ΙΤΑΛΙΑ: Τι σχεδιάζει η RAI – Ρεκορ συμμετοχών στο Sanremo Giovani!

Από τις αρχές Οκτωβρίου, όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ, η RAI μέσω ενός tweet, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της (για ένατη συνεχή χρονιά) στη Eurovision του Ισραήλ. Μετά την επιστροφή της Ιταλίας στη Eurovision το 2011, οι βαθμολογικές επιδόσεις της ήταν γενικά πολύ καλές μέχρι σήμερα, γεγονός που οδήγησε τη RAI να αποφασίσει να εκπροσωπηθεί το ιταλικό τραγούδι στο μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο και το 2019.

Μέσα σε αυτό το θετικό για το διαγωνισμό κλίμα η RAI ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το επόμενο έτος. ‘Ετσι, και οι δύο Ημιτελικοί της Eurovision 2019 θα συνεχίσουν να μεταδίδονται από το ψηφιακό κανάλι Rai 4 (κάτι που συμβαίνει από το 2014).

Ο Μεγάλος Τελικός θα μεταδοθεί και του χρόνου από το κύριο κανάλι του δικτύου, Rai 1. Από το 2011 μέχρι το 2015 μεταδιδόταν από το λιγότερο δημοφιλές Rai 2, αλλά λόγω των εντυπωσιακών αριθμών της τηλεθέασης του διαγωνισμού το 2015, η RAI αποφάσισε να μεταφέρει τη μετάδοση του Μεγάλου Τελικού στη ναυαρχίδα του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Εκτός από την τηλεοπτική κάλυψη, το Rai Radio 2 θα εξακολουθήσει να μεταδίδει τον διαγωνισμό και ραδιοφωνικά.

Ο εκπρόσωπος της χώρας θα επιλεγεί και πάλι μέσω του Φεστιβάλ Τραγουδιού Σαν Ρέμο 2019 που θα διεξαχθεί από τις 05-09 Φεβρουαρίου με τον μεγάλο τελικό να είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Το διεθνούς φήμης φεστιβάλ τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Teatro Ariston στο Σαν Ρέμο.

Ρεκόρ συμμετοχών για το Sanremo Giovani

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, η RAI ανακοίνωσε την καθιέρωση ενός φεστιβάλ στο πρότυπο του Sanremo για νέους καλλιτέχνες, από 16 έως και 35 ετών, αντικαθιστώντας ουσιαστικά την κατηγορία “Νέοι Καλλιτέχνες” του φεστιβάλ Sanremo.

Το Sanremo Giovani θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο και δύο καλλιτέχνες που θα αναδειχθούν νικητές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο Sanremo 2019.

Όπως ανακοίνωσε η RAI, ένα μεγάλος αριθμός-ρεκόρ τραγουδιστών έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Sanremo Giovani, καθώς η προθεσμία έληξε μόλις προχθές. Έχει υπολογισθεί ότι 5% περισσότερες συμμετοχές έχουν υποβληθεί στο Sanremo Giovani σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, 677 έγκυρες αιτήσεις συμμετοχής υποβλήθηκαν στη RAI, εκ των οποίων 19 προέρχονταν εκτός της Ιταλίας.

Το Sanremo Giovani, στο οποίο θα συμμετάσχουν 24 καλλιτέχνες, θα περιλαμβάνει τέσσερα επεισόδια κι ο τελικός θα μεταδοθεί σε δύο βραδιές, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2018. Το Sanremo Giovani είναι ανοιχτό για νέους ερμηνευτές, συγκροτήματα και τραγουδοποιούς, με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων νέων ταλέντων στην ιταλική μουσική βιομηχανία και την προσφορά της ευκαιρίας να συμμετάσχουν στο 69o Φεστιβάλ του Sanremo, και μέσω αυτού πιθανόν, και στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η επιλογή των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Sanremo Giovani θα γίνει από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη Claudio Baglioni μαζί με την Επιτροπή του Φεστιβάλ που αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και από την επικοινωνία.

Οι τραγουδιστές θα πρέπει να παρουσιάσουν δύο κομμάτια: το πρώτο, που θα διαγωνιστεί στο Sanremo Giovani και το δεύτερο για τον διαγωνισμό Sanremo 2019. Το Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια δύο βραδινών εκπομπών στη Rai 1, οι νέοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν μόνο με το πρώτο τραγούδι.

Εξήντα τραγουδιστές θα γίνουν δεκτοί στις οντισιόν, αλλά μόνο 24 θα επιλεγούν για το Sanremo Giovani. Οι δύο νικητές θα επιλεγούν με ψηφοφορία που θα αποτελείται κατά 40% από Μουσική Επιτροπή, 30% από Επιτροπή από ανθρώπους της Τηλεόρασης και 30% από το Κοινό.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τα Φεστιβάλ Sanremo και Sanremo Giovani.

[Πηγή – Φωτογραφίες: RAI / Super Guida TV]

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ