?? ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Με τους Go-A στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά ο εθνικός τελικός της Ουκρανίας στο Palace of Culture στο Κίεβο. Νικητής αναδείχθηκε το συγκρότημα Go-A με το τραγούδι Solovey!

H βραδιά ξεκίνησε στις 19:00 ώρα Ελλάδας, με τον Verka Serducka να ερμηνεύει το Dancing lasha tumbai και το Make it rain Champagne.

Στη συνέχεια, οι καλλιτέχνες ανέβηκαν ένας ένας στη σκηνή, όπως γίνεται και με την “πασαρέλα” στην έναρξη της Eurovision.

Έπειτα ξεκίνησε η παρουσίαση των ταγουδιών με την εξής σειρά:

  1. Krutь – “99”
  2. Jerry Heil – “Vegan
  3. Go-A – “Solovey”
  4. David Axelrod – “Horizon”
  5. Khayat – “Call for Love
  6. Tvorchi – “Bonfire

Μετά και από την ολοκλήρωση και της 6ης συμμετοχής και μέχρι να γίνει η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων στη σκηνή ανέβηκαν οι Jamala και Tina Karol.

Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής έιχε ως εξής:

Με την ενσωμάτωση του televote, τα τελικά αποτελέμστα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Πώς σας φαίνεται η επιλογή της Ουκρανίας για το Ρότερνταμ;

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2020 "Solovey" με τους Go-A; / How do you rate the Ukrainian ESC 2020 entry "Solovey" with Go-A?

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήμουν εξαρχής μεταξύ του 99 και του Solovey. Ουδέποτε κατάλαβα τον παράφωνο χλιμίτζουρα Khayat. Ενδεχομένως επελέγη το καταλληλότερο για τον διαγωνισμό, αφού το 99 θα ήταν πιο “βραδείας καύσεως” για τους τηλεθεατές.

  2. Μου κάνει πολύ έθνικ το τραγούδι ,δε μου άρεσε καθόλου !!!! Πολύ καλή σκηνικά και από άποψη ρούχων ,πιστεύω ότι θα ψηφισθεί αρκετά από τις ανατολικές χώρες

  3. Χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν έπαιξα να νικήσει το Solovey με απόδοση 68!!!! και 1% πιθανότητες νίκης στην στοιχηματική. “Το βλεπες το παιξες?” Είχα σχολιάσει ότι βλέπω να κερδίζει το Solovey. Για μένα ήταν το καλύτερο live και ένα τραγούδι που από τις στούντιο βέρσιον είχα μέσα στα 3 αγαπημένα μου από Ουκρανία.

    Εμένα μου αρέσει αυτό το φολκ παραδοσιακό κομμάτι συνδυασμένο με beat. Μου φαίνεται καλύτερη πιο ολοκληρωμένη και πιο σύγχρονη προσέγγιση από την ανάλογη προσπάθεια της Πολωνίας πέρυσι. Αυτού του είδους οι προτάσεις ή που θα αρέσουν μαζικά (Βουλγαρία 2007, Ρωσία 2012) ή που θα πατώσουν. Τεσπά, εμένα μου αρέσει, μου θυμίζει δικά μας παραδοσιακά κομμάτια από Ήπειρο ή Θεσσαλία πειραγμένο στο σήμερα. Να στείλουμε Villagers of Ioannina, Γης Μαδιάμ, Thrax Punks κτλ κτλ

  4. Εως και ενοχλητικό θα το χαρακτήριζα το τραγούδι της Ουκρανίας. Δεν θα με εκπλήξει αν δεν περάσει στον τελικό.

  5. Μπράβο τους που τιμούν τις ρίζες τους και στέλνουν κάτι που μυρίζει Ουκρανία. Δεν μου αρέσει σαν τραγούδι αλλά νισάφι με τα τραγούδια σουηδικού μοντέλου χωρίς κανέναν χαρακτήρα.

  6. Το κομμάτι αυτό ή θα πατώσει ή θα μπει 10αδα στον τελικο. Δεν υπαρχει ενδιάμεσο. Πάντως, δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος αποκλεισμος της Ουκρανίας (τον γλίτωσε το ’12 λογω επιτροπών), γενικά όλα θα κριθούν από το πόσο θα το στηρίξει το κοινό, οι επιτροπές σίγουρα θα το θάψουν. Αν και δεν είμαι φαν του είδους μου αρεσει που έστειλαν κάτι τετοιο για να υπάρχει ποικιλία και το θεωρώ και καλό κομμάτι για το είδος του.
    Καλή επιτυχία Ουκρανία!

  7. Φωνακλαδικο αρκετά, αλλά εθνικ οσο δεν παίρνει, σε μια χρονιά που μάλλον αυτό το στοιχείο θα λείπει! Κοιτά που δεν λειτούργησαν τα φαβορί τελικά…

    Οι Ουκρανοί μένουν πιο σταθεροί στις μουσικές τους ρίζες, επιλεγοωντας ενα αλλου τυπου τραγουδι μακρια απο συνταγες ευκολες! Ρίσκο δεν λέω, άλλα το επικροτώ, γιατί χώρες όπως εμείς, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν η οι Βαλκανιες χώρες γενικότερα, έχουμε χρώμα, ρίζες και παρελθόν μουσικό που είναι αξιόλογο και έχει θέση και φωνή σε ένα διεθνή διαγωνισμό!

  8. Δεν ξέρω που θα καταλήξει το συγκεκριμένο τραγούδι τον Μάιο ( ήδη έχει διχάσει στο you tube) , μπράβο όμως που τιμούν τις ρίζες τους και που ρισκάρουν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ