https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΛΕΤΟΝΙΑ: Όλες οι λεπτομέρειες του Supernova 2020 – Ακούστε τα τραγούδια!

Το μουσικό ταξίδι του Supernova 2020 ξεκινάει και ο OGAE Greece θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει κάθε λεπτομέρεια αυτής της όμορφης διαδρομής! Ο νικητής του Supernova 2020, της διαδικασίας επιλογής που για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της ραδιοτηλεόρασης της Λετονίας, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision του Ρότερνταμ. 

Πριν από λίγο ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις από το LTV σχετικά με τις ημερομηνίες του Supernova 2020 και το διαγωνιστικό κομμάτι. Ημιτελικοί τελικά δε θα υπάρξουν, ωστόσο από τους 26 συμμετέχοντες, κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους 8 που θα προκριθούν στον τελικό.

Οι ημερομηνίες του Supernova 2020!

Ανακοίνωση τελικής οκτάδας – 16 Ιανουαρίου

Τελικός – 8 Φεβρουαρίου

Από τα συνολικά 126 τραγούδια που κατατέθηκαν σε πρώτη φάση, μόνο τα 28 πήραν το πράσινο φως για τις auditions του Supernova 2020. Από αυτά, στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού περνάνε τα 26.

Σήμερα, δημοσιοποιήθηκαν οι 26 καλλιτέχνες της ημιτελικής φάσης μαζί με τα υποψήφια τραγούδια τους. Έτσι, πλέον γνωρίζουμε όλα τα ονόματα των καλλιτεχνών και σειρά έχει το κοινό να ακούσει και να αξιολογήσει τα τραγούδια τους στο YouTube.

Οι 26 συμμετοχές

Ο νικητής του Supernova 2020 θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει τη Λετονία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία. Ακόμα, θα έχει και την ευκαιρία να συνάψει συμφωνία με μία από τις κορυφαίες εταιρείες της περιοχής (Universal Music Group), ώστε να διαδώσει το νικητήριο τραγούδι εκτός Λετονίας.

Οι δηλώσεις της υπεύθυνης για το φετινό Supernova

Η Ilze Jansone, παραγωγός του Supernova 2020 σχετικά με την ψηφοφορία και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ανέφερε τα εξής: <<Οι τηλεθεατές θα συμμετάσχουν ενεργά στην αξιολόγηση των τραγουδιών μόνο με την ψηφοφορία στην ζωντανή εκπομπή του τελικού. Οκτώ τελικά τραγούδια θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, εξετάζοντας επίσης πόσο καλά θα αξιολογηθούν τα τραγούδια από το κοινό στην πλατφόρμα του YouTube. Τα 8 τραγούδια θα ανακοινωθούν σε μια εβδομάδα, στις 16 Φεβρουαρίου>>.

Μεγάλες αλλαγές φέτος στη διαδικασία επιλογής, που δείχνουν ξεκάθαρα απόφαση, λόγω μειωμένου budget. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αναμένουμε με ανυπομονησία τον τελικό στις 8 του Φλεβάρη!


Η Λετονία μετά από 6 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στον τελικό της Eurovision, το 2015 και το 2016 (χρονιές στις οποίες ακολουθήθηκε το Supernova) το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! H Aminata το 2015 στη Βιέννη πήρε την 6η θέση και ο Justs στη Στοκχόλμη πήρε τη 15η θέση! Ωστόσο, το καλό αυτό σερί διακόπηκε απότομα το 2017. Οι Triana Park παρ’ όλη την δημοφιλία εντός και εκτός Λετονίας δεν κατάφεραν να προκριθούν στο μεγάλο τελικό της Eurovision του Κιέβου. Τερμάτισαν, μάλιστα στην 18η (τελευταία) θέση του ημιτελικού. Το 2018, η δυναμική Βραζιλιάνα Laura Rizzotto, ούτε αυτή κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision της Λισαβόνας. Έφτασε οριακά στη πρόκριση, όμως μέχρι τη 12η θέση του ημιτελικού. Πέρσι, οι Carousel στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ δε στάθηκαν τυχεροί μιας και δεν προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό. Το τραγούδι τους “That night” τερμάτισε στην 15η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 50 βαθμούς.

Ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις τους και με τη σειρά μας να ευχηθούμε να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα!

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Supernova 2020.

[Πηγή: LTV]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχα τον χρόνο, αλλά και το κουράγιο, να ακούσω και τα 24.
    Αυτά που ξεχωρίζω είναι μόνο 2. Το “Still Breathing” και το “Māras zeme”.
    Τα υπόλοιπα τα βρήκα από χάλια εως… χάλια. Με αποκορύφωμα το “Not That Important To You”. Κουφοί είναι εκεί στην Λετονία; Είχα καιρό να ακούσω τοσο χάλια φωνή σε τραγούδι που πήρε το “Ο.Κ” από επιτροπή…

  2. Πολύ κακο το επιπεδο φέτος για την Λετονία και αν ο διαγωνισμός είναι τόσο δυνατό όσο τα τελευταία χρόνια θα αποκλειστεί . Μοναδική εξαίρεση το ο πιο πιστεύω ότι θα συμπαθησουν οι επιτροπές είναι το ethnic 《Māras zeme 》

  3. Πρώτη φορά δεν μου αρέσει κανένα τραγούδι από το Supernova… Το μόνο που ίσως πάει καλύτερα από τα άλλα είναι το Māras Ζeme…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ