ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακούστε όλα τα τραγούδια του Eesti Laul 2019!

Το μουσικό ταξίδι του Eesti Laul 2019 ξεκίνησε και επίσημα με τη δημοσιοποίηση των φετινών υποψήφιων τραγουδιών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί θα εκπροσωπήσει την Εσθονία, το Μάιο στο Τελ Αβίβ. Οι 24 συμμετέχοντες χωρίστηκαν στους 2 ημιτελικούς έπειτα από κλήρωση, ωστόσο η σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί εν ευθέτω χρόνω. Στόχος του κ. Tomi Rahula, υπεύθυνου παραγωγής του Eesti Laul 2019 είναι το show να είναι καλύτερο από όλες τις απόψεις. Και φυσικά να αναδειχθεί το καλύτερο εσθονικό τραγούδι, που θα ταξιδέψει στο Ισραήλ!

Τα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ είναι τα παρακάτω (πατώντας στον τίτλο του τραγουδιού μπορείτε να το ακούσετε και να δείτε και τους στίχους).

Α’ Ημιτελικός – 31 Ιανουαρίου 2019 

1. «High Heels In The Neighbourhood» – The Swingers, Birgit & Tanja
2. «Supernova» – Ranele
3. «Deep Water» – Sofia Rubina-Hunter
4. «Hold Me Close» – xtra basic & Emily J
5. «Miks sa teed nii?» – Johanna Eendra
6. «Storm» – Victor Crone
7. «Without You» – STEFAN
8. «Little Baby El» – Jennifer Cohen
9. «Soovide puu» – Sandra Nurmsalu
10. «Öhuloss» – Öed
11. «Smile» – Kaar
12. «Coming Home» – INGER

B’ Ημιτελικός – 2 Φεβρουαρίου 2019

1. «I’ll Do It My Way» – Synne Valtri
2. «Strong» – Sissi
3. «Wo sind die Katzen?» – Kaia Tamm
4. «Kaks miinust» – Iseloomad
5. «Parmumäng» – Cätlin Mägi & Jaan Pehk
6. «Milline päev» – Lumevärv ft. INGA
7. «Pretty Little Liar» – Uku Suviste
8. «Cold Love» – Kerli Kivilaan
9. «Follow Me Back» – Around The Sun
10. «Halleluja» – Lacy Jay
11. «Kui isegi kaotan» – Grete Paia
12. «Believe» – Kadiah

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul. Μετά τη περσινή δεύτερη θέση με το τραγούδι ”Home”, αυτή τη φορά ο Stig Rasta (ESC 2015Goodbye to yesterday) θα δοκιμάσει την τύχη του διαφορετικά. Για το Eesti Laul 2019 έγραψε μουσική και στίχους στο τραγούδι  «Storm», που θα ερμηνεύσει ο Victor Crone, γνωστός από το Melodifestivalen 2015. Στη φετινή επιλογή συναντάμε και την Sandra Nurmsalu (ESC 2009 – Rändajad) η οποία συμμετέχει με το τραγούδι «Soovide puu». Δύο ακόμη Eurostars, η Tanja (ESC 2014Amazing) και η Birgit (ESC 2013 – Et Uus Saaks Alguse) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και μαζί με τους The Swingers θα τραγουδήσουν το «High Heels In The Neighbourhood». Δημιουργοί του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι ο Timo Vendt με τον Mihkel Mattisen που ήταν οι δημιουργοί του περσινού τραγουδιού της Elina Nechayeva!

Επίσης, επιστρέφει στην εσθονική επιλογή και η Grete Paia, που έχει συμμετάσχει άλλες δύο φορές το 2013 («Päästke noored hinged» – 2η θέση) και το 2015 («Stories Untold» – 7η θέση). Αυτή τη φορά το τραγούδι της το υπογράφουν οι δημιουργοί (2 συμμετοχές φέτος) του «La Forza» (2018).

Ημερομηνίες των live shows του Eesti Laul 2019!

A’ Ημιτελικός: 31-1-2019

B’ Ημιτελικός: 2-2-2019

Τελικός: 16-2-2019

Για 11η συνεχόμενη χρονιά η κρατική τηλεόραση της Εσθονίας προχωρά στην επιλογή εκπροσώπου με το ίδιο format (Eesti Laul) το οποίο τους έχει αποφέρει τα προηγούμενα χρόνια 6/10 προκρίσεις σε τελικό και 4 θέσεις στη 10άδα! Συγκεκριμένα το 2009 οι Urban Symphony με το τραγούδι «Rändajad» κατέλαβαν την 6η θέση! όπως συνέβη και το 2012 με τον Ott Lepland και το τραγούδι «Kuula». Το 2015 η Elina Born και ο Stig Rästa με το τραγούδι «Goodbye to Yesterday» κατέλαβαν την 7η θέση! Πέρσι, η Elina Nechayeva με το τραγούδι «La Forza» όντας μεγάλο φαβορί κατέλαβε την 8η θέση! Ας ελπίσουμε επομένως να συνεχίσουν και φέτος την καλή πορεία και γιατί όχι με ένα ακόμη πλασάρισμα στην 10άδα!

Πώς σας φαίνονται τα τραγούδια του Eesti Laul 2019; Ποιο προτιμάτε?

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νεότερα σχετικά με το Eesti Laul 2019.

[Πηγή φωτογραφιών: Erakogu/ERR]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πολύ χειρότερη η ποιότητα των τραγουδιών φέτος από άλλες χρόνιες στο esti laul. δεν θέλω να ακουστώ σαν κακοπροαιρετος άλλα όλα μου φαίνονται σαν ερασιτεχνικά . καλά και όλα τα τραγούδια που γράφει ο stig rasta λες και ακούς μια κακή αντιγραφή από ed sheeran. μόνο το τραγούδι της sandra που συμμετείχε και το 2019 ειναι καπως αξιολογο άλλα για τη eurovision δεν θα κάνει τη διαφορά.

  2. To Halleluja της Lacy Jay και το Pretty Little Liar του Uku Suviste τα δύο πιο δυνατά τραγούδια, για εμένα. Σαφώς καλύτερο το φετινό επίπεδο από ότι τα τελευταία χρόνια.

  3. Πολύ κακό το επίπεδο φέτος, όχι ότι πέρσι ήταν καλύτερο! Χμ ο δεύτερος ημιτελικός δεν έχει κανένα καλό τραγούδι. Αντίθετα, ο πρώτος έχει το Without You και το Storm με τα οποία μπορεί φέτος να δουν τελικό.

    Προσωπικά, μου αρέσει πολύ το Without you!

    • το τραγουδι halleluja της lacy jay ειναι πολυ καλο. Σιγα την τραγουδαρα το storm ενα generic αντιγραμμενο χιλιακουσμενο τραγουδι ειναι

  4. […] Όπως είχε ανακοινώσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας ERR για τον εθνικό τελικό Eesti Laul κατατέθηκαν συνολικά 216 τραγούδια. Μια 14μελής επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους της μουσικής, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και δισκογραφικών εταιρειών επέλεξε 24 από αυτά για να διαγωνισθούν στους ημιτελικούς του Eesti Laul 2019 (μπορείτε να τα ακούσετε εδώ). […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ