ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Αποκαλύψεις για υποψήφιους και τραγούδια!

Καθώς οι προετοιμασίες στη Νορβηγία συνεχίζονται, ο αρχηγός του Melodi Grand Prix (MGP), Stig Karlsen, μουσικός παραγωγός και διευθυντής, προέβη σε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με τα υποψήφια τραγούδια και τους καλλιτέχνες!

Η επιλογή σχεδόν έτοιμη

Στις 25 Ιανουαρίου 2019 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Νορβηγίας, NRK. Ο Stig Karlsen, πλαισιωμένος από συμβουλευτική ομάδα, αποκαλύπτει επ’ αυτού:

Μπορώ να πω ότι οι περισσότεροι από τους φετινούς καλλιτέχνες είναι διάσημοι, καταξιωμένοι και θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμοι από πολλούς. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την επιλογή. 7 καλλιτέχνες και τραγούδια βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και χρειαζόμαστε άλλους 3, οι οποίοι θα περάσουν στον τελικό γύρο.

Πολύ καλά τραγούδια

Ο Stig Karlsen λέει ότι το ενδιαφέρον για σύνθεση τραγουδιών είναι το ίδιο μεγάλο όπως τα τελευταία χρόνια. Έχοντας σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών πρόσφατα, φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν και πάλι τις 1000. Ο επικεφαλής του MGP δήλωσε:

Μεταξύ των χιλίων συμμετοχών που λάβαμε, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά καλά τραγούδια. Πιστεύω ότι θα συμπεριλάβουμε 4 από τα 1000 στον τελικό, ενώ 6 θα προέλθουν από συνθέτες, με τους οποίους είχαμε οι ίδιοι επικοινωνία.

Μικρές ηλικίες

Ο Karlsen τονίζει ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι σχετικά μικρής ηλικίας, οπότε ας μην περιμένει κανείς τον Jahn Teigen (1978, 1982, 1983), τον Tor Endresen (1997) ή την Elisabeth “Bettan” Andreassen (1982, 1985, 1994, 1996). Ο περσινός νικητής του MGP, Alexander Rybak, θα είναι παρών στο σόου, αλλά όχι ως υποψήφιος. Στο σόου θα είναι και άλλα γνωστά ονόματα του MGP. Ο Karlsen συνεχίζει και λέει:

Πέρσι είχαμε πολύ καλούς καλλιτέχνες. Εργαζόμαστε για μία νέα επιτυχημένη χρονιά, ακόμη κι αν είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε μια χρονιά με τον Rybak ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Το MGP είναι ένα οικογενειακό σόου, αλλά είναι βασικό για μας να κρατήσουμε το ενδιαφέρον των νεαρών τηλεθεατών. Πέρσι το 90% του μεριδίου αγοράς κυμαινόταν σε ηλικίες μεταξύ 12 και 19 ετών, κάτι με το οποίο είμαστε ευχαριστημένοι.

Τέλος, ο Karlsen μάς υπόσχεται ποικίλο περιεχόμενο με διάφορα μουσικά είδη, αλλά επικεντρώνεται στα γρήγορα και dance ποπ κομμάτια. Ροκ κομμάτια και μπαλάντες θα είναι επίσης μεταξύ των τραγουδιών και κυρίως συμμετοχές με υψηλό δείκτη ψυχαγωγίας!

Όπως έχουμε ήδη γράψει, το Melodi Grand Prix θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου 2019 στο Oslo Spektrum.

➡ Για οποιοδήποτε νεότερο σχετικά με την επιλογή της Νορβηγίας, ο OGAE Greece θα σας κρατάει ενήμερους. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!

πηγή & φωτογραφία: esckaz.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ