ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Εναλλακτικές λύσεις για τη διαμονή!

Ηζήτηση για διαμονή στο Τελ Αβίβ τις ημέρες του Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον είναι ήδη αυξημένη. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Μάιος είναι εκ των πραγμάτων high season για την πόλη, οδήγησε τον Δήμο Τελ Αβίβ και το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ στη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων.

Σκηνές και τροχόσπιτα

Το Πάρκο Yarkon θεωρείται ιδανικός χώρος για την τοποθέτηση σκηνών διαφόρων ειδών, όπως διπλές, οικογενειακές και σκηνές πολυτελείας. Το ίδιο και για τροχόσπιτα, εννοείται όμως πάντα με τις κατάλληλες υποδομές, δηλαδή ντουζιέρες και τουαλέτες, πλυντήρια, χώρος φύλαξης των αποσκευών, καθώς και γραφείο πληροφοριών. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις μέσα στην πόλη.

Αυτές οι προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι της συνάντησης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, Amir Halevi, και του Διευθύνοντα Σύμβουλου του Tel Aviv Global (πρωτοβουλία του Δήμου Τελ Αβίβ-Γιάφα με στόχο την παγκόσμια προβολή της πόλης), Eitan Schwartz.

Δοκιμασμένη συνταγή

Αν και η πρόταση δεν έχει εγκριθεί ακόμη, η ιδέα του Eurovision Camp δεν είναι καινούργια. Το 2005 στο Κίεβο είχε στηθεί ένα παρόμοιο Camp με υποδομές που θα έφταναν για 5000 άτομα, αλλά τελικά μόνο 250 τουρίστες κυρίως από άλλες περιοχές της Ουκρανίας προτίμησαν αυτού του είδους τη διαμονή.

Αναζήτηση σε γειτονικές πόλεις

Ο Δήμος του Τελ Αβίβ έχει ήδη απευθυνθεί σε γειτονικές πόλεις, όπως η Herzliya και η Netanya, να βοηθήσουν με την παροχή διαμονής σε ξενοδοχεία. Επίσης εξετάζεται η πιθανότητα η διαμονή να επεκταθεί και στις κοινότητες των kibbutz και moshav, σύμφωνα με πληροφορίες του Ynet.

Τα περιθώρια από την EBU

Σύμφωνα με το esckaz, η EBU αναφερόμενη στην κατάσταση σχετικά με τη διαμονή στο Τελ Αβίβ, ζήτησε από τις αποστολές να ολοκληρώσουν την κράτηση ξενοδοχείων ως τα μέσα Δεκέμβρη. Η προθεσμία αυτή όμως είναι πολύ νωρίς για τις περισσότερες αποστολές, οι οποίες είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα σχέδια για τη σύνθεση των αποστολών τους μόνο αφού θα έχουν επιλέξει εκπρόσωπο. Εξάλλου πολλά μέλη των αποστολών προέρχονται από το περιβάλλον των ερμηνευτών.

πηγή: esckaz, ynet

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ