ΜΑΛΤΑ: Απόψε ο Εθνικός Τελικός MESC 2017!

malta-211216b

UPDATE 18/02/2017

Απόψε στις 10 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί ο Εθνικός Τελικός MESC 2017 που θα αναδείξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Μάλτα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017. Συνολικά θα παρουσιασθούν 16 συμμετοχές. Δείτε στη συνέχεια του άρθρου  με ποια σειρά θα παρουσιασθούν τα τραγούδια στον αποψινό τελικό.

Πώς θα παρακολουθήσετε τον Εθνικό Τελικό της Μάλτας

Η μετάδοση του MESC 2017 θα γίνει μέσω του καναλιού TVM καθώς επίσης και διαδικτυακά από το Link: http://www.tvm.com.mt/mt/live/

Τα τραγούδια που υποβλήθηκαν φέτος στη Μάλτα ήταν 156. Η πρωτοβάθμια κριτική επιτροπή της Μαλτέζικης τηλεόρασης PBS επέλεξε αρχικώς τα 60 τραγούδια που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση, και τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκαν τα 16 που θα παρουσιασθούν στον Εθνικό Τελικό MESC 2017 στις 18 Φεβρουαρίου 2017.

Η δευτεροβάθμια κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 11 ειδικούς που όρισε η Μαλτέζικη τηλεόραση και συνεδρίασε στον Πύργο των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη στη Βαλέττα. Το έργο της δευτεροβάθμιας κριτικής επιτροπής ήταν να επιλέξει τα 16 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Εθνικό Τελικό MESC 2017 του Φεβρουαρίου προκειμένου να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο. Στον τελικό θα ψηφίσει ΜΟΝΟ το κοινό με 100% televoting.

Τα 16 τραγούδια που προκρίθηκαν στον τελικό είναι τα ακόλουθα (κατά σειρά εμφάνισης στον Εθνικό Τελικό):

  1. Klinsmann ColeiroLaserlight
  2. Raquela Dalli GonziRay of light
  3. Deborah C & Josef TaboneTonight
  4. Kevin BorgFollow
  5. Jade VellaSeconds away
  6. CrosswalkSo simple
  7. Franklin CallejaFollow me
  8. Rhiannon MichallefFearless
  9. Miriana ConteDon’t look down
  10. Shauna Vassallo Crazy games
  11. Janice MangionKewkba
  12. Cherton CaruanaFighting to survive
  13. Maxine PaceBombshell
  14. Richard Edwards You
  15. Brooke BorgUnstoppable
  16. Claudia FanielloBreathlessly

Η Μάλτα δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Η Μάλτα συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον από το 1971 και έχει λάβει 2 φορές τη 2η θέση (2002, 2005) και 2 φορές την 3η θέση (1992, 1998).

Δείτε εδώ το προηγούμενο άρθρο με τη λίστα των 60 τραγουδιών που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του MESC 2017.

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 4 τραγούδια ξεχώρισα:Fighting to survive,Follow me,Fearless και το Follow.Απο αυτά τα τέσσερα ξεχωρίζω παραπάνω το Fighting to survive και το Follow me.

  2. Πολύ μικρή χώρα, κι όμως ο έθνικος τελικός τους περιέχει πάντα δυνατά τραγούδια! Brooke ή Franklin για μένα. Φοβερά τραγούδια! Η Brooke και πέρσι ήταν πολύ καλή, αλλά φέτος σκίζει!

  3. Πανικός απόψε, 8 χώρες με εθνικές επιλογές εν εξελίξει. Πραγματικά δεν ξέρω ποια θα πρωτοδώ, σκέφτομαι να ξεκινήσω με Melfest, να γυρίσω σε Eesti Laul και να κλείσω με Μάλτα, αλλά ενδιαφέρομαι και για Ουγγαρία αλλά και για τον ημιτελικό της Σλοβενίας… Χαμός!!
    Όσον αφορά στη Μάλτα εξαρχής μόνο δύο τραγούδια μου άρεσαν, το Fighting To Survive και το Unstoppable. Το δεύτερο έχει ρεύμα κι όντως εύχομαι απόψε να είναι η Brooke που θα πάρει το “χρήσμα” για το Κίεβο….

  4. χαλαρωστε λιγο…ακουσα μονο αυτα που λετε οτι “ξεχωριζουν” ΟΛΑ ειναι κάτω του μετριου αμερικανιες προ 2010.αν μείνει εκτόσ τελικού η μαλτα προσωπικά δεν θα μου κάνει καμια εκπληξη.επισης αν αυτα είναι γενικά τα φετινά standards να το ξέρω να μην ασχοληθώ καν,γενικά τα χρόνια προχωρούν αλλά η μουσική παρακμάζει. προτιμώ ακομα και το ziven ziven απο αυτά.τουλαχιστον εκείνα ήταν μια πρόταση γελία μεν αλλα ευδιάθετη.όλα αυτά είναι απλά αδιάφορα αοσμα χιλιοακουσμενα ανεμπνευστα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ