EUROVISION 2021: Με εικονικό Press Center!

Άλλη μία καινοτομία έρχεται να προστεθεί στα δεδομένα του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η εταιρία Let’s Get Digital επιλέχτηκε για να δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενήσει ένα εικονικό press center (κέντρο τύπου) για τους ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους.

Θα δημιουργήσουμε τώρα ένα εικονικό press center για τους δημοσιογράφους που δεν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ τον Μάιο, όπου για δύο εβδομάδες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις πρόβες και τις συνεντεύξεις τύπου.

Την τελευταία περίοδο ψάχναμε για μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα μπορούσαμε να το φιλοξενήσουμε αυτό και το βρήκαμε στις δυνατότητες που προσφέρει η Let’s Go Digital. Είναι σημαντικό για μας να νιώθουν οι δημοσιογράφοι ότι είναι παρόντες. Και να μη χάσουν ό,τι συμβαίνει εκεί. Είναι πολύ ιδιαίτερο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision θα υποδεχτούμε δημοσιογράφους μ’ αυτόν τον τρόπο. Ένα μεγάλο βήμα στη διαδικυακή προσέγγιση.

Babet Verstappen, μέλος της οργανωτικής ομάδας της Eurovision 2021

Οι αριθμοί

Συνήθως γύρω στους 1500 δημοσιογράφους καταφθάνουν κάθε χρόνο στη Eurovision. Φέτος όμως, και στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί το σενάριο Β, το ανώτερο 500 δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να παρευρεθούν. Οι υπόλοιποι 1000 διαδικτυακά.

Στις περιπτώσεις C και D των σεναρίων που τέθηκαν επί τάπητος, όλοι οι δημοσιογράφοι θα καλύψουν το γεγονός μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Τα 3 σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2021

πηγή: economie.groningen.nl

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά – σιγά θα δούμε πολλές “καινοτομίες” …
    Δυστυχώς, (ελπίζω μόνο για) φέτος θα δούμε κάτι άλλο και όχι Eurovision. Το plan B σύντομα θα πάει να “συναντήσει” και τυπικά, το plan A.
    Το plan D το μόνο εφικτό σενάριο, με ελάχιστες πιθανότητες για plan C.

    Φέτος θα βολευτούμε με την “Παναγιώτενα”, γιατί το “Ολότελα” το ζήσαμε πέρσι.

  2. Δεν πιστευω οτι θα διοργανωθει esc το 2021! Το πιο πιθανο σεναριο ειναι καθε χωρα να αποστειλει βιντεο τηs συμμετοχηs και να γινει μια ψηφοφορια χωριs καμια παρουσια καμιαs αποστοληs στην Ολλανδια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ