https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΛΕΤΟΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του τελικού Supernova 2020!

Μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκαν οι 9 φιναλίστ του Supernova 2020, που επέλεξε η κριτική επιτροπή. Ο τελικός του Supernova 2020 θα γίνει σε 3 εβδομάδες και έτσι θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη Λετονία το Μάιο στο Ρότερνταμ!

Από τις 26 συμμετοχές που πέρασαν στην ημιτελική φάση από την φάση των live auditions, η κριτική επιτροπή κατέληξε στις 9 καλύτερες. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση τους έπαιξε η απήχηση των τραγουδιών στην πλατφόρμα του YouTube.

Οι 9 συμμετοχές

  • Samanta Tīna – Still Breathing
  • Edgars Kreilis – Tridymite
  • Katrīna Dimanta – Heart Beats
  • Miks Dukurs – I’m Falling For You
  • ANNNA – Polyester
  • Bad Habits – Sail With You
  • DRIKSNA – Stay
  • Katrīna Bindere – I Will Break Your Heart
  • Celeste – Like Me

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια που προκρίθηκαν στον τελικό στην παρακάτω playlist.

Ο τελικός του Supernova 2020 έχει οριστεί για το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου!

Ποιο από τα παραπάνω τραγούδια προτιμάτε για την εκπροσώπηση της Λετονίας;


Η Λετονία μετά από 6 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στον τελικό της Eurovision, το 2015 και το 2016 (χρονιές στις οποίες ακολουθήθηκε το Supernova) το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! H Aminata το 2015 στη Βιέννη πήρε την 6η θέση και ο Justs στη Στοκχόλμη πήρε τη 15η θέση! Ωστόσο, το καλό αυτό σερί διακόπηκε απότομα το 2017. Οι Triana Park παρ’ όλη την δημοφιλία εντός και εκτός Λετονίας δεν κατάφεραν να προκριθούν στο μεγάλο τελικό της Eurovision του Κιέβου. Τερμάτισαν, μάλιστα στην 18η (τελευταία) θέση του ημιτελικού. Το 2018, η δυναμική Βραζιλιάνα Laura Rizzotto, ούτε αυτή κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision της Λισαβόνας. Έφτασε οριακά στη πρόκριση, όμως μέχρι τη 12η θέση του ημιτελικού. Πέρσι, οι Carousel στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ δε στάθηκαν τυχεροί μιας και δεν προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό. Το τραγούδι τους “That night” τερμάτισε στην 15η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 50 βαθμούς.

Ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις τους και με τη σειρά μας να ευχηθούμε να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα!

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Supernova 2020.

[Πηγή: LTV]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ