EUROVISION 2021: Πιο πιθανό το 2ο ή το 3ο σενάριο διεξαγωγής του διαγωνισμού!

Σε παλιότερο άρθρο μας είχαμε κάνει λόγο για 4 σενάρια διεξαγωγής του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Καθένα από αυτά εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Τα 4 σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2021. Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.
Εικόνα: eurovision.tv

Τα πιο πιθανά σενάρια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision 2021, σχετικά με την προετοιμασία του επερχόμενου διαγωνισμού, είπε:

Δεν θέλουμε να κοιτάξουμε την κρυστάλλινη σφαίρα· είναι δύσκολη πανδημία. Αυτό που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι ότι το Σενάριο Α, δηλαδή ένας συνηθισμένος Διαγωνισμός της Eurovision, δεν είναι πιθανό. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό το Σενάριο B ή C, δηλαδή ένας διαγωνισμός με λιγότερη ή περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση και οι καλλιτέχνες μπορεί να χρειαστεί να κάνουν χρήση βιντεοσκοπημένης εμφάνισης. Στη χειρότερη περίπτωση, θα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το σόου όπως στην Junior Eurovision, με όλες τις αποστολές να διαγωνίζονται με βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις.

Θα υπάρχει κοινό;

Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία ή όχι κοινού στο Ahoy Arena, o Martin Österdahl είπε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για αριθμούς. Επίσης, η απόφαση θα εξαρτηθεί από τους κανονισμούς των ολλανδικών αρχών για μεγάλες εκδηλώσεις.

Η κατάσταση συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι πώς θα είναι τα πράγματα τον Μάιο, αλλά, καθώς φαίνεται, θα διατεθεί πολύ περιορισμένος χώρος από το φυσιολογικό μέγεθος της αρένας. Οι φαν είναι πολύ σημαντικοί για τη Eurovision, αλλά μην ξεχνάμε πως ο διαγωνισμός είναι πρωτίστως ένα τηλεοπτικό σόου. Είναι δυνατό να γίνει ένα σόου ακόμη και δίχως κοινό και θα το κάνουμε αν χρειαστεί, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε κοινό μέσα, αν καταστεί δυνατό.

Πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις;

Όπως φαίνεται, το ξεκίνημα του νέου έτους θα είναι κρίσιμο για τις αποφάσεις και τις προετοιμασίες μας. (…) Πρέπει να είμαστε για 6 εβδομάδες στο στάδιο για να κατασκευάσουμε μια ελαφριά πλατφόρμα, τη σκηνή κλπ. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με τέτοιες αποφάσεις αν νιώσουμε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα· θα πρέπει να πάρουμε νωρίς μια απόφαση, ειδάλλως απλά μπαίνουμε σε μεγάλα έξοδα.

Θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους παρευρεθούν;

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια από κοντά. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στους κανονισμούς μας προς το παρόν.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις βρίσκονται στο χέρι της EBU. Αποφάσεις για τις οποίες θα σας κρατούμε ενήμερους, όπως πάντα.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να γίνει τουλάχιστον το B αφού το πρώτο σενάριο που κάποτε ήταν δεδομένο πλέον φαντάζει εξωπραγματικό..

  2. Όπως έχω ξαναπεί το plan D είναι (κατα τη γνώμη μου) το επικρατέστερο για φέτος.
    Θα δούμε δηλαδή τις συμμετοχές μαγνητοσκοπημένες και φυσικά χωρίς κοινό. Τα υπόλοιπα σενάρια είναι να χαμε να λέγαμε…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ