https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Με τους D – Moll και το “Heaven” στο Τελ Αβίβ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός του Μαυροβουνίου “Montevizija 2019” μέσα από τον οποίο επιλέχθηκε ο εκπρόσωπός του για το Τελ Αβίβ! Νικητές αναδείχθηκαν οι D – Moll με το τραγούδι “Heaven”!

Στον αποψινό τελικό, που πραγματοποιήθηκε στη Podgorica, συμμετείχαν πέντε καλλιτέχνες που ερμήνευσαν ζωντανά τα τραγούδια τους με την εξής σειρά εμφάνισης:

  1. «Ti» – D-Moll Band (Dejan Božović / Aleksandar Miličić)
  2. «Ja sam ti san» – Andrea Demirović (Andrea Demirović / Majkl Džejms Daun / Primož Poglajen)
  3. «Nepogrješiva» – Monika Knezović (Vladimir Grajić – Graja / Snežana Vukomanović / Ivan Branisavljević)
  4. «Nevinost» – Ivana Popović Martinović (Ivana Popović Martinović / Slavku Milovanoviću / Vladanu Popoviću – Popu / Marku Milatoviću)
  5. «Uzmi ili ostavi» – Nina Petković (Bojana Momčilovića / Zorana Radonjića)

To show ξεκίνησε με την εκτέλεση παλαιότερων συμμετοχών του Μαυροβουνίου στη Eurovision από τη χορωδία KIC Pop Choir με τη συνοδεία δύο χορευτών.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Ajda Sufta και ο Ivan Maksimovic, ενώ στο green room καθήκοντα παρουσιάστριας είχε η Andrea Lekic.

Ο νικητής επιλέχθηκε μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας που περιελάμβανε δύο γύρους.

Στο πρώτο γύρο, δόθηκαν 25 λεπτά για να ψηφίσει το τηλεοπτικό κοινό (televoting) και οι ψήφοι του προστέθηκαν στις ψήφους που έδωσαν τρεις διαφορετικές ειδικές κριτικές επιτροπές:

  • κριτική επιτροπή εκπροσώπων των ραδιοφωνικών σταθμών από όλο το Μαυροβούνιο
  • διεθνή κριτική επιτροπή
  • και κριτική επιτροπή επαγγελματιών του είδους από το Μαυροβούνιο.

Η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους:

  • Ruslana – νικήτρια της Eurovision 2004 (Ουκρανία)

  • Eldar Gasimov – νικητής (μαζί με την Nikki) της Eurovision 2011 (Αζερμπαϊτζάν)

  • Lea Sirk – εκπρόσωπος της Σλοβενίας στη Eurovision 2018

  • Andras Kallay Saunders – εκπρόσωπος της Ουγγαρίας στη Eurovision 2014

  • Ira Losco – εκπρόσωπος της Μάλτας στις Eurovision 2002 and 2016

  • Jovan Radomir – Τηλεοπτικός παρουσιαστής του SVT (Σουηδία)

Οι ψήφοι τόσο του televoting όσο και καθεμιάς από τις τρεις επιτροπές είχαν την ίδια βαρύτητα στο συνολικό αποτέλεσμα (25% αυτού) και μεταφράστηκαν σε μια κλίμακα βαθμολογίας  1, 2, 3 και 5.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εμφανίσθηκε ως special guest ο Hari Mata Hari που εκπροσώπησε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην Eurovision της Αθήνας με το τραγούδι “Lejla”.

Οι δύο καλλιτέχνες με τις περισσότερες ψήφους από αυτό τον γύρο ήταν οι D – Moll (17 βαθμοί) και  η Ivana Popović Martinović  (12 βαθμοί) που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο, του Super-Final! Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες έλαβαν τους εξής συνολικά βαθμούς: Andrea Demirović – 7 βαθμούς, Nina Petković  και Monika Knezović από 4 βαθμούς.

Στη συνέχεια οι δύο φιναλίστ ερμήνευσαν και πάλι τις συμμετοχές τους ζωντανά και ξεκίνησε η διαδικασία του televoting που διήρκεσε αυτή τη φορά 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ελήφθησαν 13933 SMS, και πραγματοποιήθηκε ζωντανά κλήρωση με τους νικητές να κερδίζουν ταξίδι στο Τελ Αβίβ!

Στον τελικό γύρο μόνο από τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού νικητές και επομένως εκπρόσωποι του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2019 αναδείχθηκαν οι D – Moll (που σημαίνει “ρε μινόρε”, από όπου εμπνεύστηκαν και την παρουσίασή τους) με το τραγούδι “Heaven”!

Πως σας φαίνεται η επιλογή των D – Moll ως εκπροσώπων του Μαυροβουνίου στο Τελ Αβίβ; Σας αρέσει το τραγούδι “Heaven”; Πιστεύετε θα καταφέρουν να περάσουν στον τελικό της 18ης Μαϊου;

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της συμμετοχής του Μαυροβουνίου μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: RTCG / YouTube]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα μπορουσε να συμπληρωνει το αλμπουμ ενος boyband στα 90΄ς. Και εχουμε 2019. Εκτός εποχής. Συμπαθεστατες φωνες παντως. Απο εκει και περα ενα εξαμελες γκρουπ που τραγουδαε ολοι θελει ιδιαιτερο στησιμο επι σκηνης για να βγει κατι ενδιαφερον σκηνικα και να μην καταληξει αδιαφορο. Δεν ειμαι αισιοδοξος για το Μαυροβουνιο φετος.

  2. Πως να είναι κανείς αισιόδοξος με τέτοια τραγούδια… Πάντως μετά τα -ενοχλητικα για μενα- τραγούδια του Slavko και του άλλου γκρουπ που αμφότεροι χτυπήθηκαν χωρίς λόγο επί σκηνής είναι σίγουρα πιο ανεκτο-ευπεπτο, αν και βαρετό. Ως εκ τούτου μπορούν στην καλύτερη να ελπίζουν σε μια πρόκριση από σπόντα ως 10οι μιας και ποτέ δε λείψανε από τον τελικό βαρετά ως και χαζά/κακοφτιαγμένα τραγούδια. Κρίμα για το Μαυροβούνιο για ακόμη μια φορά.. φοβαμαι στο τέλος μη σηκωθούν και φύγουν από το διαγωνισμό απογοητευμένοι από τα αποτελεσματά τους όπως κάνουν κατά καιρούς άλλαξε χώρες.

  3. Απίστευτα βαρετό και παλιακό. 15 χρόνια πίσω κάτι θα έκανε. Εν έτει 2019, τον τελικό ούτε με κυάλια δεν τον βλέπουν. Όταν το πολυδιαφημισμένο group της Βουλγαρίας πέρυσι δεν κατόρθωσε κάτι περισσότερο από μια 14η θέση στον τελικό, με απείρως καλύτερο τραγούδι, δεν ξέρω πως θεωρούν οι Μαυροβούνιοι ότι θα τα πάνε καλά με αυτό, ειδικά όταν πρόκειται μια χώρα που έχει περάσει τελικό μόλις 2 φορές. Ίσως αν ήταν στην γλώσσα τους να ήταν πιο ενδιαφέρον, αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι θα σωζόταν.
    Θεωρώ πως πάνε για ακόμα έναν αποκλεισμό, εντούτοις εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία!

  4. Πολύ αδύναμος εθνικός τελικός…Το τραγούδι ίσως να ήταν το καλύτερο από τα 5, αλλά το πρόβλημα είναι ότι περνάει αδιαφορο καθώς θυμίζει eurovision αρχές 2000 το πολύ…. Δύσκολα θα προκριθεί ( και φέτος) το Μαυροβούνιο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ