https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αποχώρηση του Dan Bittman από το Selectia Nationala 2019!

Ο Dan Bittman, ο οποίος εκπροσώπησε τη Ρουμανία, με το τραγούδι “Dincolo de nori“, το 1994 στην Eurovision, ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει πλέον στο Selection Nationala 2019. Ο τραγουδιστής ήταν στους 24 υποψήφιους, για την εκπροσώπηση της χώρας στην φετινή Eurovision, με το τραγούδι “Pierd”.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξήγησε ότι αποσύρει την συμμετοχή του από την εθνική επιλογή, καθώς δεν θα βρίσκεται στην Ρουμανία, κατά την διεξαγωγή των ημιτελικών. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Αγαπητοί μου, κάνω αυτή την ανάρτηση για να σας ευχηθώ ένα ευτυχισμένο νέο έτος με υγεία και εκπλήρωση των ονείρων σας, αλλά και για να σας ενημερώσω ότι δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετάσχω στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του εκπροσώπου για την Eurovision 2019, γιατί κατά τη διάρκεια των ημιτελικών θα λείπω από τη χώρα, γεγονός που κάνει αδύνατη την παρουσία μου στον διαγωνισμό.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί θα ήταν η επιστροφή μου μετά από 25 χρόνια, από την πρώτη συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision, ένα μοναδικό γεγονός στην ιστορία αυτού του διαγωνισμού. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο για τη χώρα μας να εκπροσωπείται από νέους καλλιτέχνες και πολύ ταλαντούχους ανθρώπους και που πρέπει να υποστηριχτούν με όλη μας την αγάπη. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.”

Το TVR δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση ακόμη για την αποχώρηση του Dan Bittman από τον διαγωνισμό. Δεν είναι γνωστό αν το TVR θα αντικαταστήσει τον Dan στο διαγωνισμό ή θα εκτελέσει τους ημιτελικούς με μία λιγότερη συμμετοχή.

O πρώτος Ημιτελικός του Selecţia Naţională 2019 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Arad στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στην πόλη Iasi, στις 27 Ιανουαρίου. Ο τελικός  θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

 

πηγή: eurovoix.com

φωτογραφία:antena-1 romania

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ