Το “Όνειρό μου” ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη!

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι Όνειρό μου! Η σύνθεση του κομματιού (μουσική και στίχοι) είναι των Γιάννα Τερζή, Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου.

Το “Όνειρό μου” είναι μία mid-tempo μπαλάντα με δυνατά παραδοσιακά και βαλκανικά στοιχεία που παρουσιάζουν ένα διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ελλήνων. Το τραγούδι έχει αγγίξει πολλά εκατομμύρια προβολές στο YouTube και συνεχίζει την ανοδική του πορεία όπως και στα στοιχήματα που βρίσκεται στην 10η θέση! Και η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι έχει αγαπηθεί πολύ από ξένους και Έλληνες fans, πράγμα που είχε χρόνια να συμβεί.

Έτσι, ο OGAE GREECE εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2018 σε όλη την Ευρώπη. Η ομάδα μας στην οποία θα αναφερθούμε σε λίγο μετέφρασε σε όλες τις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό τον τίτλο της συμμετοχής μας (Όνειρο μου) και τον εξής στίχο από το ρεφραίν: Tη ζωή μου θα σου έδινα, τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η αντίστοιχη φωτογραφία που να αρμόζει στην όλη προώθηση. Η ιδέα και ο σχεδιασμός των γραφικών ανήκουν στον Βαγγέλη Ρήγα τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για άλλη μία φορά για την άψογη δουλειά του. Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Odysseas Greek Art Souvenirs για την άριστη συνεργασία που είχαμε μαζί του και για την προτομή της Θεάς Αθηνάς!

© Graphic Design: Βαγγέλης Ρήγας

Το Όνειρό μου στην κυπριακή διάλεκτο!
Το Όνειρό μου στα τούρκικα!
Το Όνειρό μου στα αγγλικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Όνειρό μου στα γαλλικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Όνειρό μου στα γερμανικά!

 

 

 

 

Το Όνειρό μου στα ιταλικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Όνειρό μου στα πορτογαλικά!
Το Όνειρό μου στα ισπανικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ευχαριστούμε θερμά για τις μεταφράσεις τους εξής ανθρώπους είτε μέλη του OGAE Greece είτε πολύ καλούς φίλους μας! 
Ουγγρικά, Βουλγάρικα, Αλβανικά, Λιθουανικά, Νορβηγικά, Πορτογαλικά: Μέρφη Φωτιάδου
Aρμενικά, Γαλλικά, Ιταλικά: Κρικόρ Κεβορκιάν
Γεωργιανά: Χριστίνα Λαχανά (Argo)
Ρουμάνικα: Βαγγέλης Δουκουτσέλης
Σέρβικα, Κροατικά: Zorica Lončar
Δανέζικα: Rasmus Beyer Petersen
Κινέζικα: Δημήτρης Xαρούλιας
Ρώσικα: Αθανάσιος Τοκμάζωφ
Γερμανικά: Νίνα Βασιλείου
Εβραϊκά: Lior Cohen
Φινλανδικά: Toni Autio
Τουρκικά: Safak Dogan
Πολωνικά: Μίλτος Λακουμέντας
Ολλανδικά: Omyros Giovanis
Σουηδικά: Petrah Edvardsson

Κυπριακά: Ανδρέας Ζαμπάς 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ!

Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας στο FB ή γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ στο νεοσύστατο ανοιχτό group μας στο Facebook το OGAE Greece Eurovision Group για να δείτε τη συνέχεια της προώθησης.

30 Χρόνια OGAE Greece

 OGAE Greece Team
Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλό!
    Αλλά στα κυπριακά είναι λίγο λάθος. Το σωστό είναι Τη ζωή μου εννα σου την εδίουν, τέλος τζιαι αρκή, ούλλα είσαι εσύ.
    Καλή επιτυχία ελλάδα μας

    • Πολύ σωστός! Κρίμα για την λάθος μετάφραση που κυκλοφόρησε! Τουλάχιστον την λέξη αρκή=αρχή δεν την ήξερε ο κος Ανδρέας Ζαμπάς? Ας ρωτούσαν και κάποιον άλλον πριν τον εμπιστευτούν πλήρως.

  2. Άντε να δούμε τι έχει ετοιμάσει η Ελληνική αποστολή.

    Σε συνέντευξη που έδωσε χθες η Βικτώρια Χαλκίτη στο 12points.gr είπε πως δεν έχει δει την σκηνική παρουσία μιας και οι φωνητικές πρόβες γίνονται ξεχωριστά. Άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φωνητικά δεν θα συμμετέχουν στην σκηνική παρουσία.

    • Τραγική απόφαση αυτή. Η Βουλγαρία το 2016 τα έβγαλε στην κορύφωση να ενωθούν στη σκηνή και καλά έκανε. Γενικώς κάτι δεν πάει καλά με την ελληνική συμμετοχή φέτος. Η ΕΡΤ αποτι ακούγεται μόνο εμπόδια φέρνει στην ελληνική συμμετοχή και η πανικ ρεκορντς επίσης μόνο τρικλοποδιές. Πάλι καλά που το φαν κλάμπ εδώ βοηθάει στην προώθηση αλλά για να πιάσει τόσο η όποια προώθηση πρέπει η σκηνική μας παρουσία να καθηλώνει γιατί το κομμάτι κινδυνεύει να περάσει αδιάφορο. Είτε σε ανατριχιάζει αυτό το κομμάτι είτε σε αφήνει αδιάφορο, μέση λύση δεν έχει… Και για αυτό το μεγάλο stage θέλει κάτι λιτό, μαγικό και επιβλητικό για να κάτσεις να το ακούσεις (αφού είναι αργό και στα ελληνικά) και να σε “πιάσει”. Αναφορικά με πάρτυ του Ogae τις προάλλες θέλω να ρωτήσω κάτι: ειπώθηκε στην τηλεόραση ότι το σνομπαρε και οι πανικ αλλά και εγχώριοι καλλιτέχνες. Ισχύει? Είχαν καλεστεί υψηλόβαθμα στελέχη της πανικ και δεν ήρθαν? Είχαν καλεστεί Έλληνες καλλιτέχνες και δεν ήρθαν? Το πάρτυ στο Σαμον απο την άλλη το τίμησαν όλοι αλλά είχε “άτυπα” τον χαρακτήρα πάρτυ της κυπριακής συμμετοχής και γράφτηκε ότι γι’αυτό δεν πήγε η Τερζη για να δείξει τη δυσαρέσκειά της από την άνιση μεταχείριση που είχε σε σχέση με τη φουρέιρα από τα μίντια, τη δισκογραφική της, τους συναδέλφους της κτλ… Τι ισχύει?

      Επίσης η σκηνική παρουσία ακούγεται ότι έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες 3 μέρες. Οι λιγοστες τους ιδέες δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν και έτσι θα δούμε Γιάννα Τερζή μόνη της στη σκηνή να μην κάνει απολύτως τίποτα. Φτωχό staging δηλαδή.
      Κρίμα πάντως.

      • Που το άκουσες ότι έχει αλλάξει η σκηνική παρουσία;
        ελπίζω να μην ισχύει…

        Πάντως πριν 4 ημέρες σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο eurovision-bulgaria.com είχε πει ότι έχει κάποια έκπληξη:

        We’re really looking forward to your live performance. Have you prepared anything special and surprising?

        Yes, we have! I hope it turns out the way we’ve planned it.

      • Σε ότι αφορά το party του OGAE Greece θα απαντήσω ότι όσοι προσκλήθηκαν και έπρεπε να ήταν εκεί, ήταν! Και ήταν ιδιαίτερη τιμή για όλους η παρουσία τους! Υπήρχαν ανοιχτές προσκλήσεις σε καλλιτέχνες για όποιον μπορούσε να έρθει. Οι Παρασκευές ωστόσο είναι περίεργες μέρες για τους περισσότερους καλλιτέχνες και δεν είναι εφικτό για πολλούς να παρευρίσκονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις! Δεν τίθεται ΚΑΝ θέμα σνομπισμού από καμία μεριά και φυσικά άνθρωποι της Panik ήταν στο party και όπως είπαν, περάσαν υπέροχα! Το party στο Shamone είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο, που είναι άκομψο και μη απαραίτητο να συγκριθεί. Άλλοι άνθρωποι, άλλες “γνωριμίες”, άλλα “συμφέροντα” (να στο πω έτσι και χύμα) ΑΛΛΑ ΟΛΑ! Το συγκεκριμένο party – που είναι και ένα υπέροχο eurovision event – είναι το 6ο κατά σειρά που κάνει το Shamone και αποτελεί συνεργασία του μαγαζιού με τον Κων/νο Χριστοφόρου. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφεις “το πάρτυ της κυπριακής συμμετοχής” και τον λόγο που δεν παρευρέθηκε η Τερζή δεν το γνωρίζω.
        Όσον αφορά τη σκηνική παρουσία, καλό θα ήταν να κάνουμε λίγες μέρες ακόμα υπομονή και να δούμε τι έχει ετοιμάσει η Ελληνική ομάδα! Πρόκειται για μία από τις καλύτερες Ελληνικές συμμετοχές των τελευταίων ετών και η αποστολή αποτελείται από μία σπουδαία ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν με μεράκι και αγάπη και είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Οπότε, ότι κάνουν… ξέρουν γιατί το κάνουν! Ας στείλουμε όλοι μας τη θετική μας ενέργεια και ας αφήσουμε τους αρνητισμούς και τις “καχυποψίες” στην άκρη!

      • Φίλτατε Κρικορ μου είστε συμπαθέστατος αλλά πραγματικά αισθάνομαι ότι δουλευομαστε τώρα… Η απάντηση είναι πιο γενική και από τη γενικότητα με φράσεις τύπου “Από την πανικ, αυτοί που έπρεπε να είναι ήρθαν “, “το πάρτυ στο Σαμον είναι μια άλλη περίπτωση…”κτλ… Να ρωτήσω κάτι: πίσω από τις κουρτίνες αυτού του δημοσίου διαλόγου (γιατί είναι δημόσια τα σχόλια) δεν έχετε συζητήσει ποτέ το τι πραγματικά γίνεται φέτος? Αλήθεια στο πάρτυ σας ποιός από την πανικ ήρθε? Γιατί είναι τόσο κακό να αναφερθούν τα ονοματεπώνυμα? Ούτε στο σχετικό άρθρο δεν το γράφετε! Το ότι η Πανικ φέτος καλύπτει μόνο τη “βιτρίνα ” στην ελληνική συμμετοχή και τα 20.000 ευρώ αλλά και όλα τα έξοδα από ότι έχουμε καταλάβει τα βάζει η ίδια η Τερζή από την τσέπη της, πρώτη φορά από δω το διαβάζετε? Λίγο προσεκτικότερη παρατήρηση και το αντιλαμβάνεται ο καθένας..
        Εσεις ανεπισήμως δεν το έχετε σχολιάσει ή σκεφτεί ποτέ?

        Ακομα, για την stand in rehearsal της Ελλάδας που επίσης βγήκε άθλιο αποτέλεσμα, πρώτη φορά από εδώ το διαβάζετε? Και σε κάποια θέματα (για να απαντήσω σε κάποιον άλλο πιο πάνω) δεν χρειάζεται να βιαστούμε σε φημολογίες, έχουμε μάτια και οξυδέρκεια και παρατηρούμε πράγματα εδώ και 2μιση μήνες και πολλά έχουμε αντιληφθεί που μόνο στεναχώρια μας προκαλούν. Φυσικά και θέλουμε να σκίσει η ελληνική συμμετοχή και καμιά χολή δεν βγάζουμε. Ίσα ίσα που έχουμε καταλάβει τον Γολγοθά που ανεβαίνει η εκπρόσωπός μας. Ας μην πούμε άλλα.

  3. Κρικορ μ αυτα που γραφεις τα περι “περιεργων Παρασκευων” και για αλλες “γνωριμιες” επιβεβαιωνεις κατα καποιον τροπο την/τον truth never,οσο για τους “επαγγελματιες” αστο μην πιασουμε τα περσινα και οταν δεν υπαρχει ρευστο τι να κανουν κι αυτοι?????Οι φημες για “γραψιμο” της Γιαννας απο την εταιρια της υπαρχουν καιρο τωρα μονο εσεις δεν εχετε ακουσει τιποτα…..Αν μεθαυριο η προβα μας σαν στησιμο ειναι χειροτερη απο την περσινη ελα να μας ξαναπεις περι επαγγελματιων…..Γιατι φετος εχουμε ΤΡΑΓΟΥΔΙ και θα ειναι μεγαλο κριμα….Απο την στιγμη που η ερτ αδιαφορει για το προιον της τελειως ωστε να την στηριξει οικονομικα για τους λογους που ολοι ξερουμε μακαρι η Γιαννα να ειχε επιλεξει αλλη δισκογραφικη αυτη ειναι η ουσια της ολης υποθεσης…..

    • Να είχε επιλέξει άλλη δισκογραφική;;; ΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Νομίζω πως όλοι σας ξεχάσατε πως μόνο η Panik πλήρωσε την ΕΡΤ για να συμμετέχει η Τερζή (και καταλήξαμε με ένα πολύ καλό τραγούδι)!!! Σταματήστε τελευταία στιγμή να ξεκινάτε στα καλά καθούμενα το κράξιμο!!! Όλοι αυτοί οι μήνες περάσαν τόσο ωραία με υποστήριξη τόσο στην Γιάννα όσο και στην ομάδα της.. και τώρα μία ΜΕΡΑ πριν ξεκινήσουν οι πρόβες βγάζετε χολή.. ΕΛΕΟΣ!!! Επειδή ένας πικραμένος ανέβασε στο youtube ένα βίντεο γεμάτο με ανακρίβειες (ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ) μόνο και μόνο για να πει κάτι κακό για την Φουρέιρα (ασχέτως που δεν το παραδέχεται). Να σας θυμίσω πως αυτός που ξεκίνησε την φήμη για την Panik και την Ελένη η οποία και καλά δεν πάει την Γιάννα επειδή είναι πιο ψιλά στα στοιχήματα (πόσο αστείο ακούγεται από μόνο του αυτό…) είναι ο ίδιος που πέρσι είπε στην εκπομπή της Λαμπίρης η Φουρέιρα να πάει στην Γιουροβίζιον με την Αλβανία… Οπότε γιατί κάθεστε και ακούτε τις φήμες αυτού του κομπλεξικού;;;; ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ: https://www.youtube.com/watch?v=IMqg19HSMYY https://www.youtube.com/watch?v=e9-4R-ZIT58

      • Γιαννη στον συγκεκριμενο εχω παψει να δινω σημασια απο οταν βγηκε και ειπε πως ο Ρακιντζης ειχε την κομματαρα και θα κερδιζε την συνεχεια την θυμομαστε ολοι….Απο τοτε πηρε την κατιουσα η καριερα του στα μουσικα πραγματα του συγκεκριμενου δημοσιογραφομουσικου δεν ξερω πως αλλιως να τον αποκαλεσω….Εγω τις φημες για την μη βοηθεια της Γιαννας τις εχω ακουσει λιγο πριν βγει το βιντεοκλιπ να σου δωσω να καταλαβεις…..Η προβα μας θα μας δειξει αν οι φημες εχουν υποσταση η οχι….Αν δουμε κατι ανταξιο του τραγουδιου μας τοτε ναι ειναι φουμαρα οι αν ομως οχι δεν θα ειναι κριμα για ενα τραγουδι που εχει τετοια αποδοχη ακομη και απο τους ξενους????Σου ξαναλεω μακαρι να αποδειχθει οτι ειναι μονο φημες…..

  4. Για τη σκηνικη παρουσία μη βιαζόματε να βγάλουμε συμπεράσματα. Όπως έχει πει, στη σκηνή πρέπει το πολυ να είναι έξι άτομα και αυτή τη στιγμη έχουμε πέντε άτομα. Μπορεί να υπάρχει και έκτο άτομο που θα δρά μαζί με την Τερζή στη σκηνή. Ποιός ξέρει;

    • Δελτα το θεμα δεν ειναι το ποσα ατομα θα ειναι στην σκηνη το ξερουμε οτι η καθε αποστολη εχει δικαιωμα να εχει μεχρι 6….Το θεμα ειναι κατα ποσο εχει στηριχθει οικονομικα η Γιαννα απο ερτ και δισκογραφικη ωστε να δουμε κατι ανταξιο του τραγουδιου γιατι ξαναγραφω ΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!!!
      Απο οτι φαινεται οτι κανει το κανει τελειως μονη της με μηδαμινη υποστηριξη….Και ενω οι φημες περι μη στηριξης της υπαρχουν καιρο και αρνιομουν πεισματικα να τις πιστεψω η εμφανιση της στο madwalk αρχισε να μου χτυπαει “καμπανακια”…Τα madwalk τα βλεπω σαν θεατης μεσω των διαφορων εκπομπων φετος ομως λογω του οτι μ αρεσει το τραγουδι και πιστευω οτι αν η ερτ ενδιαφεροταν πραγματικα χτυπουσαμε το βραβειο για πλακα το “σκαλισα” λιγο παραπανω το θεμα….Ψαξε λοιπον να βρεις το περσινο act που το ειχε ο Ρουβας πως στηθηκε και συγκρινε με το φετινο που τοσο ατμοσφαιρικο και θα μπορουσαν να ειχαν κανει “παπαδες” πανω του…..Οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια λεει ο σοφος μας λαος……

      • Νομίζω πως άρχισες να μπερδεύεις τα πράγματα,λογω του άγχους σου μήπως δεν έχουμε καλη εμφάνιση,1ον,τις εμφανίσεις και τη ‘σκηνική’ παρουσία στο madwalk δεν την επιλέγει ο κάθε καλλιτέχνης και η ομάδα του αλλά ο σκηνοθέτης που έχει επιλεγεί απο τους αρμόδιους της διοργάνωσης…2ον,από την αρχή η ερτ είχε ξεκαθαρίσει πως η οικονομική βοήθεια που θα προσφέρει θα είναι ελάχιστη,γ αυτό ακριβώς μάλιστα έγινε και με τέτοιο τρόπο η επιλογή του τραγουδιού μας,3ον,αυτά που γράφεις οτι άλλαξε η σκηνική παρουσία μας ξαφνικά πριν 3 μέρες,πες μας που τα έμαθες για να δούμε αν έχουν βάση,έγω πάντως την γιάννα μια χαρά χαλαρή την είδα στα story στο instagram..όσο για την εταιρία θα συμφωνήσω πως ενώ αυτή τη στιγμή η Γιάννα είναι το δυνατό τους χαρτί για τη Eurovision αυτοί προωθούν υπερβολικά τη Ελένη(προφανως γιατι ειναι απο τα βασικα άτομα της δισκογραφικής),και όχι μόνο η εταιρία..αλλά και σε εκπομπες στην τηλεόραση μόνο θέμα πως θα εμφανιστεί η Κύπρος στην Eurovision,κ 1 ίσως και καμία αναφορά για την εμφάνιση της Ελλάδας…Φέτος,αν κάτι πάει στραβά,που δεν θα πάει,δεν θα μας φταίει ουτε η ερτ,ουτε η Γιαννα,ουτε η ομάδα,ουτε το τραγούδι…η πανικ θα έχει την ευθύνη

    • Το είπε η Τερζή σε συνέντευξή της στον Γιάννη Πουλόπουλο.Πάνω στη σκηνή θα γίνονται πράγματα και θα προκαλεί και η ίδια πράγματα.Έλεος ηρεμήστε.Γιατί σας έπιασε πανικός μία μέρα πριν τις πρόβες.Πάμε για τη νίκη!!!

    • Έτοιμη και η Ισπανία Dimi!
      Όλη δική σου, ανεβαίνουν καθημερινά στη σελίδα μας και κυρίως στο OGAE Greece Eurovision Group! Ευχαριστούμε για την στήριξη, μεταδώστε το μήνυμα μας!

  5. Πολύ όμορφη η ιδέα της φωτογραφίας, πολύ καλλιτεχνική! έξυπνη κίνηση η μετάφραση σε όλες τις γλώσσες και η επιλογή του στίχου.. Μπράβο παιδιά! να σας τα λέμε και αυτά γιατί πραγματικά προσπαθείτε! Πολύ καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο! για την Ελλάδα έχω πολύ υψηλές προσδοκίες, νιώθω πως φέτος πάμε για πολλά πράγματα! Η Κύπρος μας ελπίζω να τα καταφέρει να είναι στη δεκάδα! καλή επιτυχία!

  6. Συγχαρητηρια με αυτη την υπεροχη προτωβουλια, αλλα εχω 2 ενστασεις, η μια δε ειναι τεραστια!!!
    1. Υπαρχει κυπριακη γλωσσα;;;;;;; Αληθεια;;;;;;; Απο ποτε;;;;;;;Που το διαβασατε;;;;;;
    Η Κυπρος ομιλει την ελληνικη γλωσσα, απλα χρησιμοποιει κυπριακη διαλεκτο. Οπως και σε παρα πολλα μερη στην Ελλαδα χρησιμοποιουν μια τοπικη διαλεκτο στην καθομιλουμενη. Οι κυπριοι γραφουν στα ελληνικα (χωρις διαλεκτο). Οποτε η μεταφραση ειναι ατοπη, βλακωδης, ανιστορικη, προβοκατορικη και politically incorrect για να το πω και στην αγγλικη και να συννενοηθουμε.
    Μηπως το επομενο βημα θα ηταν να μεταφρασουμε και τον εθνικο μας υμνο που μοιραζομαστε με την Κυπρο, σε περιπτωση που δεν τον καταλαβαινουν; Λιγη υπευθυνοτητα απο ολους μας σε τοσο σοβαρα θεματα, αυτους τους δυσκολους καιρους δεν θα εβλαπτε. Λυπαμαι!!!
    2. Εχει το τραγουδι μας βαλκανικα στοιχεια οπως αναφερει το αρθρο; Δε γνωριζω, αλλα μου φαινεται καθαρα ελληνικος ηχος;. Ας απαντησει αν θελει καποιος που γνωριζει και ασχολειται με τη μουσικη. Ευχαριστω.

  7. Εχω εμπιστοσυνη στην τερζη.Η κοπελα δε γυρισε απλως για την γιουροβιζιον γυρισε για να ξανακανει καριερα στην Ελλαδα.Και οπωσδηοποτε θελει μια θεση στην δεκαδα.Δε ξερω αμα εχει υποστηριξη απο πανικ/ερτ που απο πανικ λογικα θα εχει αφου εχει κανει συμβολαιο να μεινει στη δισκογραφικη,η τερζη εστω και αν ειναι μονη της θα παλεψει με νυχια και με δοντια να χτισει ενα καλο βημα για να ξεκινησει κατι εδω.

    • Γιωργο στην Γιαννα εχουμε εμπιστοσυνη ολοι….Στους πισω απ αυτην οχι και δεν εννοω τους συνεργατες της…..

  8. Τελικά είναι στη νοοτροπία μας η κινδυνολογια και η γκρίνια….
    Υπομονή 1μερα έμεινε για τη πρόβα μας…. πάντως η Τερζή φαίνεται σίγουρη και προσωπικά της έχω εμπιστοσύνη γιατί συμμετέχει ενεργά στο τραγούδι (το έχει συγγράψει επέλεξε τα φωνητικά με τη Χαλκίτη είχε άποψη για το ρούχο κλπ)… επίσης θα συμφωνήσω με το σχόλιο χρήστη που λέει ότι ήρθε για να ξαναξεκινησει τη καριέρα της στην Ελλάδα,οπότε σίγουρα θα επιδιώξει μια καλή σκηνική παρουσία που θα της διασφάλισει μια καλή θέση!Αν δεν ήταν έτσι δε θα έμπαινε στο κόπο να γράψει καν ένα τόσο όμορφο κι καλοδουλεμένο κομμάτι…
    Τώρα τα άλλα περί ΕΡΤ και πανικ ναι ίσως να μη τη στηρίζουν τόσο οικονομικά αλλά είδαμε και πέρυσι τη Demy που στηρίχθηκε και με το παραπάνω… εξάλλου ούτε ο Γιωρκα η οι Κοζα μόστρα είχαν την τρελή οικονομική υποστήριξη αλλά τα πήγαν εξαιρετικά με κομμάτια που το πρώτο καιρό έτρωγαν “κράξιμο”(αδίκως)τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό…
    Υπομονή λοιπόν και καλή επιτυχία Ελλάδα!!!
    ΥΓ: εξαιρετική η ιδέα του ogae για την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής

  9. Ωραίες φωτο! Μπραβο!
    Καθε ιδιωτικη προσπαθεια ειναι ευπροσδεκτη! Θα ηταν καλο να φτιαξει καποιος μια επιλογη -συνδυασμο της αγγλικης φωτογραφιας με το προφιλ στο FB …

    Δεν ξερω τα παρασκηνια, αλλα εδω γραφετε αρκετο διαστημα οτι η Πανικ ειναι αδιαφορη κτλ….ωστοσο επειδη φετος δεν εχω παρακξολουθησει αρκετα την eurovision και ισως θα μπορουσα να γραψω ως μη fanatic… δεν εχω δει κατι το ιδιαιτερο ουτε απο την Φουρειρα!!

    το σημαντικο ειναι η ΤΕΡΖΗ να κερδισει τους ξενους στην Πορτογαλια ειδικα τους δημοσιουγραφους,… αυτο θα ειναι το ΚΑΛΥΕΡΤΟ ΠΡΟΜΟ!

  10. Νικο δεν ξερω ποιος εχει την ευθυνη στο madwalk ακομη και ετσι να ειναι οπως τα λες η εταιρια της δεν την “προστατεψε” με την εταιρια τα εχω και εγω….Πρωτη φορα εκατσα να δω ολο το madwalk στην τν λογω του τραγουδιου μας…..Δεν μπορει ολη η βραδια να εχει την αρτα και τα γιαννενα σκηνοθετικα αλλα ενα τραγουδι να ειναι σαν απλα να το πεταξαν μεσα να γεμισει λιγο χρονο γιατι εμενα ετσι μου φανηκε….Η δε ερτ αν μπορουσε να μην πληρωσει προστιμο στην ebu για μη συμμετοχη μας δεν θα εστελνε καν καλλιτεχνη….Και η πρωην διοικηση και η τωρινη εχουν αναφερθει με απαξιωτικα σχολια για τον θεσμο ο τωρινος προεδρος μαλιστα πολυ πριν αναλαβει την θεση…..

  11. Κυριε Φλιγκο,
    γιατι διαγραφετε το αρθρο μου που αναφερεται στο οτι δεν υπαρχει κυπριακη γλωσσα, αρα και λογος για…μεταφρασης;;; του τραγουδιου μας στην κυπριακη;;;
    Δεν ειναι ουτε σωστο, ουτε δημοκρατικο. Δεν αντεχετε την κριτικη εσεις στον Ογκαε; Ολοι πρεπει να κρινομαστε. Μονο ετσι γινομαστε καλυτεροι.
    Παρακαλω ανεβαστε το αρθρο μου.
    Ευχαριστω.

    • Αγαπητέ φίλε Νίκο καλησπέρα. Θα ήθελα αρχικά να σε ενημερώσω ότι τα σχόλια δεν διαγράφονται αλλά αναμένουν την έγκριση μας. Το σχόλιο σου δεν το ενέκρινε ένα νέο μέλος της συντακτικής διότι δεν ήξερε και όταν ενημερώθηκα εγώ φυσικά το εγκρίναμε, όπως και την απάντηση/ερώτηση σου τώρα. Επομένως τώρα που έχω τον χρόνο μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν διαγράφουμε κανένα σχόλιο πλην φυσικά των υβριστικών και αυτών που θίγουν προσωπικότητες. Να είσαι σίγουρος ότι ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να λέει την άποψη του και αυτό απόζητάμε άλλωστε. Στο θέμα των κυπριακών που θέτεις το μόνο που θα σου πω είναι ότι έγινε μία ” μετάφραση” στην κυπριακή διάλεκτο, δεν είπε κανείς ότι είναι επίσημη γλώσσα τα κυπριακά. Ελπίζουμε όλοι να στηρίξετε την προσπάθεια μας προώθησης της ελληνικής συμμετοχής και να ξέρετε πως ότι γίνεται, γίνεται με πολύ μεράκι, ανιδιοτέλεια και αμέριστη αγάπη για τον διαγωνισμό και την Ελλάδα μας. Στόχος μας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σας και εννοείται ότι κάθε είδους κριτική (αρκεί να έχει βάση) είναι καλόδεχούμενη πάντα. Ευχαριστούμε πολύ.

      • Ευχαριστω για την απαντηση. Μου εκανε εντυπωση οντως που δεν εγκριθηκε, γι αυτο και το ξαναεστειλα. Δεν υπαρχει θεμα να μην ψηφισουμε την ελληνικη και την κυπριακη υποψηφιοτητα. Ειναι αυτονοητο.
        Ομως με ξενιζει οπως και να εχει και το θεωρω ακομα *φαουλ* απο μερους σας να γραφετε κατω απο το ποστ…Το ονειρο μου στα κυπριακα…διπλα απο αλλες γλωσσες. Αυτο απο μονο του δηλωνει οτι τα κυπριακα ειναι αλλη γλωσσα. Εκει ειναι η ενσταση μου. Δεν θα επρεπε κατα τη γνωμη μου καν να υπαρχει αυτη η μεταφραση;;!!!;;; Οι κυπριοι καταλαβαινουν μια χαρα.
        Καταλαβαινω το αγνο των προθεσεων σας, αλλα αν εγω ειμουνα σουηδος θα πιστευα οτι τα κυπριακα ειναι αλλη γλωσσα, οπως τα εχετε καταχωρησει μαζι. Δεν γραφει πουθενα οτι εννοουσατε διαλεκτο. Φαουλ!!! Φιλικα!

  12. Πολυ ομορφη ιδεα οπως και το εικαστικο αποτελεσμα. Ενα μπραβο απο μενα.

    Οσο για τα υπολοιπα που διαβαζω, αδυνατω να κατανοησω πως καποιοι φανς υποτιθεται του θεσμου αντι να χαρουν και να απολαυσουν τον διαγωνισμο που σημερα με τις προβες μπαινει στην τελικη ευθεια, αναλωνονται στα αρνητικα που μπορει να υπαρχουν και αν δεν υπαρχουν ψαχνουν να τα βρουν σε φημες, υποθεσεις, φαντασιωσεις.

    Καλη επιτυχια στην Γιαννα και την Ελληνικη αποστολη, στην Ελενη και την Κυπρο, και στις αγαπημενες μου συμμετοχες.

  13. Ας περιμένουμε την πρόβα. Κάθε χρόνο ψάχνουμε να βάλουμε τρικ και εκπλήξεις λες και αυτό είναι το ζητούμενο. Φέτος το τργαούδι δε χρειάζεται φαντασμαγορικά τρικ κλπ.
    Πρέπει να είναι λιτό. Ακόμη και ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ επί σκηνής αρκεί με ένα βλέμμα της Τερζή να σε καθηλώσει. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να εστιάσουν στην ερμηνεία της.
    Και ναι στηρίζουν Φουρέιρα γιατί αυτο θα πουλήσει δισκους απο τη μια και απο την άλλη ξέρουν οτι δε θα ειναι στη δεκάδα χωρίς προωθηση

  14. Δηλ ο Sobral πέρσι που κέρδισε, το πέτυχε λόγω οικονομικής στήριξης? Η Serifovic κολυμπουσε σε πακτωλο χρημάτων? Μήπως υπερβαλλουμε λίγο με το οικονομικό κομμάτι? Δεν είναι αμελητέο σαφώς αλλά δεν τον θεωρώ και τόσο αποφασιστικο παράγοντα πια. Το θέμα είναι να υπάρχει ένα έξυπνο στήσιμο, μια ιδέα, ένα συναίσθημα, ένα καλό τραγούδι. Κατά τη γνώμη μου ερμηνευτικα πρέπει να αποδοθεί σωστά το τραγούδι μας και δευτερευοντως σκηνικά. Αν καταφέρει και αποδώσει το συναίσθημα που απαιτείται (το εύχομαι και το πιστεύω) νομίζω πως όλα θα πάνε κατ’ευχην.Και πέρσι χρήματα είχαν πέσει στη Demy, και στο Σακη το 09.Ειδατε να καταφέρουν κάτι φοβερό? Και φέτος με το Αζερμπαϊτζάν θα είναι ο Ευαγγελινος, και λεφτά θα έπεσαν. Αντε να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσει.. Από κει κ πέρα, αν η panic δεν στηρίζει την Τερζη ή στηρίζει περισσότερο τη Φουρειρα, αυτό νομίζω αφορά την ίδια και μόνο. Επιλογή της είναι αν θα μείνει ή θ’ αλλάξει εταιρία. Επίσης, δουλειά της panic (την οποία και δεν εκτιμώ καθόλου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) είναι να προωθεί τον καλλιτέχνη της, όπως εκείνη κρίνει. Καμία αρμοδιότητα ή ευθύνη έχει για την εθνική συμμετοχή και την κατάληξη της. Για τα χρήματα που δεσμεύτηκε να πληρώσει έχει υποχρέωση. Καθετι άλλο εναποκειται στη διακριτική της ευχέρεια. Αυτό είναι δουλειά της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ επιλέγει να τα δίνει στον κάθε παρηκμασμενο κωμικό. Κακως κατ’εμε. Σε κάθε περίπτωση όμως, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, πέρα από μια πιο έντονη επικοινωνιακη πολιτική μέσω social? Να ξοδέψει τα άπειρα χρήματα? Για μένα αυτό δεν είναι αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ας δούμε και μετά ας κρίνουμε. Μη λυσσαμε εκ των προτέρων! Και για να μην ξεχάσω :Μπράβο στα παιδιά για τη πρωτοβουλία και συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό γραφιστα! Έκανε καταπληκτική δουλειά!

  15. Καλά αυτός που είπε για σεριφοβιτς ότι και καλά ήταν μια φτωχή εμφάνιση κτλ πρέπει να είναι άσχετος… Από τις πιο ακριβές και μελετημένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εμφανίσεις σε μπαλάντα ήταν αυτή η εμφάνιση που έκανε η σεριφοβιτς το 2007… Και ήταν εμφάνιση 11 χρόνια πίσω!! Και τα φωνητικά πάνω στη σκηνή και να συμμετέχουν σε ενα λιτο αλλά πολύ αποδοτικό θεατρικό δρώμενο. Εμας το τραγούδι μας είναι μυστηριώδες και επικό και αν δεν μεταφερθεί αυτή η ατμόσφαιρα στον τηλεθεατή, θα χάσουμε πολλούς πόντους και θα φανούμε σαν μια αδιάφορη συμμετοχή κατά τη διάρκεια της οποίας ο τηλεθεατής σηκώνεται να πάει τουαλέτα. Η τύχη της συμμετοχής μας θα καθοριστεί φέτος απο τη σκηνική παρουσίαση και θα δούμε αύριο όλοι ότι δυστυχώς δεν έχει προσεχθεί ιδιαιτέρως η παρουσίαση. Και μόνο την ΕΡΤ θα κατηγορήσουμε διότι η ερτ ζήτησε τραγούδι “παραγγελιά” φέτος και της ήρθε αυτό που ζήτησε και δεν μπορεί ούτε μια εμφάνιση στη Γιουροβίζιον να στήσει ( Για ελληνικό τελικό ούτε λόγος βέβαια – στο τομέα δημιουργώ μια καλαίσθητη μουσική εκπομπή μια φορά το χρόνο, η ερτ είναι η πιο ανίκανη δημόσια τηλεόραση της Ευρώπης και από τις πιο ανίκανες του κόσμου)

    • Τι το πανακριβο ή το πολυ πρωτοποριακο ειχε η συμμετοχη της εξαιρετικης κατα τ’ αλλα Σερβιας το 2007? Η Νορβηγια την προηγουμενη χρονια ειχε κατι παρομοιο σκηνικα. Και κερδισε γι αυτο η Σερβια ή γιατι ειχε κομματαρα και φωναρα?

    • Συγγνώμη τι ήταν ακριβό;;;; Ο μαρκαδόρος με τον οποίο ζωγράφισαν την καρδιά στην παλάμη της????

    • Ευτυχώς που το λες και μόνο σου πόσο λιτό ήταν και επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου. Μάλλον είμαστε και οι δυο άσχετοι και δεν το γνωρίζεις.

  16. Περιμένετε να δούμε και τρωγομαστε μετα. Έλεος ρε παιδιά…Αμάν θετική ενέργεια στείλτε στην ομάδα και αφήστε τη άκουσε ο καθένας και τι διάβασε…Για να κρίνουμε πρέπει πρώτα ΝΑ ΔΟΥΜΕ …ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ….!!!!

  17. Προς Truth_never_lies, δε καταλαβαίνω ειλικρινά τι ακριβώς είναι το “παράπονό” σου. Με μπερδεύεις (δεν ειρωνεύομαι, όντως το λέω). Αυτό που αναφέρεις σχετικά πίσω από τις κουρτίνες, είναι δυνατόν να ζητάς να βγει προς τα έξω; Θέλω να πω, ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Πως γίνεται εμείς να “δημοσιοποιούμε” τις όποιες τέτοιες θεωρίες; Με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο; Με όλο το σεβασμό, η δουλειά μας δεν είναι αυτή! Εμείς, ως σωματείο των fans, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε την Ελληνική συμμετοχή ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! και τελειώνει εκεί η όποια δουλειά μας. Τα υπόλοιπα πραγματικά δεν τα καταλαβαίνω. Λυπάμαι αν δεν σε καλύπτει η απάντησή μου, αλλά δεν έχω να πω κάτι παραπάνω πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Από την Panik ήρθαν οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα της Γιάννας Τερζή και δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν ονομαστικά – μπορεί να μη θέλουν ή δεν ξέρω και ‘γω τι. Δεν είναι “δημόσια πρόσωπα” ή καλλιτέχνες για να αναφερθούν (ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ)
    Τέλος, για ότι αφορά τις stand in rehearsals που λες, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι.
    Όπως είπα και πιο πάνω, ας μην μπαίνουμε τώρα σε τέτοιες διαδικασίες, ας σκεφτόμαστε θετικά και ας ευχόμαστε τα παιδιά να κάνουν μία άρτια εμφάνιση και να φέρουν στη χώρα μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! 🙂 Σ’ ευχαριστώ για το χρόνο σου και ελπίζω να σε βοήθησα κάπως σχετικά με τις απορίες σου!

  18. Αυτοί που μιλάνε οτι θα είναι φτωχή η σκηνική παρουσία από που τα ξέρουν? Ειλικρινά αφού μιλάνε για τόσο παρασκήνιο γιατί δε βγαίνουν με ΟΝΟΜΑΤΑ;;;
    ΥΓ1: Ακόμη και φτωχή να είναι και βγουν και πουν ότι δικαιώθηκαν πάλι κύριοι βγείτε με τα ονόματά σας. Εάν θέλετε το καλό του διαγωνισμού να βγείτε επίσημα

    ΥΓ2: Ενημερωτικά το να γράφουν εδώ μη νομίζουν οτι επηρεάζουν το ελληνικό κοινό γιατί εδώ μπαίνουν μόνο οι “φανς” του διαγωνισμού……

  19. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Τα κυπριακά είναι μέρος της ελληνικής γλώσσας. Είναι ανοησία να μεταφράζεται ο ελληνικός στίχος λες και είναι ξένη γλώσσα. Τι να πω μεταφράστε το και στα ποντιακά. Μήπως και αυτή είναι ξένη γλώσσα;; Όσο για την εμφάνιση της Γιάννας χαλαρώστε όλοι. Θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί η κοπέλα για να βγει αξιοπρεπές το τραγούδι, το οποίο ούτε χορούς θέλει ούτε πανηγύρια. Πρέπει να είναι λακωνικό, λιτό και αισθητικά ανώτερο, όπως είναι το ίδιο το τραγούδι. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει αρτιο φωνητικό αποτέλεσμα, άρτια στυλιστική εμφάνιση της τραγουδίστριας και το πως το τραγούδι θα συντονιστεί με τον φωτισμό της σκηνής. Ο φωτισμός μπορεί να δώσει δυναμικότητα στο κομμάτι. Αυτά αν πετύχουμε θα πάρουμε καλή θέση στον τελικό. Καλή επιτυχία στη Γιάννα.

  20. Τραγούδι με Ελληνικό στίχο,Ελληνικό ήχο,Ελληνικό υπόβαθρο…Μέσα από αυτό το τραγούδι αναδεικνύεται το μεγαλείο του Ελληνισμού…Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι και όχι να γκρινιάζουμε για τον αποκλεισμό μας!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ