?? ΣΟΥΗΔΙΑ: Με το «Move» των Mamas στο Ρότερνταμ!

Οι συμμετέχοντες στον τελικό του Melodifestivalen 2020 • Instagram / @melodifestivalen

Ο τελικός του Melodifestivalen 2020 ολοκληρώθηκε, απόψε (07/03), στη Στοκχόλμη, και νικητήριο κομμάτι αναδείχθηκε το «Move», με ερμηνεύτριες τις Mamas και ως εκ τούτου θα εκπροσωπήσει τη Δημόσια Τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ.

Οι τρεις παρουσιαστές της βραδιάς, δηλαδή ο David Sundin, η Linnea Henriksson και η Lina Hedlund, καλωσόρισαν δώδεκα συμμετοχές στη σκηνή του «Friends Arena».

Τα δώδεκα τραγούδια παρουσιάστηκαν με την εξής σειρά:

  1. Victor Crone – «Troubled Waters»
  2. Paul Ray – «Talking Ιn My Sleep»
  3. The Mamas – «Move»
  4. Mohombi – «Winners»
  5. Hanna Ferm – «Brave»
  6. Mendez ft. Alvaro Estrella – «Vamos Amigos»
  7. Dotter – «Bulletproof»
  8. Robin Bengtsson – «Take A Chance»
  9. Mariette – «Shout It Out»
  10. Felix Sandman – «Boys With Emotions»
  11. Anna Bergendahl – «Kingdom Come»
  12. Anis Don Demina – «Vem E Som Oss»

Στο interval act, οι τρεις παρουσιαστές μάς χάρισαν μια ερμηνεία για το ίδιο το Melodifestivalen σε disco ρυθμούς, εμπνευσμένο από τη συμμετοχή της Lina Hedlund στο συγκρότημα Alcazar.

Επίσης, η κωμικός Babben Larsson ερμήνευσε μια νέα εκδοχή του «Too Late For Love», το οποίο εκπροσώπησε τη Σουηδία στον περσινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η ψηφοφορία του τελικού

Το αποτέλεσμα έκρινε εξ ημισείας η ψήφος οκτώ διεθνών επιτροπών (Ισραήλ, Αυστρία, Αρμενία, Αυστραλία, Μάλτα, Ισλανδία, Γαλλία, Ολλανδία) και αυτή του τηλεοπτικού κοινού, η οποία παρουσιάστηκε όπως και στον διαγωνισμό της Eurovision, δηλαδή αρχίζοντας από το τραγούδι που είχε τη χειρότερη επίδοση στη βαθμολογία των κριτών.

Οι οκτώ διεθνείς επιτροπές προτίμησαν να ψηφίσουν το «Bulletproof» και το «Move» αφού ισοφάρισαν στην κορυφή με 65 βαθμούς και τρίτο ήταν το «Boys With Emotions» με 53.

Η βαθμολογία στον τελικό του Melodifestivalen 2020 μετά την ψηφοφορία των οκτώ διεθνών επιτροπών • SVT
Η βαθμολογία στον τελικό του Melodifestivalen 2020 μετά την ψηφοφορία των οκτώ διεθνών επιτροπών • SVT

Από την πλευρά του, το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε ως εξής:

  • «Troubled Waters»: 38 βαθμοί
  • «Vamos Amigos»: 21 βαθμοί
  • «Winners»: 6 βαθμοί
  • «Brave»: 69 βαθμοί
  • «Talking In My Sleep»: 33 βαθμοί
  • «Take A Chance»: 28 βαθμοί
  • »Vem E Som Oss»: 42 βαθμοί
  • «Shout It Out»: 9 βαθμοί
  • «Kingdom Come»: 61 βαθμοί
  • «Boys With Emotions»: 14 βαθμοί
  • «Move»: 72 βαθμοί
  • «Bulletproof»: 71 βαθμοί

Ως εκ τούτου, το εισιτήριο για το Ρότερνταμ πήραν οι The Mamas με το τραγούδι «Move», συγκεντρώνοντας 137 βαθμούς. Το συγκρότημα είχε συνοδεύσει, πέρσι, τον John Lundvik στη σκηνή του Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία θα συμμετάσχει στο πρώτο «μισό» του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην αρένα «Ahoy», στις 12 Μαΐου.

Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Σουηδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020;

Ψηφίστε στο poll μας και βαθμολογήστε τη σουηδική συμμετοχή!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the Swedish entry in Eurovision 2020?

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

52 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας ρημαδιακός πόντος. ΈΝΑΣ! Η Σουηδία πρέπει επιτέλους να πάρει φέτος τον πάτο που της αξίζει και που οι επιτροπές παλεύουν με νύχια και με δόντια να μην πάρει τόσα χρόνια.
    Άφησαν το μόνο σημερινό τραγούδι για ένα παρωχημένο κοινότυπο πράγμα, που όχι μόνο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει στη Σουηδία τόσες εβδομάδες, αλλά δεν πρόκειται να αφορά και κανέναν τηλεθεατή και στο Ρότερνταμ.

    • Α ρε Μαριε ήρθε η μέρα που θα συμφωνήσω μαζί σου! Για άλλη μια φορά η Σουηδία θα πατωσει στο κοινό ενώ οι επιτροπές παραδοσιακά θα την στηρίξουν!

    • Δεν ενδιαφέρθηκε να το ακούσει κανείς, αλλά βγήκε πρώτο στο televoting? Προσωπικά θα προτιμούσα το δεύτερο!!!

    • Μάριε να πω και εγώ με την σειρά μου ότι έχεις δίκιο. Μένω εδώ και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το τραγούδι των mamas δεν έπαιζε τόσο συχνά όσο της Anna ή της Dotter πχ. Ένα μικρό παράδειγμα θα πω, μια μικρή βόλτα στα μαγαζιά έκανα σήμερα και άκουσα το bulletproof δυο τρεις φορές μέσα σε ένα μισάωρο. Απλά έχετε στο μυαλό σας χωρίς να θέλω να πω περισσότερα για να αποφύγω πολιτικές συζητήσεις ότι μην έχετε και τόσο εμπιστοσύνη ούτε στα αποτελέσματα του melodifestivalen ούτε στο πως ψηφίζουν. Γενικότερα η λογική τους (ή να πω η λογική που θέλουν να δείχνουν προς τα έξω?) διαφέρει πολύ από την δική μας.

    • Χρόνια περιμένω την κακή θέση που αξίζει στη συγκεκριμένη χώρα, αντε να δούμε και φέτος!

  2. Κακό δν το λες,αλλα έχεις το Bulletproof κ στέλνεις αλλό τραγούδι;Είναι σχεδόν έγκλημα για ‘μένα.Οπως κ να’χει Σουηδία ειναι αυτή ενα τοπ 5 το’χει στο τσεπάκι.

  3. Το αγαπημένο μου για φέτος από το Melodifestivalen. Μπράβο στους Σουηδούς για αυτή τη εξαίρετη επιλογή. Προσωπικά θεωρώ ότι φέτος δίκαια θα βρεθούν πολύ ψηλά στην τελική κατάταξη και γιατί όχι και νικητές. 10/10 από εμένα.

      • Γιατί περίεργο; Ευτυχώς ή δυστυχώς έχουμε άλλα γούστα. Προσπάθησε να το ξεπεράσεις και μην κατακρίνει συνεχώς ό,τι αρέσει στους άλλους, για κάτι τόσο υποκειμενικό όπως η μουσική.

      • Κι εσύ για την έμφυτη γονιδιακή αγένεια και ειρωνεία… Ίσως βοηθήσει. Ίσως…

  4. πόσες μετριότητες να αντέξουμε ακόμα; Σουηδία, Δανία, Φινλανδία αυτοκτόνησαν απόψε.
    ειδικά για Σουηδία πρώτη φορά το είδα απόψε και ομολογώ το bulletproof με κέρδισε αλλά το κοινό τους διάλεξε να στείλει μια κόπια της περσινής χαζομάρας..προβλέπω πάτο στο televoting όπως πέρσι και κλασικά ψηλά στις επιτροπές..βαρεθήκαμε με το σπρώξιμο στους Σουηδούς..φτάνει..ασχολίαστες οι επιλογές Δανίας, Φινλανδίας…neeext!!

  5. Προσωπικά χάρηκα πολύ που έχασε το ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΈΝΟ Bulletproof και μάλιστα ΜΕ ΈΝΑΝ ΠΌΝΤΟ ΔΙΆΦΟΡΑ!!! Από εκεί και πέρα η Σουηδία θα σαρώσει πάλι στις επιτροπές (όπως και πέρυσι) κι αν είναι και τουλάχιστον μέσα στη δεκάδα, έχει άνετα την δεκάδα στο τσεπακι της!!Safe πράγματα!!!

    ΥΓ. Όλα τα λεφτά η στιγμή που ο John Lundvik δίνει το βραβείο στις περσινές backing vocalists του!

    • αχ επιτέλους ένας άνθρωπος που θεωρεί το bulletprοof υπερτιμημένο, διαβάζω εδώ τα διθυραμβικά σχόλια και αναρωτιέμαι εγώ άλλο τραγούδι άκουσα;

      • Κι εγω ακριβως το ιδιο.. δεν καταλαβα ποτέ το hype γυρω από αυτή τη συμμετοχη… Ουτε στα 6 καλυτερα του μελοντί δεν το ειχα προσωπικά. Η νικη των the mamas ήταν ευχάριστη εκπληξη για μενα.

  6. ΚΡΙΜΑ! ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!
    Αξιολάτρευτη η Dotter, πολύ όμορφο το Bulletproof, και εξαιρετική η λιτή αλλά δυναμική σκηνική παρουσία. Πραγματικά ήταν από τις λίγες φορές που στήριζα τραγούδι προ επιλογής της Σουηδίας.
    Από την άλλη το Move, αρκετά catchy, αλλά θεωρώ θέλει να το ακούσεις αρκετές φορές για να γίνει το guilty pleasure σου, κάτι που οι τηλεθεατές την μέρα του τελικού (μη δουλευόμαστε) θα δυσκολευτούν.

  7. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μαλλον αδιαφορο μου περναει αυτο το τραγούδι όπως και οι προηγούμενες συμμετοχές της Σουηδίας (όλες απο το 2016 και μετά). Σίγουρα δε θα ξόδευα €0,5 για να το ψηφίσω. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να τους αναγνωρίσω ότι οι συμμετοχές τους έχουν ωραία σκηνική παρουσία η οποία κατά κανόνα απογειώνεται από την εξαιρετική τηλεοπτική σκηνοθεσία που απολαμβάνουν πάντα (αν μη τι άλλο το “μέσο” στην παραγωγή πιάνει τόπο).

  8. Κρίμα μωρή Dotter. Να κλάψω μου έρχεται. Τέσπα.

    Έλεγα ότι φαβορί Hanna δεν υπάρχει, έλεγα ότι προβλέπω να μην κερδίζει η Dotter (δεν δάγκωνα την γλώσσα μου), έλεγα ότι μάλλον η Anna θα κερδίσει αλλά μάλλον οι Σουηδοί δεν πρόκειται να της συγχωρήσουν ποτέ τον αποκλεισμό. Η συμμετοχή της δεν ήταν για τόσο λίγους ψήφους στο κοινό.

    Οι Mammas καλές είναι, υπερφωνάρες, θα κερδίσουν όπως σχεδόν έκαναν πέρυσι στις επιτροπές και θα είναι χαμηλότερα στο κοινό όπως πέρυσι με αυτό το anthemic gospel κομμάτι. Δεν βλέπω νίκη, δεν είμαι σίγουρος και για 10αδα.

  9. WTF ARE YOU DOING SWEDEN????! Εγώ πίστευα ότι το Bulletproof μπορούσε να πάρει την πρωτιά τον Μάιο αν πήγαινε. Είχε και αυτό το τρικ με τα lasers που δεν το ‘χαμε ξαναδεί στην Eurovision. Αλλά οι Σουηδοί είχαν άλλη γνώμη. Οι κυρίες των The Mamas έχουν ΦΩΝΗ! Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς! Αλλά δεν έχουν τραγουδι δυστυχώς. Ο ημιτελικός είναι σφαγείο και δεν θα απέκλεια 2ο αποκλεισμό (ίσως θέλουν να αποκλείονται στην αρχή κάθε δεκαετίας) αλλά δεν νομίζω οτι θα το “επιτρέψουν” οι επιτροπές. Στον τελικό δεν ξέρω πως θα τα πάει. Η Σουηδία βασίζεται στις επιτροπές, το κοινό δεν της χαρίζεται. Ας μην ξεχνάμε ότι η πιο πρόσφατη νίκη της οφείλεται στις επιτροπές, όπως και η 7η θέση της το 2018, στο κοινό είχε πάρει μόλις 22 πόντους ο Ingrosso. Και φέτος νομίζω θα κυμανθεί σε χαμηλές πτήσεις στο televoting αλλά όλα θα κριθούν από τις επιτροπές, οι οποίες δεν το ‘χουν και σε τίποτα να την βγάλουν πρώτη (εδώ έβγαλαν 1ο την αντιγραφή του One Last Breath πέρυσι) και σε καμία περιπτωση δεν θα είναι εκτός 10άδας στον τελικό στις επιτροπές. Μάλλον ομως θα είναι το χαμηλοτερο αποτελεσμα της εδώ και χρόνια, αλλά δεν νομίζω ότι θα αποκλειστεί (λόγω επιτροπών που θα την σώσουν)
    Καλή επιτυχία Σουηδία!
    ΥΓ Αφου δεν εστειλαν την Dotter, η Ulrikke είναι πλέον επάξια η “βασίλισσα της Σκανδιναβίας”

  10. Η μόνη Χρόνια που η Σουηδία πάτησε στο κοινό ήταν το 2018 πέρσυ ήταν 9η αλλά φυσικά με αυτόν το χαζό τρόπο που παρουσίαζαν τα αποτελέσματα κάνεις δεν το κατάλαβε
    Τέλος πάντων παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχουν και φέτος ίσως και να κερδίσουν αυτή την φορά. Για εμένα το τραγούδι δεν λέει τίποτα αλλά είναι πολύ καλές performer

  11. Δεν είναι τυχαίο που οι Σουηδοί είναι πρώτοι στις Αυτοκτονίες!!!

    Αν και το Bulletproof θα κέρδιζε στο Ροτερνταμ, χαίρομαι που οι Σουηδοι ΔΕΝ θα (ξανά) διοργανώσουν του χρόνου (και μάλλον και αυτοί).

  12. Είμαι πραγματικά πολυ στενοχωρημένη.Η Dotter ηταν εκπληκτική,εξαιρετικό τραγούδι με πολυ καλη σκηνική παρουσία και είχε τα κότσια να κάνει one woman show!Το τραγουδι που κερδισε δεν ειναι κακο,αλλα ξεχνιεται αμεσως και επισης μοιαζει πολυ με το περσινο.Πραγματικα κριμα γιατι η Σουηδια θα διεκδικουσε νικη με το bulletproof συν του οτι η κοπελα εχει εξαιρετικη φωνη και ολο το πακετο εξαιρετικά σύγχρονο!Κρίμα,εκτος δεκάδας η Σουηδία!

  13. Έκπληξη. Φωνή έχουν αλλά το τραγούδι δεν με τρελαίνει. Ήθελα dotter. Αλλά για 1 μόνο βαθμό να χάνεις στο televoting; Απορώ πως σκέφτηκαν οι Σουηδοί. Ελάχιστες χώρες απομένουν να επιλέξουν μέχρι τη Δευτέρα και τα αξιόλογα τραγούδια είναι λίγα. Τι θα γίνει φέτος;
    Έχουμε πήξει στις μπαλάντες.

  14. Αθλιο.Σιγουρα πρωτη η δευτερη θεση για τις κριτικες επιτροπες στο τελικο.Ακομη απορω το 2018 τι ειδαν οι επιτροπες στην συμμετοχη της Σουηδιας και την τοποθετησαν στην 2η θεση ενω οι τηλεθεατες 23η.

  15. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά είναι η 1η χρονιά τα τελευταία χρόνια,που δεν υπάρχει ξεκαθαρο φαβορί για νίκη!Σχεδόν κάθε χρόνο με την ανακοίνωση των τραγουδιών υπήρχε ένα ξεκάθαρο φαβορί πχ πέρυσι η Ολλανδία,πρόπερσι η Νετα,το 17 η Πορτογαλία
    Φέτος,προς το παρόν,στα στοιχήματα υπάρχουν 2-3 χωρες που πηγαινοέρχονται στην 1η θέση αλλά θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση απο κοινό κ διαφορετική απο επιτροπές πχ Λιθουανία
    Κερδισμένη πιστεύω μπορεί να βγει η Ελβετία και η Ρουμανία..
    Η Ελλάδα,λόγω των slow τραγουδιών που μαζέψαμε πιστεϋω θα πάει καλά ΑΝ έχει καλή εμφάνιση και μπορεί να τραγουδήσει,και όταν λέω καλά εννοώ 12-14η θέση
    Για να δούμε αν θα γίνει η έκπληξη από τς 5 χώρες που δημοσιεύσουν τα τραγούδια τους ως τη Δευτέρα ή τη Ρωσία(την άλλη Παρασκευή)

    Διάβασα πως θα εμφανιστεί στον τελικό η Demi Lovato μιας και πρωταγωνιστεί στην ταινία για την Eurovision,και μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα Grammys και στο super bowl που θεωρήθηκε ο δευτερος καλυτερος μετά την Whitney
    Λογικά θα ερμηνεύσει και το I love me,που είναι #1 στο itunes της αμερικής

    • Καλά η Πορτογαλία δεν ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Ειδικά με την Βουλγαρία να την κυνηγάει από πίσω όλη την εβδομάδα των προβών/live.

      Όσο για την Demi δεν πρόκειται, είπαν ότι δεν θα έχουν κάποιον διεθνή καλλιτέχνη όπως πέρσι και σίγουρα συγκεκριμένη δεν έχει την παγκόσμια δυναμική που χρειάζεται μια τέτοια θέση.

      • Δεν εχει δυναμικη;;;παιζει στο will & grace,στην ταινια γ την Eurovision
        Εχει υπαρξει 2 φορες υποψηφια γ Grammy,ενω η φετινη της εμφανιση ηταν θριαμβος συμφωνα με τα μεσα..και ειναι η μονη καλλιτεχνης ως τωρα,που το 2020 εχει 2 #1 τραγουδια στο itunes της Αμερικης
        Ενω κ αυτο που εβγαλε χθες ειναι 1 σε Αμερικη και αλλες 20 χωρες

    • Κοίτα φίλε, θα πω αυτό και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ περαιτέρω για την Ντέμι σε ένα σαιτ για την esc απλά να ξες ότι στο iTunes πας πανεύκολα #1 πλεόν αν είσαι γνωστό πρόσωπο, είναι σκέτο νεκροταφείο οι ψηφιακές πωλήσεις, για να δεις στο παγκόσμιο spotify είναι #27, μην λέμε και ότι θέλουμε τώρα. Όταν μιλάς για παγκόσμιο interval act θες κάποιον που να πουλάει πολύ μαζικά ή να έχει legacy από πίσω του.

  16. The mamas!!Ήταν από τα αγαπημένα μου και χάρηκα πάρα πολύ που κέρδισε!!Οι φωνές τους δένουν απερίγραπτα και σε ξεσηκώνουν!!Δεν ξέρω τι θέση θα πάρουν στην Γιουροβίζιον εγω πάντως θα μπορούσα να τις φανταστώ ακιμα και νικήτριες!!Ο καθένας την γνώμη του.Απο εκει και πέρα η Άnna μου άρεσε πολύ αλλά κατέληξε τρίτη. Η Dotter είχε ένα καλό τραγούδι με πολύ ώραια σκηνική παρουσία ,αλλά εμένα προσωπικά δεν ήταν το αγαπημένο μου.Καταλαβαινω όμως γιατί ήταν το απόλυτο φαβορί!Εντυπωσιακό και το Vem E Som Oss.

  17. Χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα!!!! Κάποτε μας ψέκαζαν εδώ, τώρα όλα τα ψεκαστικά πετούν πάνω από τις Σκανδιναβικές (τους ξέφυγε η Νορβηγία)… Τραγωδία! 2 έως 5 στις επιτροπές, (Σουηδία γαρ), 21 έως 24 στο κοινό…

  18. Εντάξει. Είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι φέτος θα ψήφιζα Σουηδία το Μάιο και μου φαινόταν περίεργο ως και ενοχλητικό. Με αυτό το τραγούδι εξασφάλισε για μια άλλη μια χρονιά την αδιαφορία μου και απίστευτο γέλιο όταν οι 200 πόντοι των επιτροπών θα συνοδεύτουν με 10 από το televoting

  19. Απόψε άνοιξε πανηγυρικά ο δρόμος για ισλανδική πρωτιά. Απλά δεν υπάρχει κανένας σκανδιναβικός ανταγωνισμός και το τραγούδι ειναι λιγότερο ευάλωστο σε κατηγορίες περί joke act από την Λιθουανία λόγω της γλυκύτητας του “μηνύματος”-σχέσης πατέρα-κόρης. Δεν θα συνέβαινε αν πέρναγε από το χέρι μου, αλλά το Ρευκιαβικ είναι ιδανικός νέος προορισμός και long time in the making. Έχοντας μπροστά μας μια επιεικώς αδύναμη χρονιά θα προτιμούσα να μην χρειαστεί να ταξιδέψουμε ούτε στο Βίλνιους ούτε στο Κάουνας. Η συμμετοχή της Ρωσίας θα έχει σίγουρα αποσταθεροποιητικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση και μόνο ζημιά θα κάνει στη Λιθουανία. Μονάχα η Ελβετία μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη σοβαρά από το φαινόμενο “dadi” και το όνομα της Σάσα και η συνήθεια της να εκθέτει αποστολές για τις οποίες δουλεύει για δεύτερη χρονιά δεν είναι ενθαρρυντικά στοιχεία.

    • Το ‘φαινόμενο’ απλώς τρώει τρελό σπρώξιμο από τον χορηγό Netflix που θέλει πάση θυσία να βγάλει τα λεφτά του.

      • Μη τα λες σε μένα. Και σκέψου ποιός θα κάνει καλύτερη eurovision του χρόνου. Είναι έγκυρη ανησυχία . . .

      • Αν δεν τραβάει το αυτοκίνητο όσο και να το σπρώξει κανείς δεν παίρνει μπρος.

    • Το πρόβλημα πάντως αν διοργανώσει του χρόνου η Ισλανδία θα είναι η απουσία κοινού κι όχι λόγω κορωνοϊού αλλά λόγω οικονομικών. Είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή και το μεγάλο μπαμ έγινε μετά την κρίση του 2009. Δε νομίζω να συμφέρει προς το παρόν σαν επιλογή μια νίκη της. Επίσης για να είμαστε απόλυτα σωστοί τοπογραφικά, αν μιλήσουμε για σκανδιναβικό ανταγωνισμό έχουμε μόνο τη Νορβηγία. Η οποία και καλό τραγούδι έχει και νομίζω θα πιάσει κάτι παραπάνω από τις γείτονες. Σίγουρα στο televoting.

  20. Πραγματικά τι κάνανε σήμερα;;;;;
    Τι αυτοκτονία ήταν αυτη ρε παιδιά;
    Πραγματικά μετα τις σημερινές επιλογές μολισ καταλάβαμε οτι ο φετινός διαγωνισμός θα είναι μια σκέτη τραγωδία απο μπαλάντες και από weird songs που στο τέλος ενα απο αυτα θσ κερδίσει
    Είναι τόσο λυπητερο που ο διαγωνισμός όσο περνάνε τα χρόνια ξεφτιλιζεται και πέφτει και βλέπουμε τρ τα αποτέλεσματα με τα τραγουδια που στέλνουν οι χώρες
    Πάει ο διαγωνισμός

  21. 20 polls στο ίντερνετ βγάζουν την Dotter, όλα τα προγνωστικά βγάζουν με τεράστια διαφορά τη Dotter, χιλιάδες eurofans γκρινιάζουν παντού για να βγει η Dotter (Dotterdam), οι διεθνείς επιτροπές βγάζουν έστω και με ισοβαθμία πρώτη τη Dotter και χάνει για ένα πόντο στο Σουηδικό κοινό που τα τελευταία χρόνια ψηφίζει πιο αψυχολόγητα και απο επιτροπές στη Eurovision…

  22. περιμενετε μεχρι τις προβες και θα φανει ποιον θελει η ebu να νικησει…. εγω εχω καταλαβει που το παει η ebu αλλα δε μιλαω…. τωρα πλεον μετα τις σημερινες επιλογες σκανδιναβων αρχιζω να πιστευω που το πανε το βραβειο για το 2021… οι προβες θα το δειξουν…. ηδη οι μπουκερς αρχισαν να δειχνουν κινησεις μετα τις ανακοινωσεις των σημεριων τραγουδιων… υπομονη μεχρι τις προβες…

  23. Για ένα βαθμό; Σοβαρά; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται οι Σουηδοί. Είχαν ένα αξιοπρεπές ποπ τραγούδι όπως το Bulletproof (εμένα προσωπικά μου άρεσαν οι στροφές/γέφυρα αλλά το ρεφρέν δεν με είχε ενθουσιάσει τόσο), με μια πολύ έξυπνη και αρκετά σύγχρονη σκηνική επιμέλεια(χωρίς χορευτές, επαυξημένη πραγματικότητα κτλ, μόνη της παίζοντας με τον φωτισμό και το outfit) και δεν το επέλεξαν; Σε ποιο ουράνιο τόξο;

    Τώρα όσο για το νικητήριο τραγούδι τους: φυσικά έχουν φωνάρες που γεμίζουν την σκηνή και είναι πολύ γλυκό να τις βλέπεις να εξελίσσονται από δεύτερες φωνές σε πρώτο όνομα αλλά το τραγούδι ως τραγούδι δεν λέει και πολλά. Γλυκούλικο αλλά ακόμα και για το είδος του είναι κάπως αδύναμο. Ας πήγαιναν με κάτι πιο έντονο γκόσπελ, με μια πιο έντονη ενορχήστρωση και πολυφωνίες σε στυλ χορωδίας ή σε κάτι πιο jazz όπως οι Les Divas ή όπως τις έλεγαν τις Γαλλίδες στον περσινό εθνικό τελικό τους.

    Φυσικά για άλλη μια χρονιά θα είναι ψηλά στις επιτροπές αλλά πότε σοκαριστήκαμε για να το κάνουμε τώρα;

  24. Πολύ μέτρια χρόνια η φετινή, χάθηκε να στέλναμε την Φουρειρα, θα είχε νικήσει από τώρα.

  25. Το καλό τραγούδι της Νορβηγίας όπως λέτε οι πιο πολλοί δεν έχω καταλάβει ακόμα. Μια αδιάφορη μπαλάντα που ούτε για τελικό δεν κάνει όπως και το περσινό που τα παιδάκια το έβγαλαν πρώτο στο televoting, μια απίστευτη βλακεια περασμένων ετών μουσικά.

  26. Ο αρθρογράφος έμαθε την έκφραση “εξ ημισείας” και έχω βαρεθεί να την διαβάζω πια… Έλεος!! 😀
    Όσον αφορά το τραγούδι καλό πάτο Σουηδία!

  27. ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν έστειλαν Dotter, δεν έβρισκα εξαλλου τίποτα ωραίο σ’ αυτή τη συμμετοχή.
    Κατά τ’ άλλα η συμμετοχή των MAMAS είναι παρόμοια με την περσινή μόνο που λείπει ο Lundvik.
    Στις επιτροπές τοπ5, στο κοινό οψόμεθα.

  28. Υπέροχες φωνες,απίστευτη χημεια!Πολυ γλυκιες!
    Πολυ χαρούμενα vibes!
    Θα πάνε πολυ πολύ καλά και τους αξίζει!
    Go sweden!!!
    Tοση χολη επειδη η σουηδια επελεξε αυτο που ηθελε και αυτο που θελατε καποιοι??τι να πω…..Παντως και στοιχηματα/app/tops ειναι ψηλα και γενικως φαινεται να αρεσει στην ευρωπη η επιλογη.Για να δουμε!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ