροκ πλανάστε. Αυτό το ρεύμα είδε η ebu και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου, επιτέλους ας βγάλει και κάποιους σταρ η Γιουροβίζιον. Καλό θα της κάνει.
    Η Κύπρος θα ανοίξει το σόου. Δεν το λες κακό. Είναι ήδη viral. Η ebu έχει επιλέξει τη φωτό της Έλενας για τα blog στο Twitter. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι το ενδυματολογικό. Τα δυο ασημένια φορέματα μαζί και καπάκι η Μάλτα με ασημένιο φόρεμα επίσης. Αλλά οκ ας κερδίσει το βραβείο της πιο καλοντυμένης η καλύτερη!

  26. ένα τραγούδι ή τραβάει ή όχι. Πέρα από τακτικές και στατιστικά και τρέχα γύρευε όταν κάποιος το έχει και δυο μέρες πριν να παίξει και από βίντεο να παίξει αν αυτό που κανει περνάει θα πάει καλά!

  27. Ηρεμήστε λίγο … Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα δεκάδας σε όποια θέση και να εμφανιζόταν (πολύ κακή παρουσίαση μέτριο τραγούδι και μέτρια τραγουδίστρια) για Κύπρο μια χαρά είναι η πρώτη θέση (Gimme Gimme) γιατί όχι αφού δεν πάμε για πρωτιά μια χαρά είναι … έτσι κι αλλιώς είναι τόσο βαρυφορτωμένη η εμφάνιση (τα κάνει όλα πάνω στη σκηνή και συμφέρει)! Η Κύπρος αν τα πάει καλά θα καταλήξει περίπου στην ίδια θέση με Τάμτα δεν μπορεί πιο πάνω έχουν προκείψει πολύ δυνατές εμφανίσεις … η Τσαγκρινού κάνει καλά την δουλειά της γιατί κρατά ζεστή τη θέση για την Φουρέιρα όταν ξαναπάει και το κερδίσει

  28. Συγχαρητήρια στην Στεφάνια και στην Ελλάδα! Ήταν πολύ καλή ΑΛΛΑ η σκηνική μας παρουσία φώναζε από χιλιόμετρα ‘supergirl”. Φαίνεται τόσο πολύ ότι ήθελαν να τα κάνουν αυτά στο Supergirl. Έπρεπε να κάνουν περισσότερες αλλαγές. Ως αποτέλεσμα, είχαμε μια παρουσία που δεν ταίριαζε τόσο με το τραγούδι αφού έλειπε ένα βασικό συστατικό: η ενέργεια! Το τραγούδι απαιτούσε περισσότερη κίνηση. Δεν θεωρώ ότι η σκηνική παρουσία ωστόσο ακυρώνει όλο το αποτέλεσμα. Δεν ήταν καθόλου κακό αυτό που είδαμε αλλά αποχαιρετήστε σιγά σιγά τη δεκάδα. Και θα είναι κρίμα για τη Στεφανία να πάρει μια καλή θέση, τώρα ξεκινάει η καριέρα της.

      • Οντως….παρομοια χορογραφία με το supergirl ή για να το πω σωστότερα, κρατήσανε την ίδια με μικροαλλαγές. Πάντως το supergirl ήτανε πιο δυνατό ¨χαρτί¨. Είχε μέσα αυτό το ψιλο οριεντάλ στοιχείο που σου εντυπώνεται. Ειχε πιο έντονο χαρακτήρα από το γλυκανάλατο last dance. Κρίμα που δεν έχινε η περσυνή Eurovision. Προσωπική άποψη εκφράζω -και πως αλλιώς άλλωστε- θα είχαμε καλύτερη τύχη απ ότι με το last dance.

      • Το λεω από την πρώτη στιγμή πως φαίνεται ξεκάθαρα ότι απλά πήραν το περσινό κονσεπτ κ το φόρεσαν στο φετινό. Σοκαριστικό λίγο ότι ο Φωκας θεώρησε πως είναι τόσο φοβερό σαν ιδέα.

  29. Και μετά από αυτόν τον ορυμαγδό ανοησιών και ξερολίασης, απλά να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ!!!

    • Το καλύτερο σχόλιο!
      (Αν με τη συγκεκριμένη εμφάνιση ήμασταν πρώτοι στα στοιχήματα πόσοι θα έλεγαν αυτά που λένε;)

      • Μα για να ήταν η Ελλάδα πρώτη στα στοιχήματα θα έπρεπε να έχει καλή εμφάνιση, όποτε δε θα τα λέγαμε.

  30. Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Η παρουσία είναι αξιοπρεπής, ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω με ποια κριτήρια καταλήξανε σε αυτή την παρουσίαση του τραγουδιού. Αρχικά είναι αρκετά άνευρο σκηνικά, αν και χορευτικό κομμάτι και αναλώνεται όλο το κομμάτι στο ανέβασμα κατέβασμα της σκάλας. Επίσης, θέλω να πω ότι έχει γίνει ‘ένα αγχωτικό και δύσκολο staging για την Στεφανια και τους χορευτες της χωρίς κατά την γνώμη μου να αξίζει σε τηλεοπτικό επίπεδο. Δεν αποδίδει τηλεοπτικά αυτή η δυσκολία. Συνεπώς τζάμπα κόπος. Παρόλαυτα, στηρίζω την συμμετοχή μας και ευελπιστώ του χρόνου να αλλάξουν οι διαδικασίες σε επίπεδο αναζήτησης τραγουδιού και συντελεστών από την ΕΡΤ. Καλή μας επιτυχία!!

  31. ελπίζω να εχουμε εναν αξιολογο τελικό!η σειρα εμφανισης για μένα θεωρω πως παιζει μικρη σημασια…αν ενα τραγουδι εχει τις προδιαγραφες να ξεχωρισει οπου και το βάλεις θα ξεχωρίσει!!
    αγαπημενες μου συμμετοχες γαλλία,βελγιο,ισπανία!!
    καλη επιτυχια στην ελλάδα!

  32. Δεν τα πιστευω γενικα πολυ αυτα αλλα η Ελλαδα εχει τυχει πολλες φορες να εμφανιζεται πριν ή μετα τον νικητη, το ΗΒ δεν νομιζω να παει για νικη αρα…
    Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν 3 τραγούδια με μεγάλες κατασκευ’ες επι σκηνής το ένα μετά το άλλο όσες παρεμβάσεις και να κάνουν οι παρουσιαστές δεν ξέρω πως θα γίνει

  33. Δεν καταλαβαίνω την απογοήτευση για τη σειρά εμφάνισης της Κύπρου, η έναρξη κάθε σόου είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο και σου μένει. Δεν καταλαβαίνω ούτε και τον φόβο κάποιων ότι δε θα προλάβουν οι τηλεθεατές να δούνε την πρώτη εμφάνιση, μου φαίνεται πιο πιθανό κάποιος να βαρεθεί λίγο μετά τη μέση και να αλλάξει κανάλι. Εξάλλου μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη χώρα θα μιλήσουν οι παρουσιαστές, θα μπει η postcard.
    Η θέση της Ελλάδας νομίζω ότι είναι καλή, νομίζω ότι θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο η Ελβετία (που μου αρέσει πολύ) γιατί ίσως να φανεί ακόμη πιο υποτονικό το τραγούδι της μετά τη δυναμική κορύφωση του Last Dance.
    Σίγουρα ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος έχουν προοπτικές να μπούνε στην 5αδα, αλλά δε θα καταποντιστούν όπως πολλοί φοβούνται.
    Συμφωνώ για όσους έγραψαν για το εμφανές και δικαιολογημένο άγχος της Στεφανίας και για την έλλειψη επαφής με την κάμερα σε πολλά σημεία. Οι κινήσεις της ήταν εντελώς μηχανικές και φωνητικά σε κάποια σημεία ήταν ασταθής, ειδικά όταν είχε το νου της σε όλα αυτά που την έβαλαν να κάνει, π.χ. όταν ανέβαινε στη σκάλα. Στα κοντινά πλάνα στις αλλαγές κάμερας αργούσε να κοιτάξει στη σωστή κατεύθυνση.
    Για όλα αυτά δε φταίει η Στεφανία, για την ηλικία και την πείρα που έχει τα κατάφερε πολύ καλά.

  34. Η Κύπρος θα κάνει το ιδανικό δυνατό άνοιγμα του Διαγωνισμού επειδή είναι σκηνικά εντυπωσιακή και ήδη γράφει δυνατά στις τάσεις.
    Η Ελλάδα μας πιστεύω ότι εντυπωσίασε χτες με την απαστράπτουσα Στεφανία που από μόνη της γράφει εξαιρετικά στο γυαλί. Η εμφάνιση συνολικά σε κερδίζει, ενώ το δυνατό τέλος με την φωνάρα της Στεφανίας γίνεται καθηλωτικό. Για μένα το όλο concept δούλεψε και πιστεύω ότι πλέον η Ελλάδα ειναι μέσα στα φαβορί όπως και η Κύπρος.

    Προσωπικά, χωρίς να τρελαίνομαι για το τραγούδι, θεωρώ ότι μόνο η Ιταλία δίνει καθαρά vibes νίκης.

    Βλέποντας τα άλλα φαβορί πιστεύω ότι όλα σκοντάφτουν κάπου:
    Γαλλία: Θα κερδίσει στις Επιτροπές αλλά δεν βλέπω να περπατάει στο televoting, όχι επειδή δεν αρέσει στον κόσμο αλλά γιατί υπάρχει και η Ελβετία σε ένα παρόμοιο στυλ τραγουδιού και έτσι θα μοιραστεί η ψηφοφορία.
    Μάλτα: Σίγουρα ανεβαστικό και διασκεδαστικό τραγούδι που αρέσει πολύ αλλά κάπου εκεί παίζει και το Σαν Μαρίνο όπως κι άλλες συμμετοχές. Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι στο τραγούδι της Μάλτας που να το κάνει να ξεχωρίσει στο κοινό.
    Πορτογαλία: Ανεβαίνει πολύ μετά τα ημιτελικά και αποδεικνύεται ως το απόλυτο Dark Horse του διαγωνισμού. Προσωπικά το βρίσκω λίγο βαρετό ενώ δεν μ αρέσει καθόλου η ιδιαίτερη χροιά των φωνητικών.
    Λιθουανία, Ισλανδία και Φινλανδία θα προτιμηθούν από μια κοινή δεξαμενή “εναλλακτικόύ” κοινού με πρόβλεψη για την Φινλανδία να ξεχωρίζει τελικά.
    Θα έβαζα ψηλά στα φαβορί την Ουκρανία που φέτος με κέρδισε αλλά βλέπω να υπάρχει σύγκρουση με Ρωσία για τις ψήφους του Ανατολικοευρωπαικού Σλαβόφωνου μπλοκ.

    Το δικό μου βραβείο πάει στο Βέλγιο και στους Hooverphonic που αποδείχτηκαν η επιτομή του cool, ερχόμενοι σ έναν διαγωνισμό που κυριαρχείται από εφέ, σιλικόνη και πόζα και προκρίθηκαν με μια σπαρτιάτική εμφάνιση κι ένα γλυκύτατο τραγούδι, συνεπείς στην 20χρονη ιστορία τους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ