?? ΚΡΟΑΤΙΑ: Θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ρότερνταμ!

Καθώς τα περιθώρια για την δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Eurovision 2020 στενεύουν μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερες χώρες δηλώνουν το “παρών” τους στο Ρότερνταμ. Μετά την επίσημη επιβεβαίωση από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, όπως σας ενημερώσαμε εδώ, ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης αυτής φάσης για τη συμμετοχή στη προσεχή Eurovision που λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου, μια άλλη χώρα έρχεται να προστεθεί στη λίστα όσων θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό το Μάιο.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κροατίας HRT επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision του Ρότερνταμ, σύμφωνα με το ESCToday. Αυτή η δήλωση έρχεται να κατευνάσει τις ανησυχίες που προέκυψαν ήδη από τον Ιούλιο και που εντάθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το αβέβαιο της συμμετοχής της Βαλκανικής χώρας. 

Αυτή θα είναι η 26η συμμετοχή της Κροατίας ως ανεξάρτητο κράτος. Τα τελευταία χρόνια η Κροατία αποφάσιζε για τον εκπρόσωπο της με απευθείας ανάθεση, τόσο του καλλιτέχνη όσο και του τραγουδιού. Στη Eurovision του Τελ Αβίβ η συμμετοχή είχε προκύψει μέσω του Εθνικού Τελικού της χώρας Dora, το οποίο επέστρεψε μετά από 8 χρόνια! Ωστόσο, η επιλεχθείσα συμμετοχή με τον συμπαθέστατο Roko και το “The Dream” δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι στην επίδοση της χώρας στο διαγωνισμό, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κροατία αποκλείστηκε από τον Μεγάλο Τελικό.

Μένει να δούμε εάν και αυτή τη φορά θα επιλεγεί ο ίδιος τρόπος ανάδειξης του εκπροσώπου της Κροατίας στη Eurovision 2020. Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Για όλα τα νέα της Eurovision μείνετε συντονισμένοι σταθερά στον OGAE Greece!

Croatian flag on a flag pole gif animation  Η Κροατία στη Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή: 1993
  • Συμμετοχές ως 2019: 25
  • Παρουσίες στον Τελικό: 18
  • Νίκες: 
  • Τελευταία θέση: 

[Φωτογραφία: Eurovision.tv]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ