https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Οι απαιτήσεις της EBU, οι παρουσιαστές και το όχι των βουλευτών!

Το Ahoy του Ρότερνταμ που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2020 – ahoy.nl

Ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φιλοξενηθεί τον επόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ. Για να αναλάβει το χρίσμα της διοργάνωσης, η ολλανδική πόλη απάντησε σωστά σε 171 ερωτήσεις της EBU. Επίσης, έχουν αρχίσει να γράφονται και να λέγονται ονόματα για την παρουσίαση των τριών σόου, τη στιγμή που βουλευτές αρνούνται επιπλέον χρηματοδότηση.

Τα πρέπει της διοργάνωσης

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια που πληρούσε το Ρότερνταμ έναντι του Μάαστριχτ αφορούσαν στη διαθεσιμότητα δωματίων ξενοδοχείου. Οι αρχές της πόλης, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας AD, έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 8.000 σε απόσταση μισής ώρας από το κέντρο, τα οποία φτάνουν τα 20.000 μία ώρα μακριά από το ολλανδικό λιμάνι.

Επίσης, απαράβατος όρος είναι η μη εμπλοκή των αρχών του Ρότερνταμ ως προς τη διαμόρφωση της τιμής των εισιτηρίων. Το Ahoy είναι διαθέσιμο για τουλάχιστον 56 ημέρες και ενοικιάστηκε με… έκπτωση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας (AVROTROS, NOS, NPO).

Επιπροσθέτως, το Ahoy πρέπει να είναι σε θέση να φιλοξενήσει πάνω από 10.000 μέλη αποστολών, 1.500 εκπροσώπους Τύπου και 3.000 ανθρώπους ασφαλείας. Ακόμη, η εγκατάσταση οφείλει να διαθέτει περίπου 40 καμαρίνια, εμβαδού τουλάχιστον 20 τ.μ. το καθένα.

Οι τρεις δημοσιογράφοι και ο ένας τραγουδιστής

Η φημολογία για τη θέση των παρουσιαστών των τριών σόου της Eurovision 2020 έχει αρχίσει και η σχετική λίστα περιλαμβάνει τρεις δημοσιογράφους και έναν τραγουδιστή.

https://www.instagram.com/p/BzvjVaYo-hK/?utm_source=ig_web_copy_link

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται και γράφονται περισσότερο είναι αυτό της δημοσιογράφου Eva Jinek, που παρουσιάζει δημοφιλές talk show στο NPO σε καθημερινή βάση. Επίσης, η Dionne Stax που πήρε πρόσφατα μεταγραφή από το NOS στο AVROTROS θεωρείται μια πιθανή επιλογή.

https://www.instagram.com/p/B0Nns4BCK-d/?utm_source=ig_web_copy_link

Μέσα στις γυναικείες παρουσίες, ξεχωρίζουν και δύο ανδρικές, όπως αναφέρει το escxtra.com.

https://www.instagram.com/p/B154XbIorzh/?utm_source=ig_web_copy_link

Αρχικά, το… αουτσάιντερ-φαβορί για την ανάληψη της παρουσίασης της Eurovision είναι ο δημοσιογράφος αθλητικών του NOS, Herman van der Zandt, ο οποίος δεν έχει εμπειρία σε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Άλλο ένα όνομα που φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Jan Smit, που παρουσιάζει μουσική εκπομπή στο AVROTROS και έχει διατελέσει και σχολιαστής της Eurovision.

https://www.instagram.com/p/BxhhYKkI0kK/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο αριθμός των παρουσιαστών της Eurovision 2020 δεν έχει διευκρινιστεί και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά τα Χριστούγεννα.

Καμία επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το κοινοβούλιο

Αρκετοί βουλευτές του ολλανδικού κοινοβουλίου και, μάλιστα, της κυβέρνησης αρνούνται το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τις ανάγκες της διοργάνωσης της Eurovision 2020.

Ο βουλευτής του μεγαλύτερου κόμματος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, του VVD, Zohair el Yassini, δήλωσε πως το AVROTROS έχει επιπλέον κονδύλια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και το ποσό αυτό αγγίζει τα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Martin Bosma του PVV, σύμφωνα με το escxtra.com, καθώς υποστήριξε πως μπορούν να γίνουν αρκετές περικοπές ώστε να εξευρεθούν πόροι για τη διοργάνωση της Eurovision 2020. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα ούτε και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αφού ο βουλευτής του, Peter Kwint, χαρακτήρισε ως «μη σοφή» την επένδυση ενός τέτοιου ποσού. Ως γενικό επιχείρημα προβάλλεται η φιλοξενία του μουσικού θεσμού στη Σουηδία, το 2016, με κόστος περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, ο Sietse Bakker, ένας εκ των παραγωγών της Eurovision 2020, αμφισβητεί την επιτυχή διοργάνωση του διαγωνισμού στο Ρότερνταμ με προϋπολογισμό όμοιο με εκείνο του 2016, υποστηρίζοντας μέσω Twitter: «Συχνά ακούω τις τελευταίες ημέρες ότι η Σουηδία, το 2016, μπορούσε να διοργανώσει τον διαγωνισμό τραγουδιού με 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν είναι αληθές. Ο προϋπολογισμός της τηλεοπτικής παραγωγής ήταν ± 14 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν από την πόλη σε άλλες πτυχές της εκδήλωσης».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ