Ακούστε το “Friday” από τη Stefania!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η ομάδα της Stefania είχε καταθέσει μεταξύ άλλων και το “Friday” το νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε σήμερα.

Η διαδικασία επιλογής

Η ομάδα έργου που είχε συσταθεί για την επιλογή του τραγουδιού το οποίο θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν μεταξύ του “SUPERG!RL” και του “Friday”, προκρίνοντας μάλιστα με οριακή πλειοψηφία το δεύτερο.

Τελικά, το τραγούδι που επιλέχτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ να είναι η 41η συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision ήταν το “SUPERG!RL”.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το έτερο υποψήφιο τραγούδι “Friday”, το αποτελεί δημιουργία του συνθέτη των επιτυχιών Δημήτρη Κοντόπουλος, των Arcade και του John Ballard.

Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί ποιο από τα 2 τραγούδια σας αρέσει περισσότερο!

Ποιο από τα 2 τραγούδια προτιμάτε;
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έπρεπε να είχαν επιλέξει το Friday. Απορώ τι τους οδήγησε στο supergirl. Οκ αξιοπρεπές, αλλά ήταν πολύ Eurovision δομημένο και έβγαζε ότι πάσχιζαν να χώσουν κάπως το ethic στοιχείο(για να μιλήσω για το video clip που το έκανε τελείως παιδικό). Αντίθετα,το Friday μου αρέσει περισσότερο, είναι πιο feel good vibes,πιο νεανικό πιο “δροσερό” και το θεωρώ πιο σύγχρονο συνθετικά. Σαφέστατα είναι πιο radio friendly και θεωρώ ότι κουμπώνει καλύτερα στη Στεφανία και στην ηλικία της. Και τα δύο θα έμπαιναν στη 15αδα του διαγωνισμού αλλά κυρίως λόγω της Στεφανίας. Όμως το Friday θα μπορούσε να τραβήξει και ψήφους από τις επιτροπές.
    Προσωπικά ψηφίζω δαγκωτο το Friday! Να γιατί πρέπει το τραγούδι τουλάχιστον να επιλέγεται με εθνικό τελικό και όχι εσωτερικά….
    Ελπίζω του χρόνου να γράψουν στην κοπέλα κατι πολύ δυνατό γιατί φαίνεται να το έχει πάρα το νεαρό της ηλικίας της!
    Καλοταξιδο Στεφανία!!

  2. Και τα δύο τραγούδια πιστεύω πως δεν θα κατάφερναν κάτι καλύτερο από μια θέση κοντά στη 15η. Δεν μου φταίει τόσο η Στεφανία, όσο οι δημιουργοί των τραγουδιών αυτών. Με παιδαριώδη τραγούδια και χαριτωμένες κοπελίτσες δεν καταφέρνεις τίποτα πια στη Eurovision..

  3. Ωραίο ,χαρούμενο ,χορευτικό αλλά θεωρώ οτι το Supergirl είναι καλύτερη πρόταση για την Eurovision και ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα που το ethnic dance την έχει φέρει στη κορυφή

  4. Αν η επιτροπή έργου επέλεξε το Friday γιατί πήγε το Supergirl; Θεωρώ ότι το Friday είναι καλύτερη επιλογή και απορώ γιατί δεν το κράτησαν για το 2021:
    Είναι πολύ πιο αυθεντικό από το Supergirl
    Είναι ραδιοφωνικό και ευχάριστο αλλά δείχνει και τις φωνητικές της δυνατότητες.

  5. Το Supergirl πιστεύω θα στηνόταν καλύτερα, αλλά σαν τραγούδι το Friday μου άρεσε λίίίγο περισσότερο

  6. SUPERG!RL εννοειται!!!!
    στα Βιντεο κλιπ γιατι αιωρείται, πεταει, πολλαπλασιαζεται?
    Ελπιζω του χρονου να δουμε κατι διαφορετικο και οχι γυρισμενο μεσα σε ξενοδοχειο η χοστελ…

    • Δεν πετάει σε κανένα σημείο. Βασικά το κονσεπτ είναι πολύ απλό: μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου όπου ονειρεύεται ότι έχει έρθει η Παρασκευή και διασκεδάζει μέσα στους χώρους τους ξενοδοχείου.

  7. Μετριότατα και τα δύο. Δεν καταλαβαίνετε ακόμα ότι ο Κοντόπουλος είναι περιορισμένων μουσικών δυνατοτήτων και έμπνευσης. Ακόμα και τις φορές που του κάθεται καλό, όπως π.χ. You are the only one και hold me, τα δίνει σε χώρες που πληρώνουν καλύτερα. Μην περιμένετε θαύματα.

    • Συμφωνώ απολύτως. Προφανώς ο Κοντόπουλος έχει τις άκρες του και κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται και τσιμπάει αναθεσούλα, χωρίς καν να έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα προηγουμένως, ώστε να θεωρηθεί ότι τη δικαιούται. Η ΕΡΤ δεν νοιάζεται για το αν θα τα πάμε καλά ή όχι, ενδιαφέρεται απλώς να πάρει μεροκάματο ο Κοντόπουλος.

  8. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?

    • ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ, αλλά για κάποιο λόγο το μυαλό μου πήγε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Και λέω “μα, τι σχέση έχει η Στεφανία με αυτό το μουσικό ύφος;;;;;” χαχαχαχαχαχαχα κλαίω όμως!!!

  9. Το ένα πιο άθλιο και αδιάφορο από το άλλο. Η κοπέλα φαίνεται ότι μουσικά δεν έχει καν γούστο στο τι είδους pop θέλει να τραγουδήσει και αφήνεται στη τύχη του καθένα απλά για να υπάρχει και να κάνει το γούστο της καθώς της έτυχε να έχει φωνή. Τέλος αφού θα πάει του χρόνου, η Ερτ καλά θα κάνει ν ανοιχτεί και σ άλλους συνθέτες να της γράψουν και ειδικά να κάνει πρόσκληση ανοιχτή σε μουσικούς από εκτός Ελλάδας. Η λεγόμενη dream team είναι dream για τις χώρες που της τα χώνουν χοντρά και έχει αποδειχθεί όπως και με τη Demy. Η 15η θέση στη καλύτερη που λέτε πολλοί είναι ένα θαύμα. Τέτοιου είδους τραγούδια ότι και να κάνει σκηνικά ο άλλος πάνε τελευταίες θέσεις στον τελικό ή παραμένουν εκτός. Επιτέλους δεν είναι υποχρεωτικό να πάει με αυτούς τους συνθέτες και ο Φωκάς να μάθει να συνεργάζεται και μ άλλους, αλλά οκ μη ξεχνάμε πως θέλει να χει το πανω χέρι σ όλα τέτοιο ψώνιο που είναι. Η Μανουκιαν που την κραζατε είχε δυνατό ποπ για φέτος και θα χει καλύτερο και του χρόνου. Κάτι τέτοιο τέρμα μοντέρνο χρειάζεται και η Στεφανια και όχι εθνοποπ, η φωνή της δεν είναι για έθνικ. Η Μανουκιαν θα έμπαινε και θα μπει πεντάδα. Μετράει πολύ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ