?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ακούστε τα τραγούδια του εθνικού τελικού!

Πριν από λίγο, δόθηκαν στην δημοσιότητα τα 5 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας. Το κρατικό κανάλι έχει ήδη ανακοινώσει την εκπρόσωπο της χώρας για την φετινή Eurovision. H νεαρή τραγουδίστρια, Roxen, θα παρουσιάσει τα 5 διαγωνιζόμενα τραγούδια, στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας, που θα γίνει την 1η Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί από την πόλη του Buzau.

Φέτος, το κρατικό κανάλι επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο επιλογής για τον καλλιτέχνη αλλά και για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Σε συνεργασία με την Global Records, την μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της μουσικής αγοράς στη Ρουμανία και προκειμένου να επιλεγεί η καλύτερη φωνή για την χώρα, το TVR διεξήγαγε μια αυστηρή διαδικασία εσωτερικής προεπιλογής καλλιτεχνών. Η τελική απόφαση για την επιλογή της Roxen, που θα βρεθεί στην σκηνή της Eurovision τον Μάιο, έγινε από την επιτροπή ειδικών.

Αρκετά κομμάτια είχαν γραφτεί για τον εθνικό τελικό, εκ των οποίων τα καλύτερα πέντε θα διαγωνιστούν στην τελική βραδιά του εθνικού τελικού της χώρας. Η επιλογή των 5 μουσικών δημιουργιών έγινε από εξειδικευμένη επιτροπή, με μέλη από διάφορα πεδία και ειδικότητες – συνθέτες, μουσικολόγους, παραγωγούς / παραγωγούς ραδιοφωνικών ή / και τηλεοπτικών προγραμμάτων, μουσικούς και τηλεοπτικούς μουσικούς διευθυντές, λαμβάνοντας υπόψη από τις ακόλουθες παραμέτρους: τη μουσική μορφή του κομματιού, την ορχηστρική διάταξη, την πρωτοτυπία, την πολυμορφία του τραγουδιού και το μήνυμα.

Τα 5 διαγωνιζόμενα τραγούδια είναι τα εξής:

Alcohol you (Ionut Armas, Breyan Isaac, Viky Red)

Storm (Minelli, Viky Red)

Beautiful Disaster (Breyan Isaac, Julie Frost, Alex Cotoi)

Cherry Red (Theea Miculescu, Marcel Botezan, Sebastian Barac, Costel Dominteanu)

Colors (Julie Frost, Breyan Isaac, Alex Cotoi)

Στους δημιουργούς των τραγουδιών βρίσκουμε πολλά γνωστά ονόματα, ανάμεσα σε αυτούς και την Αμερικανίδα, Julie Frost, την στιχουργό του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision 2010 “Satellite”, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Black Eyed Peas, Pitbull και Flo Rida.  Επίσης ο παραγωγός Breyan Isaac, έχει συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως οι David Guetta, Flo Rida, Madonna, Pitbull και Nicky Minaj. Οι παραγωγοί Marcel Botezan και Sebastian Barac, γνωστοί στο ρουμάνικο κοινό ως Marco & Seba, συνεργάζονται με την τραγουδίστρια Inna.

Στον Εθνικό Τελικό, τα 5 τραγούδια, που θα παρουσιαστούν από την νεαρή τραγουδίστρια Roxen και θα ψηφιστούν από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και το κοινό, σε ίσο ποσοστό 50-50. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα μετρήσει η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Η Ρουμανία θα συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision, με την Roxen και θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού, στις 12 Μαΐου.

πηγή: TVR

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά με τον OGAE Greece!

Μπορείτε να ψηφίσετε τη δική σας προτίμηση στο poll μας!

Ποιο τραγούδι της Ρουμάνικης επιλογής προτιμάτε; /Which song of Romania's selection do you like the most?

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλή προσπάθεια σε γενικές γραμμές.
    Alcohol You, το αγαπημένο μου. Μου θυμίζει κάπως το περσινό της Αυστρίας που επίσης μου είχε αρέσει (το οποίο βέβαια δεν τα πήγε καλά).

  2. Όλα τα τραγούδια είναι φτωχά συνθετικά και αυτό δεν αλλάζει με μία μοδάτη ενορχήστρωση. Μόνο περιτύλιγμα και από ουσία λίγα πράγματα. Και να συνυπολογίσουμε και αυτό που ο τρελό-Μιχάι είπε σωστά αυτή τη φορά, μέσα στην υστερία του. Η κοπελίτσα είναι πρωτοεμφανιζόμενη με ένα χιτ στη Ρουμανία, άρα απολύτως άπειρη.

  3. Συνθετικά σύγχρονα και μοντέρνα τραγούδια. Ενδιαφέροντες στοίχοι και μία μουσική που προσεγγίζει τη σύγχρονη βιομηχανία. Η Ρουμανία έκανε το εγχείρημα της Ελλάδας με τη Ντέμυ και πέτυχε! Αναμένω να δω πιο τραγούδι θα επιλέξουν. Προτιμώ το Alcohol You και το Beautiful Disaster.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ