ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η Greta Salome επιστρέφει στη Eurovision!

Η Greta Salome Stefánsdóttir με το τραγούδι Hear them calling πήρε απόψε το εισιτήριο για τη Eurovision 2016 και τον Α’ Ημιτελικό στις 10 Μαΐου.

6 τραγούδια διεκδίκησαν τη νίκη στην εθνική επιλογή της Ισλανδίας Söngvakeppnin 2016. Μετά την παρουσίαση των συμμετοχών τηλεοπτικό κοινό και επιτροπή επέλεξαν από κοινού τα δύο επικρατέστερα τραγούδια τα οποία ήταν τα εξής:

1. Alda Dís Arnardóttir – Now – Μουσική: Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Στίχοι: Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Alda Dís Arnardóttir

2. Greta Salome Stefánsdóttir – Hear them calling – Μουσική και στίχοι: Greta Salome Stefánsdóttir

Στη συνέχεια ακούσαμε για δεύτερη φορά τα δύο τραγούδια, τα οποία τέθηκαν στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού αποκλειστικά, που έδωσε τη νίκη στην Greta Salome Stefánsdóttir, η οποία επιστρέφει στη Eurovision μετά το 2012.

Η βραδιά άνοιξε με ένα νοσταλγικό medley παλιών συμμετοχών της Ισλανδίας στη Eurovision, με παλιούς εκπροσώπους της χώρας να γιορτάζουν επί σκηνής τα 30 χρόνια παρουσίας στο διαγωνισμό.

Καλεσμένες στη βραδιά η νικήτρια της Eurovision 1986 Sandra Kim, η οποία τραγούδησε το J’ aime la vie, και η νικήτρια το 2012 Loreen, η οποία τραγούδησε το Euphoria. Παρούσα στη βραδιά και η περσινή εκπρόσωπος της Ισλανδίας Maria Olafs.

Λουκάς Βλαβιανός

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε ναι!
    Κέρδισε το καλύτερο..με διαφορά!
    Και με αγγλικούς στίχους είναι πολύ ωραίο.
    Από ότι φαίνεται φέτος θα έχουμε αρκετές επανεμφανίσεις! Ενδιαφέρον!
    Σίγουρη πρόκριση στον τελικό. Μέχρι τώρα το αγαπημένο μου!
    Πιστεύω να πάρει τη θέση 6η – 12η στον τελικό
    όσο για τον ημιτελικό θα είναι στη τριάδα!
    Έχει κάποια κοινά στοιχεία eurhoria, heroes αλλά anyway..

  2. Αναμενόμενο.Ίσως και το νικητήριο τραγούδι.Αν όχι, σίγουρα θα φτάσει πολύ ψηλά.Πάντως στα ισλανδικά ήταν πιο όμορφο.Ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, αποκαλύφθηκε!Η αγαπημeνη μου ισλανδική συμμετοχή με αυτή του 2009.

  3. Ακόμα μια καλλιτέχνης που επιστρέφει φέτος! Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά σιγά σιγά μου αρέσει όλο και πιο πολύ. Στα αγγλικα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια το Never Forget το θεωρώ κατά πολύ ανώτερό του…
    Για την ώρα:
    1.Ελβετία
    2.Ισπανία
    3.Αλβανία
    4.Ιταλία
    5.Δανία
    6.Ιρλανδία
    7.Αυστρία
    8.Ισλανδία (καλή επιτυχία!!)
    9.Μάλτα
    10.Λευκορωσία
    11.Βέλγιο
    12.Γεωργία
    13.Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    Για να δούμε τι μας “επιφυλλάσσει” αύριο η Ουκρανία…

  4. Πολύ χάρηκα που θα πάει η Greta είναι τέλεια και η παρουσία που ελπίζω να την κρατήσει έτσι και στην Στοκχόλμη,,,
    Εδώ μπορείτε να δείτε τα Τοπ μου για τα τραγούδια που έχουν βγει μεχρι στιγμής https://youtube.com/watch?v=GRo4Ep8EsgA
    Ελπίζω να σας αρέσει!! 🙂

  5. Mια αρκετα σοβαρη και ενδιαφερουσα συμμετοχή! Μου άρεσε αρκετα, απο το πρωτο ακουσμα…Περνά ανετα νομιζω στον τελικο!

  6. Με μια μετριότατη σύνθεση και μέτριους στίχους δεν πρόκειται να παει ΠΟΥΘΕΝΑ. Αμφίβολη η πρόκριση της στον τελικο… Δεν πας να μιμηθείς 2 ΤΟΣΟ προςφατα βραβεια στη σκηνική σου παρουσία….

  7. Νομίζω αν δεν αλλάξει σκηνική παρουσίαση μέχρι τον Μάιο θα ξενερώσει πολύ κόσμο στη Στοκχόλμη. Αντιγράφει ξεκάθαρα τους 2 τελευταυταίους νικητές από Σουηδία…
    Σαν τραγούδι αρκετά καλό και με στοιχεία από Of Monsters and Men αλλά διατηρώ μεγάλη επιφύλαξη για το αν μπορεί να φτάσει ψηλά. Καλή επιτυχία !

  8. Σαν τραγούδι καλό είναι. Άλλα η σκηνική παρουσία είναι καθαρή αντιγραφάρα! Σόρρυ κιόλας αλλά πριν 2 χρόνια πέσατε να φάτε την Tanja ότι θυμίζει euphoria και άλλες τέτοιες ανακρίβειες, ενώ η χορογραφία της στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση είχε με το euphoria και τώρα που εδώ έχουμε καθαρή αντιγραφή από loreen και mans δε λέτε τίποτα?? Τι να πω…

      • Τώρα το είδα το σχόλιό σου! Μέχρι να ποστάρω το δικό μου δεν είχε φανεί ακόμα στη σελίδα. Απλά δε βλέπω να γίνεται ντόρος όπως αυτός ο άδικος ντόρος που είχε γίνει το 2014 με την Εσθονία. Εδώ έχουμε καθαρή αντιγραφή σαν φωτοτυπία. Βέβαια τώρα βλέπω ότι στα παρακάτω σχόλια κάποιοι άρχισαν να αντιδρούν επιτέλους!

  9. Ενα παρα πολυ ομορφο τραγουδι και μαλιστα σε γλωσσα αλλη απο τα αγγλικα, αλλα δυστυχως με μια τοσο ανεμπνευστη σκηνικη παρουσια..Αν κερδισε η Σουηδια περσι ηταν οχι επειδη απαραιτητα ειχε το καλυτερο τραγουδι, αλλα επειδη ειχε την πιο εντυπωσιακη και πρωτοποριακη σκηνικη παρουσια, με το ευρημα της διαδραστικοτητας που δεν ειχαμε ξαναδει στη σκηνη της Eurovision τουλαχιστον σε τετοιο βαθμο. Και επεισε. Τωρα αυτο που παει να κανει η Ισλανδια ειναι να αντιγραψει το κονσεπτ της περσινης Σουηδιας, με εσανς και απο Euphoria. Οχι απλα δεν θα νικησει αλλα ο κοσμος θα γελασει που θα δει ενα τοσο ξεκαθαρα αντιγραμμενο απτο περσινο νικητηριο τραγουδι κονσεπτ. Και ειναι κριμα γιατι το τραγουδι ειναι πραγματικα πολυ καλο.Προσωπικα αν το εβλεπα με αυτη τη σκηνικη παρουσιαση δεν προκειται να το ψηφζα για κανενα λογο.

  10. ΕΛΑ SALOME ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ… ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ… ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΩΡΑ.. Ο JONSI ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΗΣ ΤΟ 2012, ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΟ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ HEAVEN ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ 19ος ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟ 2012 20ος ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗ ΓΚΡΕΤΑ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΠΛΑΣΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ?? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣΕΙ Ο ΓΙΟΝΣΙ 😛 ΧΑΧΑΧΑ
    ΑΝΤΕ ΜΟΡΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ…

  11. μονο και μονο που Επιχειρει να αντιγραψει σουηδια 2012 και 2015(αποτυχημενα εννοειτε!) το κανει αυτοματως αντιπαθητικο!
    και απο κομματι ενταξει μην τρελαθουμε τιποτα το ιδιαιτερο και βασικα κατω του μετριου! ΑΝ περασει τελικο θα παει άπατο!

  12. ακομη ενα αδιαφορο κομματι απο την ισλανδια αυτη τη φορα!δεν αντεξα να το ακουσω ολοκληρο!παει για 2ο συνεχη αποκλεισμο η χωρα των παγων!

  13. Χαχα σας έχει φάει η ζήλια.Ίσως να ήμουν υπερβολικός στο ότι θα είναι το νικητήριο τραγούδι αλλά πιστεύω θα φτάσει πολύ ψηλά.Ξεχωρίζει για τη δυναμική του και την ιδιαίτερα όμορφη μουσική του.Πολλές επανεμφανίσεις έχουμε φέτος.Τι λέτε, έπεται συνέχεια;

  14. Όσο και να αντιγράφει το τραγούδι είναι πολύ μέτριο και δεν σου μένει ούτε με αίτηση. Αν περάσει, θα είναι στην δεξιά μεριά του βαθμολογικού πίνακα.

  15. Τέλεια επιλογή από την Ισλανδία, αξίζει να πάει πολύ ψηλά φέτος! Ωστόσο, καλό θα ήταν να προσεγγίσουν διαφορετικά την παρουσίαση του κομματιού. Είναι κάπως παρακινδυνευμένο να πατάς στη σκηνική παρουσία προηγούμενων νικητών, ίσως αυτό να μετρήσει αρνητικά… Για την ώρα δίνω 8/10.

  16. ηταν αναμενομενο πιστεω!!ο,τι καλυτερο ειχαν πολυ δυναμικο τραγουδι αν κι στη πρωτη ψηφοφορια για μια στιγμη νομισα οτι θα στειλουν το αδιαφορο now….ευτυχως επελεξαν σωστα αν και επιμενω να ερμηνευτει στα ισλανδικα!!!!δεν βαζω το χερι μου στη φωτια οτι θα βρεθει ψηλα βασικα δεν θεωρω και σιγουρη απολυτως την προκριση κΑθως η σκηνικη παρουσια κανει αναποφευκτη τη συγκριση με το heroes και το euphoria….εξαλλου το 2014 η εσθονια με τραγουδι και σκηνικη παρουσια σαν το euphoria εμεινε εκτος σε ημιτελικο 16χωρων…..μπορει η ισλανδια να προκριθει σιγουρα απο ημιτελικο με 18χωρες στον οποιο βρισκονται ισχυρες νοτιοανατολικες κι κεντρικες συμμαχιες;;;παντως για την ωρα(μεχρι να επιλεξει η ουκρανια το 1944 ελπιζω)ειναι πρωτο στη καταταξη μου 8.5/10 καλη επιτυχια!!!!!

  17. Βγάζει μάτι η αντιγραφή απο το Euphoria και σε ορισμένα σημεία η αντιγραφή φτάνει σε βαθμό φωτοτυπίας. Σαν τραγούδι καλό αλλά μέχρι εκεί….

  18. Μου αρέσει πολύ και στα ισλανδικα αλλά κ στην αγγλική βερσιόν!! Για τη σκηνική παρουσία θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πρέπει να αλλάξει γιατί θυμίζει Σουηδία 2012 & 2015..κ είναι ωραίο κομμάτι κριμα να χαντακωθει γι αυτό το λογο

  19. Από τη μία λες καλύτερα αυτό παρά το νερόβραστο Now. Από την άλλη το τραγούδι είναι μάλλον ασυνάρτητο και μέτριο και η αναφορές στην παρουσίαση πρόσφατων νικητήριων τραγουδιών σκανδαλωδώς έντονες. Και αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

  20. MY TOP13

    1.belgium (υπέροχο, ανεβαστικό, τέλειο) 10/10
    2.albania (υπέροχο τραγούδι που μου έχει κολλήσει και έχει ανέβει στο τοπ μου) 9/10
    3.switzerland (πολύ καλό τραγούδι αλλά στο live ήταν μέτρια, πρέπει να γίνουν αλλαγές) 8/10
    4.belarus (μου αρέσει πολύ ο ρυθμός και η μελωδία του) 8/10
    5.georgia (το άκουσα αρκετές φορές για να το συνηθίσω και μου έμεινε θετικά ο ρυθμός του) 8/10
    6.malta (σαν τραγούδι καλό βέβαια λίγο στατικό αλλά μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός με το Live της, υπέροχη σκηνική παρουσία, βέβαια το τραγούδι θα αλλάξει) 7,5/10
    7.spain καλό, ανεβαστικό αλλά δε μου βγαίνει να το ακούσω πολλές φορές όπως άλλα (7/10)
    8.iceland (σαν τραγούδι είναι καλό) 7/10
    9.bosnia&herzegovina (ωραίος ρυθμός, βέβαια όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι κακό) 7/10
    10.austria (όμορφο τραγούδι αλλά…) 7/10
    11.italy (καλό τραγούδι αλλά από τότε που επέστρεψε η Ιταλία νομίζω είναι το χειρότερο) 6,5/10
    12.ireland (απλά ένα καλό άκουσμα, τίποτα καινούργιο, τίποτα ιδιαίτερο, αρκετά συνηθισμένο) 5/10
    13.denmark (από τα πιο συνηθισμένα τραγούδια) 4/10

  21. H σύνθεση είναι πολύ καλή το ίδιο και η μουσική. Ομως το τραγούδι άλλαξε με τα αγγλικά δυστυχώς και δεν μου πολυταιριάζουν. Παρ’όλα αυτά φυσικά και είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής και προσωπικά δεν με ενοχλεί η αντιγραφή, γιατί σαν εικόνα είναι ατμοσφαιρικό. Αντιγραφές έχουμε δει άπειρες φορές άλλες επιτυχημένες άλλες όχι.
    Τελικό θα περάσει άνετα όμως δεν είμαι σίγουρος για υψηλή θέση. Εγώ προτιμώ αυτό από τη συμμετοχή της το 2012 που επίσης είχε χαλάσει που το τραγούδισαν στα αγγλικά.
    8/10

  22. καθολου προτωτυπια δεν υπαρχει ειναι ενα medley απο παλιες συμμετοχης της eurovision το κομματι και η σκηνικη παρουσια!!! ακομα περιμενω το κομματι της χωρας που θα με εκπληξει μεχρι στιγμης τιποτα σπουδαιο!!!

  23. Το τραγουδι πολυ καλο.Ισλανδια και Βέλγιο κατα την γνωμη μου εχουν τα καλύτερα μεχρι στιγμης. Ομως πρεπει να αλλάξει σκηνικη παρουσια η Γκρετα γιατι θυμιζει Εuphoria και heroes!

  24. Εαν δεν αλλάξει σκηνική παρουσία η προφανής ομοιότητα/αντιγραφή δύο τραγουδιών που κέρδισαν τον διαγωνισμό, και άρα είναι ευρέως γνωστά, δεν θα αρέσει καθόλου σε σημείο που μπορεί να μην ψηφιστεί και καθόλου.
    Προσωπικά δεν τρελάθηκα. Σίγουρα είναι για τελικό αλλά όχι για ψηλή θέση εκτός εάν είναι και τα υπόλοιπα μέτρια.

  25. Όταν μια συμμετοχή κοπιάρει τόσο άσχημα, δεν μπορεί να έχει τύχη στο διαγωνισμό.. Ευτυχώς δηλαδή..

  26. Ομορφο κομμάτι! Και αν και η εμφάνιση παραπέμπει σε παλιότερους νικητές είναι τόσο άρτια που δεν σου αφήνει περιθώρια να πεις πολλά…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ