Οι πρώτες δηλώσεις των 10 φιναλίστ του 2ου ημιτελικού!

Φωτογραφία: EBU / YouTube

Χαρές και ενθουσιασμός στη συνέντευξη τύπου των δέκα καλλιτεχνών που προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Μπορείτε να διαβάσετε σε ποιο μισό κληρώθηκε ο καθένας ΕΔΩ.

Οι 10 φιναλίστ του δεύτερου ημιτελικού ήταν στο press room και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, συγκινημένοι και ευδιάθετοι. Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις τους:

ΒΕΛΓΙΟ

Φωτογραφία: EBU / YouTube

“Όταν έλαβα το μήνυμα του Amir (Γαλλία 2016) που χαρακτήρισε το τραγούδι μου εξαιρετικό, όντως με ανέβασε πολύ. Μου έδωσε κίνητρο για να ανέβω εκεί πάνω και να τα δώσω όλα. Αλλά και να το χαρώ.”

“Είμαι ποδοσφαιριστής και στο ποδόσφαιρο μαθαίνουμε να είμαστε και ψυχολογικά δυνατοί. Οπότε μετά την ατυχή στιγμή που είχα στο τε΄λος του τραγουδιού μου στο jury show πείσμωσα περισσότερο.”

ΤΣΕΧΙΑ

Φωτογραφία: EBU / VICTOR ESCUDERO

“Ποιος καλλιτέχνης από όσους δεν πέρασαν στον τελικό θα μας λείψει περισσότερο; Έχουμε γίνει φίλοι με πάρα πολλούς. Αλλά είναι εύκολο να το απαντήσουμε αυτό. Θα μας λείψει η Andrea (Βόρεια Μακεδονία). Πέρασε δύσκολα εδώ. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα αφήσει το στίγμα της στον κόσμο. Θα πάμε να την επισκεφθούμε.”

“Πώς νιώσαμε που ήμασταν εμείς που κλείσαμε τη βραδιά; Ήταν τιμή μας. Αλλά ήταν και τρομακτικό να στεκόμαστε εκεί πίσω και να περιμένουμε τόση ώρα. Μαζί με την Cornelia.”

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Φωτογραφία: EBU / ΥouTube

“Πού αφιερώνω το τραγούδι μου; Επειδή ξέρω ότι γράφτηκε για μένα από τους δημιουργούς του, το αφιερώνω σε μένα, αλλά και στη χώρα μου. Χαίρομαι που έκανα τους συμπατριώτες μου περήφανους.”

“Επειδή κάναμε όλη την προετοιμασία και τις πρόβες στη Δανία, όταν ανέβηκα εκεί πάνω έκλεισα τα μάτια και σκέφτηκα ότι είμαι στη Δανία για να γίνει πο εύκολο. “

ΠΟΛΩΝΙΑ

Φωτογραφία: EBU / ANDRES PUTTING

“Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Να έχω κάνει περήφανους τους Πολωνούς. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται μόνο κατά ένα μικρό μέρος σε μένα. Κυρίως ευθύνονται οι γονείς μου, η οικογένειά μου, ο παππούς μου, Viasov Ochamn, που ήταν διάσημος τενόρος. Έχει τραγουδήσει στη Σκάλα του Μιλάνου και αυτή είναι και δική μου μελλοντική φιλοδοξία. Χρωστάω πάρα πολλά στον δάσκαλό μου στο κλασικό τραγούδι Jan Balarin. Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτούς.”

“Δεν υπήρξε εδώ κακώς εννοούμενος ανταγωνισμός. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι ήμασταν υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλον και υπήρχε σεβασμός. Θα μου λείψουν όλοι.”

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Φωτογραφία: EBU / YouTube

“Πώς νιώσαμε όταν ακούσαμε ότι περάσαμε στον τελικό; Η πρώτη σκέψη ήταν “Δόξα τω Θεώ, αυτός ο τελικός θα έχει ροκ μπάντα!”

‘Ήταν μακρύ το ταξίδι ως εδώ. Βάλαμε στόχο τη Eurovision πριν 9 μήνες και δουλέψαμε σκληρά κάθε μέρα για να φτάσουμε εδώ. Ήταν ένας αγώνας, αλλά ευχάριστος αγώνας.”

‘Αν θα το γιορτάσουμε απόψε; Αύριο οι φιναλίστ πρέπει να είμαστε στον χώρο του make-up στις 6.30 το πρωί. Μάλλον θα πάμε κατευθείαν από το μπαρ, χα χα!”

Ερώτηση προς Lauri: ‘Πώς καταφέρνεις να διατηρείς τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση για τόσα πολλά χρόνια τώρα;” – “Απλά λατρεύω αυτό που κάνω.”

ΕΣΘΟΝΙΑ

Φωτογραφία: EBU / ANDRES PUTTING

“Πώς πανηγυρίζει η οικογένεια μου τώρα; Ξέρω ακριβώς τι κάνουν. Έχουν οργανώσει ένα μεγάλο πάρτι.”

Ερώτηση: “Μα πήδηξες από τη μια σκηνή στην ΄άλλη; Είσαι τρελός;” – “Δείχνει πιο τρομακτικό από όσο είναι στην πραγματικότητα.Στην αρχή φοβόμουν. Αλλά τελικά το κράτησα γιατί δίνει αδρεναλίνη στη στιγμή, και σε μένα και στο κοινό.”

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Φωτογραφία: EBU / YouTube

“Το να εκπροσωπώ την LGBTQ+ κοινότητα και να επικοινωνώ για τα προβλήματά της σημαίνει τον κόσμο ολόκληρο για μένα. Στην Αυστραλία ναι μεν υπάρχει διάσταση νοοτροπιών ανά περιοχές για τα θέματα αυτά, αλλά σκεφτείτε ότι και εδώ στην Ευρώπη αν θελήσω να ξεκινήσω περιοδεία θα είναι αρκετές χώρες στις οποίες θα κινδύνευα πραγματικά αν πήγαινα. Γι αυτό και είμαι ευγνώμων που στέκομαι εδώ και κάνω αυτό που κάνω. Θα με δουν χώρες που με καταλαβαίνουν και με σέβονται και άλλες που δεν με καταλαβαίνουν και δεν με σέβονται, αλλά στο τέλος της ημέρας δέχομαι αγάπη. Και αυτό είναι το παν.”

“Στον νεότερο ευατό μου θα έλεγα να μείνει δυνατός και πιστός στα όσα πιστεύει.”

“Σας ευχαριστώ που αφήσατε την Αυστραλία να μπει στην οικογένεια της Eurovision.”

ΣΟΥΗΔΙΑ

Φωτογραφία: EBU / YouTube

“Είναι εδώ 17 μέλη της οικογένειάς μου, οπότε θα γιορτάσουμε απόψε όλοι μαζί. Όλοι θα ουρλιάζουν. Κι εγώ θα ουρλιάζω σιωπηρά για να προστατέψω τη φωνή μου. Θα είμαι η ήρεμη εκδοχή μου – αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.”

“Αν θα κοιμηθώ καθόλου; Τι είναι ο ύπνος; Θα κοιμηθώ όταν πεθάνω.”

“Πριν τρεις μήνες ήμουν μια΄ άγνωστη Σουηδέζα τραγουδίστρια. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλη την αγάπη και την αναγνώριση.”

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Φωτογραφία: EBU / YouTube

“Πριν τρεις μέρες βρέθηκα σε μια σχολή παραδοσιακών ρουμάνικων χωρών εδώ στην Ιταλία. Πλάνταξα στο κλάμα. Κατάλαβα ότι με τη συμμετοχή μου στη Eurovision ενώνω Ρουμάνους που είναι διασκορπισμένοι σε δια΄φορες χώρες. Και το έχουν τόσο ανάγκη αυτό.”

“Πρώτα έγινα χορευτής και με΄τα τραγουδιστής. Έχω χορογράφο, δεν είναι δική μου η χορογραφία. Αλλά κάνει πιο σημαντική την πρόκριση το ότι χορεύω και τραγουδάω μαζί, είναι απίστευτα δύσκολο.”

“Έφηβος χόρευα στον καθρέφτη του δωματίου μου στη Ρουμανία και ένιωθα ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει.’

ΣΕΡΒΙΑ

Φωτογραφία: EBU / YouTube

“Τι σκεφτόμουν όταν είχε μείνει μόνο μια θέση φιναλίστ και η Σερβία δεν είχε ακόμα ακουστεί; Ότι είναι καλός ο καιρός στο Τορίνο και αν δεν πάμε τελικό θα περάσουμε ωραία εδώ.”

“Αυτό που θα έκανε τη Eurovision καλύτερη θα ήταν να είχαμε περισσότερο φαγητό. Τα εστιατόρια εδώ κλέινουν στις 2πμ και αυτό αποτελεί πρόβλημα. Θα έπρεπε να μένουν ανοιχτά για τις εθνικές αποστολές. Όλα τα υπόλοιπα είναι τέλεια.”

…ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ

Ένας προσωρινός αποχαιρετισμός στα 8 τραγούδια που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν. Αγαπάμε τους καλλιτέχνες που δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και θα συνεχίσουμε να ακούμε τα τραγούδια τους.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου των φιναλίστ:

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ