https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

JUNIOR EUROVISION 2019: Στη πόλη Gliwice της Πολωνίας ο διαγωνισμός!

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα ότι ο 17ος κατά σειρά διαγωνισμός τραγουδιού της Junior Eurovision θα διεξαχθεί στη πόλη Gliwice της Πολωνίας. 

Η πόλη Gliwice (Γκλίβιτσε) βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Πολωνίας και ανήκει στην επαρχία της Σιλεσίας, και συγκεκριμένα στο βόρειο κομμάτι της (Άνω Σιλεσία). Πρόκειται για μία εκ των παλαιοτέρων πόλεων της Σιλεσίας, ένας πολιτιστικός, ιστορικός και βιομηχανικός κόμβος. Η περιοχή διαθέτει άριστες συγκοινωνιακές συνδέσεις με πολλούς επιχειρηματίες να έχουν προσφάτως επενδύσει σε αυτήν. Η αρχιτεκτονική της Gliwice συνδυάζει τη μεσαιωνική ανάμειξη και το Art Nouveau με τη καινοτομία και τον μοντερνισμό του 21ου αιώνα. Η ευρύτερη περιοχή της Σιλεσίας, είναι μία περιοχή πλούσια σε φυσικούς πόρους ιδιαίτερα γνωστή για τον πολιτισμό, την ιστορία, τη κληρονομία αλλά και τη ποικιλομορφία της.

Σχετικά με το επίσημο δελτίο τύπου, ο επικεφαλής των ζωντανών διοργανώσεων της EBU κ. Jon Ola Sand δήλωσε:

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η πόλη Gliwice θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Junior Eurovision 2019. Το αντίστοιχο show στο Μινσκ πέρυσι ήταν ένα φαντασμαγορικό θέαμα και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το TVP (η κρατική τηλεόραση της Πολωνίας) θα κάνει ισάξια δουλειά”.

H Junior Eurovision 2019 θα διεξαχθεί τη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και θα φιλοξενηθεί στη Gliwice Arena, μία από τις μεγαλύτερες και πιο μοντέρνες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πολωνίας. Η εν λόγω αρένα έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει πολλά projects όπως αθλήματα, family shows, συνεντεύξεις τύπου, συναυλίες, συνέδρια και πολλά άλλα. 

Επιπλέον, μία όμορφη συγκυρία είναι πως η περσινή νικήτρια χώρα θα είναι και αυτή που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό φέτος, ένα γεγονός που δεν είναι συνηθισμένο στη περίπτωση της Junior Eurovision, σε αντίθεση με την περίπτωση της ενήλικης έκδοσης του διαγωνισμού. Αναλυτικά, αυτή θα είναι η έκτη φορά (στα 17 χρόνια ζωής του θεσμού) όπου η νικήτρια χώρα της προηγούμενης χρονιάς θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της αντίστοιχης τρέχουσας. Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, ήταν όταν το 2011 ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στην Αρμενία, χώρα που είχε κερδίσει τη πρώτη θέση το 2010. Ακολούθησαν οι διοργανώσεις της Ουκρανίας (2013), της Μάλτας (2014 και 2016) και της Γεωργίας (2017).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Junior Eurovision 2019! 

Πηγή: junioreurovision.tv / Πηγή Φωτογραφιών: TVP 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ