https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΓΑΛΛΙΑ: H επιτροπή του Destination Eurovision 2019!

 Η Γαλλία επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς την φετινή της συμμετοχή για την Eurovision 2019. Ήδη από τα μέσα Αυγούστου γνωρίζαμε την επιστροφή του πολύ πετυχημένου περσινού εθνικού τελικού Destination Eurovision. Τις λεπτομέρειες αλλά και τις φετινές αλλαγές μπορείτε να τις διαβάσετε στο παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ.

Πριν από λίγο, το France 2 αποκάλυψε την κριτική επιτροπή για το φετινό show. Όπως το 2018, έτσι και φέτος, η επιτροπή αποτελείται από τρεις ειδικούς της μουσικής, οι οποίοι θα σχολιάσουν αλλά και θα συμβουλέψουν τους υποψηφίους. Τα τρία μέλη της επιτροπής  είναι η Vitaa, ο André Manoukian και ο Christophe Willem.

Christophe Willem

Ο μόνος από τους τρεις κριτές που θα επιστρέψει και φέτος στο panel της επιτροπής, είναι ο Christophe Willem. Ο 35χρονος τραγουδιστής σχολίασε τους ημιτελικούς της Eurovision πέρυσι, μαζί με τον André Manoukian. Είναι επίσης κριτής στο X Factor.

André Manoukian

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο 57χρονος André Manoukian σχολίασε πέρυσι τους 2 ημιτελικούς στη Λισαβόνα. Ο τραγουδιστής της jazz έχει βρεθεί επί πολλά χρόνια στην κριτική επιτροπή του Nouvelle Star.

Vitaa

Η Vitaa ή όπως είναι γνωστή με  το πραγματικό της όνομα, Charlotte Gonin, είναι Γαλλίδα pop / electropop τραγουδίστρια, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 1,4 εκατομμύρια δίσκους. Μεγαλύτερη της επιτυχία είναι το τραγούδι ”Game Over” το οποίο έφτασε στο Νο 1 των Γαλλικών Charts. Πέρσι συμμετείχε στο Destination Eurovision αλλά ως συνθέτρια (LoukaMamma mia).

[Πηγή: escxtra]

 Στη Eurovision 2018, η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τους Madame Monsieur (Émilie Satt και Jean-Karl Lucas) και το τραγούδι »Mercy». Στον μεγάλο τελικό κατέλαβαν την 13η θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά από κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό 173 βαθμούς! Το τραγούδι αγαπήθηκε πολύ από τους φανς και για αρκετούς μήνες βρισκόταν ψηλά στα στοιχήματα. Ωστόσο, στο διαγωνισμό κατέληξε ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μείνετε στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με το Destination Eurovision 2019 αλλά και όλες τις εξελίξεις του αγαπημένου μας θεσμού.

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ