ΣΟΥΗΔΙΑ: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το Melodifestivalen 2021!

Η Σουηδία είναι μια από τις χώρες που αποφάσισε να προσπεράσει το φετινό της εκπρόσωπο και να αναζητήσει για τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision κάποιο νέο καλλιτέχνη μέσω του Melodifestivalen.

Οι κανόνες του Melodifestivalen

Το SVT, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα τους κανόνες που διέπουν το Melodifestivalen 2021. Μεταξύ άλλων:

  • Ο εκπρόσωπος της χώρας για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 θα είναι ο νικητής του Melodifestivalen
  • 28 συνολικά θα είναι οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες
  • Το παράθυρο υποβολής των συμμετοχών ανοίγει στις 24 Αυγούστου και κλείνει στις 16 Σεπτεμβρίου
  • Τουλάχιστον ένας από τους δημιουργούς των τραγουδιών πρέπει να είναι Σουηδός πολίτης
  • Θα γίνει προσπάθεια 10 από τις 28 συνολικά συμμετοχές να είναι στη Σουηδική γλώσσα
  • Πρόθεση του SVT είναι τουλάχιστον το 50% των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες

Ο πρώτος υποψήφιος μέσω του P4 Nästa

Όπως ισχύει από το 2016, ο πρώτος υποψήφιος του Melodifestivalen προκύπτει μέσα από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα P4 Nästa. Οι τοπικοί τελικοί του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Οι προηγούμενοι νικητές του P4 Nästa

Οι προηγούμενοι νικητές του P4 Nästa από το 2016 έως και πέρσι είναι οι:

Πιστεύετε ο φετινός νικητής του P4 Nästa να είναι ο διάδοχος των The Mamas;

[Φωτογραφία: eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετάνιωσαν οι Σουηδοί που έβγαλαν φέτος τις γλυκές κυρίες Μάμας (με 1 πόντο διαφορά στον εθνικό τελικό!) και μάλλον θέλουν να τις ξεφορτωθούν του χρόνου! Κανονικά θα έπρεπε ειδικά για το 21 να υπάρχει όρος που να δίνει στις Μάμας κατευθείαν μια θέση στον εθνικό τελικό εξαιτίας της ακύρωσης της Γιουροβίζιον το 20, αλλά όπως κατάλαβα δεν πρόκειται να το κάνουν. Αντιθέτως, είδα πόσο πολύ ο christer bjorkman και το svt προωθούν την dotter και την είχαν μάλιστα φέτος στον τελικό της δίκης τους σουηδικής Γιουροβίζιον να ανοίγει την βραδιά ερμηνεύοντας το arcade και το bulletproof. Δεν θα εκπλαγώ αν δούμε του χρόνου να παίρνει η dotter το χρίσμα της εκπροσώπησης με τις ευλογίες του christer και κλασικά στο ροττερνταμ να είναι τοπ3 στο jury voting.
    Ερώτηση: μιας και ανέφερα τον Christer Björkman, τι φάση με αυτόν τον τύπο; Εκτός από αρχηγός της σουηδικής αποστολής έχει και επίτιμη θέση στην EBU και κινεί τα νήματα ; Γιατί τον θυμάμαι σε μια διοργάνωση των τελευταίων ετών σε ένα βίντεο του Eurovision.tv να καθορίζει μαζί με τον Jon ola την σειρά εμφάνισης της κάθε χώρας στον τελικό μετά από την κλήρωση τους σε 1st and 2nd half.

    Αν ήταν τόσο ανεβασμένος και ο ίδιος αλλά και η Σουηδία κατ επέκταση επι εποχής του Jon ola sand τρέχα γύρευε τι έχει να γίνει από του χρόνου που αναλαμβάνει ως εκτελεστικός παραγωγός της ebu ο Σουηδός Martin Österdahl… έχει να γίνει το σώσε.. προβλέπω αυτή την δεκαετία η Σουηδία όχι απλά να φτάνει σε νίκες την Ιρλανδία, αλλά και να την ξεπερνά προκειμένου να καταστεί αυτή η βασίλισσα, η οποία πρακτικά πέρα από την πλάκα για να λέμε την αλήθεια είναι ήδη εδώ και πολλά χρόνια επι παντός επιστητού στον θεσμό!!!

    • Οι Σουηδοί για κάποιο λόγο (ξέρουμε όλοι ποιον λόγο, το χρήμα είναι γλυκό) την έχουν δει αφεντικά της Γιουροβίζιον και συνεχώς βρίσκονται τοπ10 (μην πω τοπ5) ενώ πολλά τραγούδια τους δεν ακούγονταν. Τώρα που έχουν και το μέσον από πίσω να κάνει τα κουμάντα του μην περιμένεις προκοπή. Ένας διαγωνισμός τραγουδιού έχει καταντήσει μικρογραφία της Ε.Ε. μην ψάχνεις τι και πώς άκρη δε θα βγάλεις…

  2. Η Σουηδία δικαίως είναι η “Βασίλισσα ” της Eurovision τα τελευταία χρόνια. Αν το δούμε αντικειμενικά κάθε χρόνο στέλνει άρτιες συμμετοχές σε τραγούδι σε φωνή σε σκηνική παρουσία, στα πάντα. Επίσης είναι μία χώρα που σέβεται τον Διαγωνισμό και όπου οι πολίτες του έχουν μια εκτίμηση σε αντίθεση με άλλες χώρες που αυτό δεν συμβαίνει (Ελλάδα). Επίσης οι διαγωνισμοί που έχει διοργανώσει είναι άψογοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο hate απο τους φαν. Ίσως είναι σπαστικό που πάντα είναι καλοί αλλα αυτή είναι η αλήθεια. Κάποιες συμμετοχές τους οντως ηταν υπερεκτιμημένες αλλά γενικά ήταν καλές. Οι Mamas σωστά δεν επιλέχθηκαν. Θα ήταν άδικο για τον νικητη του melodifestivalen 2021 στο οποιο χωρίς το έπαθλο της Eurovision θα έπεφτε το ενδιαφέρον.

    • Και εκεί που λες ότι τα έχεις ακούσει όλα…
      Το ενδιαφέρον και τις άψογες διοργανώσεις να τα δεχτώ αλλά όχι και άρτια τραγούδια. Ζήτημα μία φορά να έχουν στείλει ποιοτικό τραγούδι τα τελευταία χρόνια. Μόνο Euphoria και λίγο το Heroes άξιζαν.
      Το hate είναι γιατί και ΑΡΙΣΤΑ να ήταν τα τραγούδια (που δεν είναι!) όποια άλλη χώρα και να τα έστελνε απλά δεν θα γινόταν με τίποτα κάθε χρόνο να είναι τοπ 5. Και οι πιο αδαής έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μέσο εδώ πέρα.

      • Οκ ναι οι επιτροπές την προώθησαν πολύ την Σουηδία τα τελευταία χρόνια μάλλον λόγω Björkman . Αλλά το επίπεδο των συμμετοχών τους αυτη τη δεκαετία ήταν ανώτερο πολλών χωρών και τις περισσότερες φορές λόγω και σκηνικής παρουσίας άξιζαν top 10. Οι fan όμως έχουν γίνει και αυτοί πλέον υποκειμενικοί. Φέτος πριν τον τελικό του melodifestivalen έλεγαν οτι η Σουηδία ο,τι και να επιλέξει θα είναι χάλια, αλλά μετά που έχασε το φαβορί έλεγαν ότι έκαναν χαζομάρα γιατι μπορεί και να νικούσαν αν την είχαν επιλέξει! Σε μια χώρα που σέβεται τον διαγωνισμό και έχει καθε χρόνο αξιοπρεπείς συμμετοχές δεν αξίζει τέτοιο hate.

      • Σε αυτό το κομμάτι έχεις δίκιο, οι φανς το έχουν παρακάνει αλλά δεν είναι και περίεργο που ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την άδικη μεταχείριση ορισμένων χωρών. Σε έναν διαγωνισμό όπως η Γιουριβίζιον είναι θλιβερό που κυριαρχεί αυτή η νοοτροπία.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ