https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΤΟΥΡΚΙΑ: Δεν θα επιστρέψει στον διαγωνισμό το 2020!

Το ζήτημα της επιστροφής της Τουρκίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς eurofans και οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Για το 2020 η Τουρκία δεν σκοπεύει να επιστρέψει, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόταση εκ μέρους βουλευτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας escturkey.com, μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την EBU σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στη Eurovision 2020, δόθηκε η εξής απάντηση:

Μετά από επαλήθευση από τους υπεύθυνους συναδέλφους, σας επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία υποβολή συμμετοχής της Τουρκίας για τη Eurovision 2020. Λυπούμαστε γι’ αυτό.

Νωρίτερα είχε κατατεθεί πρόταση προς τη βουλή της Τουρκίας από τον βουλευτή του κόμματος CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) της αντιπολίτευσης, Ayhan Barut, στην οποία ανέφερε:

Είναι αλήθεια ότι η  συμμετοχή της Τουρκίας έχει μπλοκαριστεί από την κυβέρνηση; Μήπως ο Γενικός Διευθυντής του TRT βρίσκεται υπό πίεση σχετικά με το θέμα αυτό; Είναι αληθή τα παράπονα του TRT σχετικά με το σύστημα βαθμολογίας; Ένα από τα πιο συναρπαστικά βράδια του κοινού μας ήταν ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision από το 1975 που πήραμε μέρος για πρώτη φορά. Όλοι κάθονταν με τις οικογένειές τους και απολάμβαναν το σόου κάθε χρόνο και υποστήριζαν τη συμμετοχή μας. Το TRT εμποδίζει αυτή τη χαρά του κοινού από το 2013.

Η Τουρκία συμμετείχε τελευταία φορά το 2012 με το τραγούδι «Love me back» και ερμηνευτή τον Can Bonomo. Πήρε την 7η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 112 βαθμούς. Συμμετοχή που είχε περάσει πρώτα από συζήτηση στη βουλή της χώρας.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και καλύτερα. έτσι κι αλλιώς αυτοί δεν είναι για ευρώπη. δε λέω έχουν υπάρξει αρκετές χρονιές που έχουν στείλει αξιοπρόσεκτες συμμετοχές θεωρώ όμως ο΄τι λόγω της υπερεθνικιστικής και τεράστιας διασποράς της ήταν μια από τις σκανδαλωδώς ευνοημένες χώρες του θεσμού. είχα βαρεθεί επί σειρά ετών να ακούω τους εκφωνητές ολλανδίας γερμανίας γαλλίας να μοιράζουν απλόχερα τα δωδεκάρια τους στους Τούρκους. να μένουν λοιπόν εκεί που είναι προσωπικά δε μου λείπουν καθόλου. χαίρομαι πολύ που ούτε φέτος θα τους δούμε!

    • Όταν όμως οι εκφωνητές της Γερμανίας,του UK και του Βελγιου μας έδιναν συνέχεια 8,10,12 ήταν καλά;

      Ούτε εμένα θα μου λήψει η Τουρκία.

      • Αν εννοείς τις χρονιές που στέλναμε το ρουβά την παπαρίζου τους αντικ την καλομοίρα, γιατί μόνο τότε μας έδιναν κάποια δωδεκάρια νομίζω ήταν κάπως δίκαιο.. το να βγαίνεις στην πρώτη 5αδα σημαίνει ότι γενικά, εκείνη τη στιγμή, το τραγούδι άρεσε.. γιατί μόνο τότε το παίρναμε απο αγγλία το δωδεκάρι. Από γερμανία πήραμε 12 μόνο τις χρονιές που οι τούρκοι είχαν τραγούδι εκτός δεκάδας και εμείς εντός δεκάδας.Για το βέλγιο να το κοιτάξειςλίγο καλύτερα. Δεν είναι τόοοοσο πολλοί οι βαθμοί που μας έδινε. Και επιμένω είναι αλλιώς το 12 το 2005 που κερδίσαμε ή με την καλομοίρα και αλλιώς θα ήταν το 2015 ή παρόμοιες χρονιές. Οι τούρκοι από κάποιες χώρες, ό,τι και να έστελναν, είχαν το δωδεκάρι. Με εμάς δεν έγινε το ίδιο αν και συμφωνώ πως και εμείς κάποιες χρονιές ευνοηθήκαμε και βοήθησε κιόλας η διασπορά. Όμως το βλέπεις ξεκάθαρα. Τα τελευταία χρόνια που τα τραγούδια μας είτε δεν αρέσουν είτε δεν παρουσιάζονται σωστά βαθμό κοινού με το κυάλι βλέπουμε. Η διασπορά δεν βοηθάει. Για να βοηθήσει πρέπει να της αρέσει κιόλας κάτι. Με τους τούρκους δε συνέβαινε το ίδιο. Δες φέτος το άγιο μαρίνο. Με 3 τουρκικές λέξεις ένα άθλιο τραγούδι τερμάτησε τόσο ψηλά για τη συγκεκριμένη χώρα. Οι τούρκοι είναι εθνικιστές και ψηφήζουν εθνικιστικά..παρότι υπήρχαν χρονιές που οι συμμετοχές της ήταν πάρα πολύ καλές.

      • Μόνο που ο Άγιος Μαρίνος πήρε πολλούς πόντους και 12αρια από χώρες που δεν έχουν σημαντικό τουρκικό πληθυσμό και από την άλλη δεν πήρε βαθμούς από χώρες όπως η Γαλλία που έχουν τουρκική διασπορά

      • Μάλλον κάτι δεν είδες καλά.Οι 3 χώρες αυτές μας έδιναν τεράστιους βαθμούς επι 10 χρόνια.

        Γερμανία
        2001:8
        2004:7
        2005:12
        2006:8
        2007:10
        2008:12
        2009:6
        2010:8
        2011:10
        2012:1
        2013:7

        Βρετανία
        2001:7
        2004:12
        2005:12
        2006:7
        2007:10
        2008:12
        2009:5
        2010:12
        2013:8

        Ούτε εγώ θέλω την Τουρκία.

      • καλά δωδεκάρι δεν είμαι σίγουρος ότι πήρε,δεν θυμάμαι αν είδα κάτι.. δεκάρια πήρε πιο πολλά.. με αφορμή το σχόλιο σου το έψαξα και όντως, έχεις δίκιο. δεν πήρε καθόλου βαθμούς από ολλανδία γερμανία γαλλία που ζουν πολλοί τούρκοι. μάλλον απεχθάνομαι πολύ αυτό το τραγούδι χαχαχαχαχα και προσπαθώ να εξηγήσω στο μυαλό μου πως είναι δυνατόν να άρεσε.. εντάξει απ όσο είδα το δεκάρι του αζερμπαϊτζάν δεν το λες και έκπληξη.. είναι σα να μη συμμετέχει η ελλάδα στο διαγωνισμό αλλά κάποιος έλληνας γνωστός καλλιτέχνης να εκπροσωπούσε το μαυροβούνιο ας πούμε και να του έδινε δέκα η κύπρος.. αζερμπαϊτζάν και τουρκία κατά δήλωση τους, ένα έθνος δύο χώρες.. ούτε με εκπλήσσουν τόσο οι 10 βαθμοί της γεωργίας εκεί γείτονες με τους τούρκους είναι. πάντως είναι αλήθεια ότι βαθμούς από την τουρκική διασπορά δεν φαίνεται να απέσπασε. σ ευχαριστώ για την επισήμανση που με έκανε να το ψάξω κιόλας! πάντως όπως και να έχει το τραγούδι του Αγίου Μαρίνου δεν μου άρεσε Lol!

      • Καλά ότι θεωρείς τεράστιο βαθμό το 1 και το 2 ασχολίαστο. Συμφωνείς απόλυτα μαζί μου βλέπω αφού το 2004 το 5 το 8 και το 2001 που ήταν οι χρονιές που είνασταν 3αδα πήραμε τουςπερισσότερους βαθμούς. Το να βγεις 3αδα ούτε εύκολο είναι ούτε αρκεί η διασπορά. Απόεκεί κ πέεα μου λες μας δίναν βαθμούς που σε πάμπολλςς περιπτώσεις είναι από 1 ως 7 όλες τις χρονιές που είμασταν στη δεκάδα! Ε δε φτάνουν αυτές οι χώρες μόνο γιανα φτάσεις στην 7η θέση του τελικού! Που καταλήξαμε στη χρυσή δεκαετία της ελλάδας αρκετές φορές με ρουβά σαρμπέλ δε θυμάμαι τώρα και αν υπήρχε κι άλλος. Εσύ μίλησες για 8 ως 12. Το 2 3 4 5 σε χρονιές που έχεις τραγούδι στη δεκάδα εγώ προσωπικά το θεωρώ φυσιολογικό.. και ούτε η διασπορά μας σ αυτέςτις χώρες αρκεί από μόνη της να σου δώσει το 12 νομίζω πρέπει να αρέσει και το τραγούδι σου και στουςντόπιους. Στα 82000000 γερμανών οι 500000 έλληνες που ούτε όλοι βλέπουν eurovision ούτε κι απ αυτούς που παρακολουθούν όλοι ψηφίζουν δεν επαρκούν. Βοηθάνε αν κινητοποιηθούν αλλα δεν επαρκούν. Οι τούρκοι στη γερμανθα είναι5000000 τι ναλέμε τώρα. Τέλος πάντων το σχολιάσαμε πολύ ο καθένας έχει τιςαπόψεις του. Κιεγώσυμφωνώ πως υπήρξαν χρονιές που βαθμολογικάείχαμε ευνοηθεί αλλά ήταν και η τάση της εποχής τότε. Ποιο πολλούς βαθμούς μας έδιναν οι γείτονες αλβανία βουλγαρία ρουμανία ,σίγουρα η κύπρος βάλε κ τα υπόλοιπα βαλκάνια και πρώην ρωσικές αρμενία κυρίως και γεωργία.. αυτές οι ψήφοι βοηθούσαν τα μέγιστα νομίζω και όχι τόσο η διασπορά.εγώ το σταματάω εδώ δεν έχει άλλο νόημα να το συζητάμε και να κουράζουμε και τους φίλους μας. Χάρηκα που ανταλλάξαμε απόψεις!

  2. Μια απο τα ίδια και εγώ!

    Με τον αλαζόνα Ερντογαν, η Τουρκιά οδηγείται μακριά από την δύση και μπαίνει όλο και πιο πολύ στα κατάβαθα της συντηρητικής και θεοκρατικής ισλαμικής Ανατολίας! Για αυτόν και η ΕV είναι ξεκάθαρα πολιτική υπόθεση! Και αυτός κινεί όλα τα νήματα παντού στην Τουρκιά! Δεν έχει θέση ούτε στην Ευρώπη ούτε στην ΕV.

    Και του χρόνου εύχομαι μια απο τα ίδια!

    • Λυπάμαι γιατί όταν η Τουρκία ηταν στο διαγωνισμό έδινε ένα αλλο χρώμα και σίγουρα ενίσχυε την ανατολή αν δεν το είχατε προσέξει.. Απο τότε που αποχώρησε νικανε ολο κατι σουηδιες δανιες ολλανδιες και ο διαγωνισμός έχει γίνει πολυ προχωρημένος (ξερετε)…. Τωρα μονο η Ρωσία έχει μείνει στην ανατολική Ευρώπη και αυτη τρωει γιουχαρισμα…. Να μην σχολιάσω και την επίδοση της Ελλάδας απο τότε που αποχώρησε η Τουρκία… Με αυτά που στέλνουμε απο το 2014 και μετά ειναι σαν να αποχώρησαμε τοτε μαζί τους..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ