ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Ακούστε το “Mata Hari” της Efendi για το Ρότερνταμ!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε παλαιότερο μας άρθρο, το iTV (İctimai Televiziya), επέλεξε και φέτος για την εκπροσώπηση της χώρας την  Efendi ( Samira Efendiyeva). Η διαδικασία κατάθεσης υποψηφίων τραγουδιών ολοκληρώθηκε, μετά από παράταση μερικών ημερών, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου! Συνολικά κατατέθηκαν 229 τραγούδια για τη φετινή χρονιά! Στη διαδικασία συμμετείχαν συνθέτες από το Αζερμπαϊτζάν αλλά και εκτός χώρας. Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Efendi στο Ρότερνταμ. Το τραγούδι έχει τίτλο “Mata Hari” και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

To Mata Hari

Έξι ήταν συνολικά τα επικρατέστερα τραγούδια από την αρχική λίστα των 229 τραγουδιών. Δύο μπαλάντες και τέσσερα up tempo τραγούδια. Ένα από τα τραγούδια έχει γραφτεί από την περσινή ομάδα του “Cleopatra” αποτελούμενη από τους Luuk van Beers, Alan Roy Scott και Sarah Lake.

Οι τίτλοι των υποψηφίων τραγουδιών:

  1. Mata Hari
  2. Ratata
  3. When I’m Gone
  4. Manifesto
  5. Breathing You
  6. Owe You Pretty

Μιλώντας για το τραγούδι, η Efendi δήλωσε:

“Εϊναι πολύ σημαντικό να μιλάς για δυνατές γυναίκες, ώστε να υπενθυμίζεις πως ακόμα κι αν υπάρχουν προκαταλήψεις μια γυναίκα μπορεί να κάνεις τα πάντα και η γυναικεία δύναμη δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Κι αν ξαφνικά δεν έχεις έμπνευση, άσε τις ιστορίες δυνατών γυναικών από το παρελθόν να σε φορτίσουν με ενέργεια. Μέσα στην καθεμιά μας υπάρχει μια βασίλισσα και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ήρθε η ώρα να την απελευθερώσετε.” 

Οι στίχοι του “Mata Hari” μιλούν για τη γνωστή Ολλανδέζα χορεύτρια οριεντάλ χορών, η οποία καταδικάστηκε για κατασκοπεία κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί ιστορικοί αμφισβητούν ότι όντως υπήρξε στην πραγματικότητα. 

Φωτογραφία: İCTIMAI TELEVISION (İTV)
https://ogaegreece.com/archives/89403

Υπενθυμίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2021 στις 18 Μαΐου 2021 και θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό (Θέσεις 9-17) του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς! 

Το Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision

Azerbaijani flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 2008
  • Συμμετοχές ως 2019: 12
  • Παρούσα στον Τελικό: 11
  • Νίκες: 1 (2011«Running Scared» – Ell & Nikki)
  • Τελευταία θέση: 
https://www.youtube.com/watch?v=FB0T3EROdRM
To Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision

Πως σας φαίνεται το Mata Hari της Efendi; Θεωρείται ότι είναι καλύτερο από την περσινή συμμετοχής της χώρας με τίτλο “Cleopatra“;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Efendi και του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2021; / How do you rate the Azeri entry in Eurovision 2021?
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πήγαν στην κατεύθυνση του Κλεοπάτρα, ορθό και αναμενόμενο. Αλλά μόνο οι φανατικοί του διαγωνισμού μπορούν να κάνουν τη σύγκριση, το ευρύτερο κοινό θα το κρίνει ανεξάρτητα από αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι ειλικρινές και τίμιο στο τι είναι, δεν υποδύεται κάτι περισσότερο από αυτό. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι για αυτό που είναι, εύπεπτο trashy τεραγουδάκι, θα τα πάει καλά.

      • Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέω, ασχοληθείτε με τα Lego σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

    • Μεταξύ των άλλων είσθε και αγενής. Αν προκριθεί, θα είναι εξαιτίας των Τούρκων στην Ευρώπη. Οσο για τα LEGO μου, ναι θ’ ασχοληθώ με το παιδί μου και μετά στο πιάνο μου με τα κομμάτια που αγαπώ. Τα σέβη μου!!!!!

  2. Ίδιο με το περσινό κακόγουστο καρναβάλι. Μέχρι και την λεξη Κλεοπάτρα δεν άλλαξαν. Έλεος!Ελπιζω η Μάλτα να έχει κάτι καλό.

    • συμφωνώ απολύτως, εμετός και οχετός μαζί, τα ύστερα της κακογουστιάς και της κακοφωνίας, δεν αντέχω να το ξανακούσω……….

  3. Δηλαδή, για να καταλάβω, τους πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να μας παρουσιάσουν το ίδιο τραγούδι ουσιαστικά;
    Τέλος πάντων… το μόνο που αξίζει είναι το κλαρίνο (αλά Σαλέας, Μάγγας) στη γέφυρα.
    Σε ένα σημείο μάλιστα παραπέμπει στο παραδοσιακό Konyali (Η βράκα στην Κυπριακή εκδοχή του).

  4. Εγώ απορώ, αφού είναι προφανές ότι τους άρεσε τόσο πολύ η Κλεοπάτρα και ήθελαν κάτι παρόμοιο, γιατί μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία και δεν έκαναν απευθείας ανάθεση στους ίδιους συνθέτες;

  5. Δεν το χάνει η Ελβετία!!!!
    Δεν ξέρω για το αν η Μάλτα μπορεί να κάνει την έκπληξη,γιατί την έχουν ψηλά τα στοιχήματα,αλλά μέχρι στιγμής παίζει μόνη της η Ελβετία…

  6. Πολύ δεύτερο, το περσινό ήταν πολύ καλύτερο. Βέβαια στους Eurofans θα αρέσει γιατί είναι trashy και θα τα πάει καλά. Αν και μου αρέσουν πολύ τα ethnic sounds, το συγκεκριμένο είναι πολύ basic, του Σαν Μαρίνο πχ είναι πολύ καλύτερο.

  7. Ελλαδα, Αζερμπαιτζαν, Αλβανια, Γαλλια και Σαν Μαρινο για μενα φετος. (Τυχαια σειρα).

  8. Οκ. Αντιγραφή του Κλεοπάτρα αλλά σε μια όχι τόσο καλή εκδοχή.
    Μα καλά φέτος πώς γίνεται οι περισσότερες χώρες να στέλνουν όχι τόσο καλές και ποιοτικές συμμετοχές σε σχέση με πέρσι;
    Will see.

  9. Ίδια δομή με Cleopatra, σαφέστατη αναφορά στην Κλεοπάτρα και πάλι και συνεχώς επαναλαμβάνεται το όνομα Mata Hari, όπως πέρυσι το Cleopatra. Το music video πολύ πιο φθηνό βέβαια, αλλά αναμενόμενο θα ξόδεψαν το μισό budget του ictimai πέρυσι, πού λεφτά φέτος. Καλό τραγουδάκι είναι και πιστεύω θα πάει καλά. Μου αρέσει ο ethnic ήχος του. Ο τελικός είναι 100% εγγυημένος σε αυτόν τον ημιτελικό που είναι, πολλώ δε μάλλον μιας που βρίσκεται και στο 2ο μισό του ημιτελικού.
    Καλή επιτυχία Αζερμπαιτζάν!

  10. Δεν ειναι ένα καλό έθνικ τραγούδι.
    Στις επιτροπές δεν το συζητώ καν…θα πατώσει. Για το κοινό θα στηριχθεί από τους Τούρκους στην Ευρώπη και όσοι από αυτούς θα δουν τον διαγωνισμο (γιατί δεν συμμετέχει η χώρα τους η Τουρκία , οπότε μόνο eurofan Τούρκοι θα το.δουν)

  11. Όπως και στην περίπτωση της Γεωργίας, δεν μπορώ να πω ότι είναι καν τραγούδι. Στιχοι επιπέδου Α 1 και πιο χαμηλά. Καμία δομή στο τραγούδι. Και απλά πετάει μια έθνικ πινελιά και καλά για να τραβήξει κάποια προσοχή. Νομίζω το χειρότερο τραγούδι που έχει στείλει το Αζερμπαιτζάν.

  12. Επιμένετε να διαγράφετε το σχόλιο μου και το θεωρώ επιεικώς αντιδημοκρατικό!Εφόσον δεν χρησιμοποιώ υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς,ποιο είναι το πρόβλημα;Η Eurovision είναι μόνον ένας μουσικός διαγωνισμός χωρίς πολιτικές προεκτάσεις;Γελιέστε οικτρά!Θεωρείτε ήσσονος σημασίας τη χυδαία και ανάρμοστη συμπεριφορά του αζέρου προέδρου στον πρέσβη της χώρας μας πέρσι,προς υποστήριξη της Τουρκομάνας ή την πολεμική τακτική απέναντι στους Αρμένιους αμάχους του Ναγκόρνο Καραμπάχ;Γιατί εγώ προσωπικά τα θεωρώ σπουδαία ζητήματα που με κάνουν δύσπιστο απέναντι στη θέση του Αζερμπαϊτζάν σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό που πρεσβεύει,υποτίθεται,κάποιες αρχές και αξίες.Συνεπώς θα χαρώ πάρα πολύ το Μπακού να ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου όπως έπραξε και η Τουρκομάνα και δεν νομίζω να λείψει σε κανέναν μια χώρα που οι συμμετοχές της ήταν από τα αποφάγια των Σουηδών,όπως πράττει και η Μάλτα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ