ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Με το νέο όνομα και στη Eurovision!

Νέα εποχή και στη Eurovision για τον βόρειο γείτονα της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της EBU, πλέον θα αποκαλείται με το νέο όνομα, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι, το παλαιότερο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντικαθίσταται όπως και φαίνεται και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Αυτό συνέβη ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι σε ισχύ από τις 12 Φεβρουαρίου και συνήφθη μεταξύ της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης, τερματίζοντας διαμάχη 27 χρόνων σχετικά με την ονομασία.

Όσον αφορά στη φετινή συμμετοχή της γειτονικής χώρας, αυτή θα παρουσιαστεί στις 8 Μαρτίου και φέρει τον τίτλο Proud. Ως εκ τούτου, η εκπρόσωπος Tamara Todevska, που αφιερώνει το τραγούδι στην κόρη της, θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα για τις γυναίκες.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ πάντως στο τελικό της Νορβηγίας είδα να γράφει σκέτο Macedonia και η κοπέλα από τα Σκόπια που θα έδινε τους βαθμούς έλεγε συνέχεια σκέτο Macedonia! !!Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε! !!

  2. Μου ειχε αρεσει πολυ το μουτρακι της το 2008 και την εβρισκα πολυ συμπαθητικη. Επισης το τραγουδι τοτε, αν και ηταν ενας αχταρμας, το ακουγα ευχαριστα.

  3. Άραγε ο OGAE Ελλάδος έχει ζητήσει από τον OGAE INT να αλλάξει το όνομα OGAE Macedonia σε OGAE North Macedonia? Στη σελίδα τους ακόμη σκέτο Μακεδονια είναι… απλά προς ενημέρωση

    Ξέρετε οτι οταν ανήκετε σε μία ομάδα, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα… οπότε δεν είναι κακό να τους ζητήσετε την αλλαγή επειδή αυτοί το “ξέχασαν”

  4. Καλη επιτυχια στους γειτουνες!
    Την θυμαμαι το 2008 που για ελαχιστο εμεινε εκτος τελικου αλλα τοτε ηταν πολυ δυσκολος ο ημιτελικος

  5. Καλη επιτυχια στους γειτονες!
    Την θυμαμαι το 2008 που για ελαχιστο εμεινε εκτος τελικου αλλα τοτε ηταν πολυ δυσκολος ο ημιτελικος

  6. Καλη επιτυχία στην Βόρεια Μακεδονία.. Για να δούμε θα περάσουν φέτος; εντύπωση μ κάνει

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ