?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με το “Alcohol you” στην Eurovision 2020!

Πριν από λίγο τελείωσε ο τελικός της Ρουμανίας. Φέτος, το κρατικό κανάλι, TVR, επέλεξε την εκπρόσωπό της χώρας, κρατώντας τις διαδικασίες του εθνικού τελικού, μόνο για την ανάδειξη του τραγουδιού. Η Roxen, ως εκπρόσωπος της χώρας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, ερμήνευσε τα 5 υποψήφια τραγούδια ώστε να αναδειχθεί το τραγούδι, που θα είναι η επίσημη συμμετοχή της Ρουμανίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο εθνικός τελικός φιλοξενήθηκε στην πόλη του Buzau. Παρουσιαστές τις βραδιάς ήταν η Elena Gheorghe (Ρουμανία 2009) και ο Connect-R (Μολδαβία 2006).

Τα 5 τραγούδια που διαγωνίστηκαν και ψηφίστηκαν από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και το κοινό, σε ίσο ποσοστό 50-50, ήταν τα έξης:

  1. Beautiful Disaster
  2. Cherry Red
  3. Colors 
  4. Alcohol you
  5. Storm 

Καλεσμένοι τις βραδιάς ήταν η Dora Gaitanovici, που τραγούδησε παλαιότερες συμμετοχές της χώρας, η εκπρόσωπος της Νορβηγίας, Ulrikke Brandstorp, η εκπρόσωπος της Μολδαβίας, Natalia Gordienko και ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Sandro, που τραγούδησε ένα mashup των τραγουδιών “Fuego” και “Replay”. Τον εθνικό τελικό της Ρουμανίας τίμησε με την παρουσία της η νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen. Οι παρουσιαστές του τελικού, Elena Gheorghe και Connect-R, τραγούδησαν δικές τους επιτυχίες κατά την διάρκεια της βραδιάς.

H κριτική επιτροπή, απαρτιζόταν από τους Luminița Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda και Andrei Tudor, όπου βαθμολόγησαν τα τραγούδια με 5, 3, 2, 1, 0. Στην συνέχεια προστέθηκαν οι ψήφοι του τηλεοπτικού κοινού.

Κριτική επιτροπήΚοινόΣύνολο
Alcohol you5510
Storm336
Colors213
Cherry Red123
Beautiful Disaster000

Το τραγούδι “Alcohol you” κέρδισε στην συνολική βαθμολογία και θα παρουσιαστεί στην σκηνή της Eurovision από την Roxen, στις 12 Μαΐου, στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού.

Καλή επιτυχία Ρουμανία!!!

Πως σας φαίνεται το τραγούδι που επιλέχθηκε για την εκπροσώπηση της χώρας;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the Romanian ESC 2020 entry?

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δε μπορώ να καταλάβω τι έχει αυτό το τραγούδι και τρελαίνονται όλοι..πολύ βαρετό και αυτό..καμία ιδιαιτερότητα..next..πάντως ωραίος τελικός..αυτά να τα βλέπουμε εμείς!!

  2. Σωστή επιλογή… Επιτέλους γιατί ξεχάσαμε ότι αυτές οι δύο λέξεις μπορούν να πάνε μαζί.

    Καλή επιτυχία στην Ρουμανία

  3. Αναμενο αν και θα ηθελα το τσερι ρεντ (αν και το σκότωσε ηθελημένα)
    Όπως και αν χει καλη επιτυχία ??

  4. Iδιαιτερο, νοσταλγικο, ανεπιτηδευτο. καλη επιτυχια. οχι νικητηριο αλλα τοπ5 ναι..

  5. Το αγαπημένο μου, όχι τόσο καλό ζωντανά αλλά παρά ταύτα η Ρουμανία θέτει σοβαρή υποψηφιότητα αν όχι για πρωτιά, τουλάχιστον εδραιώνεται στην τριάδα.

  6. Το σωστό τραγούδι επελέγη, φάνηκε ότι το ήθελε και η ίδια. Δύο σημεία όμως. Η δομή του τραγουδιού είναι ιδιόμορφη – απότομη πτώση από το pre-chorus στο ρεφραίν- που μπορεί να απογοητεύσει κάποιους στην πρώτη ακρόαση. Η κοπέλα θέλει δουλειά στο live, αν και έχει εξαιρετικές προϋποθέσεις.
    Αν όλα γίνουν σωστά, το Βουκουρέστι είναι ένας πιθανός οικοδεσπότης για του χρόνου.

  7. Το μόνο σύγχρονο και μοντέρνο τραγούδι για φέτος μέχρι στιγμής. Ένα μελαγχολικό τραγούδι γραμμένο για το 2020 και όχι γελοιότητες και joke things επι σκηνής. Με λίγη βελτίωση βλέπω πολύ ψηλά τη γείτονα χώρα!

    ΥΓ ήταν ξεκάθαρο ότι προτιμούσε αυτό το τραγούδι

      • Δεν συνορεύει, είναι όμως στην ίδια Μεγάλη Γειτονιά με την Ελλάδα που λέγεται ‘Βαλκάνια’
        Πρωτού κιόλας ανοιξιυμε το … Στοματακι μας να καταλαβαίνουμε, είναι καλό, για τι θα μιλήσουμε και πόσο καλά κατατοπισμενοι είμαστε επ αυτο
        ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!
        ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?

  8. Δεν μ αρεσε που σκοτωσε ηθελημένα το cherry red για να βγει το Alcohol you. Επρεπε να δωσει ίσες ευκαιριες σε ολα της τα τραγουδια και να σεβαστει και τους φαν του cherry red. Οπως και να χει top 5

  9. Αρκετά καλό το τραγούδι της Ρουμανίας. Θεωρώ ότι θα έχει μια θέση στην πρώτη δεκάδα, εύκολα ή δύσκολα. Δεν νομίζω όμως ότι θα μπορέσει με αυτή τη φωνή να διεκδικήσει κάτι παραπάνω…

  10. Καλά βλάκες ειναι;; Ας πούνε bye bye από τωρα στην πρωτιά που εχασαν επιλέγοντας ένα ατμοσφαιρικό και ωραίο μεν αλλά όχι εύπεπτο τραγούδι όπως το cherry red. Μακάρι να κάνω λάθος γιατί φάνηκε ότι έριξαν δουλειά στα τραγούδια του τελικού τους.

  11. Ένα τραγούδι με σχετικά ιδιαίτερη ερμηνεία. Δεν θα έχει καμία ραδιοφωνική τύχη ή συνέχεια μετά το διαγωνισμό. Ωστόσο ανάμεσα στα τραγούδια που έχουν ήδη επιλεγεί, είναι top 5. Μην είμαστε υπερβολικοί. Ουτε σύγχρονο άκουσμα έχει (η Αυστραλία είναι σύγχρονη συμμετοχή για παράδειγμα, ακόμα και η Αρμενία), ούτε θα αποτελέσει σταθμό στο διαγωνισμό.

    • Η Αρμενία είναι 15 χρόνια πίσω. Η Αυστραλία διαχρονικά μεν, αλλά τυπική ποπ που ακούμε χρόνια.

  12. Μαγικό τραγούδι
    Σε γοητεύει με το πρώτο άκουσμα
    Νομίζω και η ίδια κατά βάθος αυτό ήθελε…

  13. Αυτό που έκανε η κοπέλα ήταν εντελώς αντιεπαγγελματικο!!! Προσωπικά πιστεύω ότι φέτος η Ρουμανία είναι αρκετά υπερτιμημένη, ωστόσο με το Cherry Red είχε την ευκαιρία να πλασαριστεί ψηλά!!! Και επειδή δεν γουσταρε το τραγούδι είπε να το ερμηνεύσει άθλια!!!Για μένα δίκαια τρώει το κράξιμο από την πλειοψηφία των φαν του διαγωνισμού. .

  14. Ψιλοβαρετο αλλα οχι και κακο. Μεχρι τωρα οση χολη και να βγαζετε καποιοι εχουμε απο τα καλυτερα τραγουδια.

  15. Γενικά είχα εκτιμήσει τον φετινό επαγγελματισμό της Ρουμανίας. Καλοδουλεμένα τραγούδια(αν και όντως κάπως generic), ωραία lyric video, acoustic versions κτλ…
    Όλα αυτά μέχρι τον σημερινό τελικό…
    Τρομερά χαζό αυτό που έκαναν. Είναι σκέτη κοροϊδία να παρουσιάζεις τα υπόλοιπα χάλια για να βγει ντε και καλά αυτό που θες εσύ/η ομάδα σου. Στο cherry red δεν έκανε καν τον κόπο να κουνηθεί από την θέση της. Μια από τις σπάνιες φορές που υπήρχε σε εθνικό τελικό πάνω από ένα τραγούδι με πιθανότητες για 10αδα. Πολύ κρίμα γιατί είχαν την ευκαιρία να βγάλουν όντως αυτό που θα είχε το καλύτερο live και τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη. Τώρα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ειδικά το cherry που ήταν αρκετά μοντέρνο, είχε πολλές πιθανότητες.
    Όσο αναφορά το τραγούδι: γενικά κανένα δεν με είχε τρελάνει όπως όλους του άλλους eurofans, πολύ hype χωρίς λόγο. Πάντως μου αρέσει το alcohol you και μπορώ να το φανταστώ να πηγαίνει πολύ καλά αν και βλέποντας το cherry ακόμα και με αυτή την άθλια προσπάθεια, δεν ήταν άσχημο.

  16. Αναμενόμενο να κερδίσει το Alcohol You που θεωρώ και πιο ενδιαφέρον ως κομμάτι. Δεν μου άρεσε που έδειξε με τις εμφανίσεις της την προτίμηση της αδικώντας τις άλλες. Ας πήγαινε απευθείας με το νικητήριο αφού αυτό ήθελε εξ αρχής. Το τραγούδι live χάνει αρκετά παραμένοντας βέβαια μια πολύ καλή συμμετοχή. Η διαφορά όμως με την στούντιο βέρσιον είναι αισθητή. Θα τα πάει πολύ καλά αλλά πρωτιά δεν βλέπω αν και δεν θα με χαλούσε. Είναι στο ίδιο μοτίβο με το περσινό νικητήριο, μια σκοτεινή εσωτερική μπαλάντα και αυτό δεν βοηθά. Ακόμα και η παρουσίαση του εθνικού τελικού με όλο αυτό το μπλε θύμιζε Arcade. Θέλει και δουλειά φωνητικά γιατί ο Duncan το έσκιζε live. Μπορώ να το δω να έχει την τύχη του Beautiful Mess δηλαδή 2ο αλλά πρωτιά νομίζω όχι. Μια άλλη χρονιά μπορεί.

  17. Ρε παιδιά τι έχουν πάθει ολοι;
    Μου φαίνεται λιγο βαρετό και οχι κάτι wow δεν ξερβ τι εχει γίνει φέτος
    Για να μην μιλήσω για ρην Λιθουανία για το σίχαμα που έχει λες και οτι έχουν βαλει ενα παιδικό και τραγουδάνε οι καραγκιόζηδες πάνω για κατι 5χρονα παιδάκια κουνώντας τα χεράκια τους
    Παμε για τραγικό διαγωνισμό απο άποψη τραγουδιών
    Τωρα πιστεύω οι Ολλανδόι θα κάνουν ενα πολυ καλο στήσιμο

  18. Η λιθουνια το εχει σηκωσει ηδη αν δεν βγει κατι καλυτερο στις υπολοιπες 17 χωρες που δεν κυκλοφορησαν.

  19. Το λατρεύω, πεθαίνω να το ακούω συνεχώς, δεν παρακολούθησα τον τελικό αλλά στο βίντεο είναι όντως ΑΠΙΘΑΝΟ. Όταν έχεις τέτοιο διαμάντι το να δείξεις την προτίμησή σου δεν είναι κακό, αυτή θα κληθεί να το υποστηρίξει στη σκηνή του διαγωνισμού και όχι οι οπαδοί του τσέρυ ρεντ. Επίσης θέλω το όνομα του στυλίστα της για να στείλω μια βόμβα σπίτι του και να απαλλάξω την αισθητική μας από τις αηδίες που την έντυσε (το μόνο αρνητικό στην παρουσίαση του τραγουδιού μαζί με κάποιες αδύναμες στιγμές της στην ερμηνεία αλλά θέλω να πιστεύω ότι εκεί θα τα καταφέρει μια χαρά) Συγχαρητήρια Ρουμανία, σώζεις την τιμή του διαγωνισμού μαζί με τις Αυστραλία (που δεν έχει λόγο να συμμετέχει), την Ιταλία και το Βέλγιο

  20. Μάλλον είμαι η μειοψηφία, διότι όλοι μιλάνε για το νικητήριο του φετινού διαγωνισμού, αλλά δεν μου κάνει καθόλου κλικ. Στις επιτροπές ίσως και να πάει πολύ καλά, αλλά δεν νομίζω ότι το κοινό θα το στηρίξει μαζικά, δεδομένου και του ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια η Ρουμανία έμεινε εκτός λόγω televoting
    Για να δούμε…
    Καλή επιτυχία Ρουμανία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ