https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΔΑΝΙΑ: πόλη – ημερομηνία Εθνικού τελικού DMGP 2018!

Στον δρόμο για την Eurovision 2018 έχουν ήδη μπει 29 χώρες, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον επερχόμενο διαγωνισμό, με κάποιες από αυτές να βρίσκονται ήδη στις προκαταρκτικές διαδικασίες επιλογής τραγουδιού και καλλιτεχνών.

Σήμερα το πρωί, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης τύπου, ότι το DMGP 2018 (Dansk Melodi Grand Prix), θα πραγματοποιηθεί στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Άαλμποργκ. Τον εθνικό τελικό θα φιλοξενήσει το κλειστό στάδιο Gigantium, χωρητικότητας 8500 χιλιάδων θεατών. Διανύουμε ήδη την περίοδο υποβολής συμμετοχών και η προθεσμία λήξης αυτών, ορίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Άαλμποργκ φιλοξένησε το DMGP μέχρι σήμερα 6 φορές, από το έτος 1992. Ο Δήμαρχος της πόλης Thomas Kastrup-Larsen εκδήλωσε την ευχαρίστησή του για το προγραμματισμένο μουσικό γεγονός και τα οικονομικά οφέλη που θα επιφέρει.

Το επερχόμενο DMGR θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2018, με οικοδεσπότες όπως και πέρσι, τους γνώριμους Annette Heick και Johannes Nymark. Ο μάνατζερ θεαμάτων του DR είπε :

νιώθω πολύ ευχαριστημένος που οι Annette Heick και Johannes Nymark θα αποτελέσουν ακόμα μία χρονιά τους οικοδεσπότες, καθώς μοιράζονται το ίδιο πάθος για το MGP, ενώ η χημεία τους είναι αξεπέραστη.

Η 45χρονη δημοσιογράφος τραγουδίστρια Annette, θα βρεθεί στον ρόλο αυτό για τρίτη φορά, ενώ ο Johannes ως μέλος των Lighthouse X, εκπροσώπησε την χώρα του το 2016 στην Στοκχόλμη χωρίς να κερδίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Η Δανία συμμετείχε μέχρι σήμερα στην Eurovision 46 φορές, έχει κερδίσει 3, το 1963, το 2000 και το 2013, δεν έχει λάβει ποτέ μηδενική βαθμολογία ενώ έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό 10 στις 14 φορές από το 2004. Φέτος  η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Anja με το “Where I Am” και κατέλαβε την 20η θέση με 77 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ