?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Απόψε η επιλογή του τραγουδιού!

 

Φέτος, το κρατικό κανάλι επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο επιλογής για τον καλλιτέχνη αλλά και για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Σε συνεργασία με την Global Records, την μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της μουσικής αγοράς στη Ρουμανία και προκειμένου να επιλεγεί η καλύτερη φωνή για την χώρα, το TVR διεξήγαγε μια αυστηρή διαδικασία προεπιλογής καλλιτεχνών και για αρκετές μέρες, μια εξειδικευμένη επιτροπή εργάστηκε ώστε να γίνει η εσωτερική επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό.

Η τελική απόφαση για την επιλογή της Roxen, που θα βρεθεί στην σκηνή της Eurovision τον Μάιο, αλλά και η επιλογή των 5 μουσικών δημιουργιών έγινε από εξειδικευμένη επιτροπή, με μέλη από διάφορα πεδία και ειδικότητες – συνθέτες, μουσικολόγους, παραγωγούς / παραγωγούς ραδιοφωνικών ή / και τηλεοπτικών προγραμμάτων, μουσικούς και τηλεοπτικούς μουσικούς διευθυντές.

H νεαρή τραγουδίστρια, Roxen, σήμερα θα παρουσιάσει τα 5 διαγωνιζόμενα τραγούδια, στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας, που θα φιλοξενηθεί από την πόλη του Buzau. Τα τραγούδια θα ψηφιστούν από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και το κοινό, σε ίσο ποσοστό 50-50. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα μετρήσει η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν είναι τα:

  1. Alcohol you
  2. Storm 
  3. Beautiful Disaster
  4. Cherry Red
  5. Colors 

Παρουσιαστές τις βραδιάς θα είναι η Elena Gheorghe (Ρουμανία 2009) και ο Connect-R (Μολδαβία 2006). H κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από τους Luminița Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda και Andrei Tudor, θα βαθμολογήσει με 0 έως 5 τα τραγούδια και έπειτα θα προστεθεί η βαθμολογία του τηλεοπτικού κοινού. Το τραγούδι με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα είναι αυτό που θα τραγουδήσει η Roxen τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Απόψε το βράδυ, για πρώτη φορά, η Roxen θα συναντήσει, δύο από τους καλλιτέχνες με τους οποίους θα συναγωνιστεί στις 12 Μαΐου, στον πρώτο ημιτελικό στο Ρότερνταμ. Την εκπρόσωπο της Νορβηγίας, Ulrikke Brandstorp και τον εκπρόσωπο της Κύπρου, Sandro. Επίσης η νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen, θα βρεθεί στην σκηνή του εθνικού τελικού.

Μπορείτε να δείτε τον εθνικό τελικό της χώρας διαδικτυακά στο κρατικό κανάλι TVR και στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube στις 21.00 ώρα Ελλάδας!

Η Ρουμανία θα συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision, με την Roxen και θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού, στις 12 Μαΐου.

πηγή: TVR

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω την αίσθηση πως φέτος είναι η χρονιά της Ρουμανίας. “Alcohol you”και “Cherry red” τα φαβορί μου. Πολύ όμορφη φωνή και επαγγελματική παραγωγή από τους Ρουμάνους.

  2. Στα στοιχήματα είναι πολύ κοντά στη πρώτη θέση. Με τη σωστή επιλογή μπορεί να βρεθεί φαβορί για τη νίκη! Μέχρι στιγμής είναι η μοναδική χώρα που έχει κάποιον επαγγελματισμό και πρωτοτυπία τόσο συνθετικά και στιχουργικά, όσο και στη παρουσίαση των τραγουδιών. Cherry Red και Alcochol You μπορούν να φέρουν μία άνετη νίκη , μία πρώτη νίκη στη γείτονα χώρα.

  3. Με το Cherry Red και με μια όμορφη παρουσίαση του χρόνου μας βλέπω Βουκουρέστι. Και δεν με χαλάει καθόλου.

  4. Επειδή πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το καταστροφικό διήμερο, βλέπω τους Ρουμάνους να διαλέγουν το πλαστικό και άνοστο Cherry Red και όχι το πολύ πιο ενδιαφέρον Alcohol You που θα τους πέσει πολύ σοφιστικέ για τα γούστα τους. Ας δούμε φυσικά αν μπορεί καν αυτή να τραγουδίσει ζωντανά.

  5. Ρε παιδια κοιταξτε τι κανουν οι Ρουμανοι φετος:
    https://www.youtube.com/watch?v=V-GP2SCpJ5I

    Ποσο συγχρονο, ποσο ομορφο, ποσο προσεγμενο. Αυτο ειναι ετοιμο για Μαιο, ετσι ακριβως να το παρεις θα μπορουσε ανετα να σταθει στον διαγωνισμο και να σκισει. Τι να πω, πως προχωρησαν οι Ρουμανοι τοσο σε εναν χρονο;
    Σκιζει η Roxen και η ομαδα της, τα κανουν ολα σωστα, θα παει πολυ καλα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ