?? ΔΑΝΙΑ: Το κοινό θα επιλέξει τα 3 από τα 10 τραγούδια!

Όπως σας ενημερώσαμε, η Δανία θα είναι παρούσα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Στις 7 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί ο εθνικός τελικός, Dansk Melodi Grand Prix (DMGP), στο Royal Arena της Κοπεγχάγης. Αυτή τη φορά όμως θα υπάρξει μια καινοτομία στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού για τη Eurovision.

«Φωνή» στο κοινό

10 τραγούδια θα διαγωνιστούν στο Dansk Melodi Grand Prix 2020. Από αυτά, τα 7 θα επιλέξει η δημόσια τηλεόραση της Δανίας, DR, ενώ τα υπόλοιπα 3 θα επιλεγούν από το κοινό.

Τον Ιανουάριο το ραδιοφωνικό δίκτυο P4 του DR θα μεταδώσει 9 τραγούδια. Οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους. Τα 3 τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα διαγωνιστούν στο DMGP. Για λόγους ίσης μεταχείρισης, τον Ιανουάριο επίσης θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα 7 τραγούδια του τελικού. Έτσι, το κοινό θα έχει στη διάθεσή του 3 μήνες για να γνωρίσει και τις 10 υποψηφιότητες.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μία ακόμη μεγαλύτερη γιορτή, όταν θα έρθει η ώρα για το τελικό σόου.

Gustav Lützhøft | Επικεφαλής Ραδιοφώνου του DR

«Μουσικό εύρος»

Επίκεντρο του DMGP 2020 δεν θα είναι η εύρεση 10 «ιδανικών» τραγουδιών για τη Eurovision, αλλά το «μουσικό εύρος». Ο DR σκοπεύει μέσα από αυτό να γιορτάσει την ποικιλία της δημοφιλούς μουσικής της Δανίας.

Τα τραγούδια του Dansk Melodi Grand Prix πρόκειται να έχουν ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία από ποτέ, ώστε ακόμη περισσότερος κόσμος να βρει στο σόου το είδος της μουσικής που τον εκφράζει.

Gustav Lützhøft | Επικεφαλής Ραδιοφώνου του DR

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2019. Τους όρους συμμετοχής μπορείτε να τους βρείτε εδώ:
https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/rules-governing-national-danish-song-contest-2020

πηγή: wiwibloggs

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ