?? ΠΟΛΩΝΙΑ: Σήμερα ο τρίτος ημιτελικός του “Szansa na Sukces”!

To “Szansa na Sukces.Eurowizja 2020″, η εθνική επιλογή της Πολωνίας για την αναζήτηση εκπροσώπου της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται σήμερα με τον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό.

Στον τρίτο ημιτελικό που θα προβληθεί σήμερα το μεσημέρι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εφτά καλλιτέχνες οι οποίοι θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό της 23ης Φεβρουαρίου. Οι εφτά καλλιτέχνες θα κληθούν να τραγουδήσουν μεγάλες επιτυχίες των Beatles, του γνωστού βρετανικού συγκροτήματος από το Λίβερπουλ της Αγγλίας. Ο δεύτερος ημιτελικός έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί στις 20 Ιανουαρίου. Παρουσιαστής του show θα είναι ο Artur Orzech.

Οι εφτά καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν απόψε:

  • Marek Kaliszuk – Help!
  • Nick Sinckler – Can’t Buy Me Love
  • Basia Gąsienica Giewont – Love Me Do
  • Albert Černý – Please Please Me
  • Norbert Legieć – She Loves You
  • Marzena Ryt – Twist and Shout
  • Adrian Makar – A Hard Day’s Night

Το αποτέλεσμα του ημιτελικού θα καθοριστεί από την ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής. Η τριμελής κριτική επιτροπή του “Szansa na sukces” αποτελείται από τρεις πρώην συμμετέχοντες της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, την Cleo (14η θέση το 2014) , τον Michał Szpak (8η θέση το 2016) και τον Gromee (14η θέση στον ημιτελικό του 2018). Πρόεδρος της κριτικής επιτροπή για αυτό το επεισόδιο (και αυτός που η ψήφος του μετράει διπλή σε περίπτωση ισοβαθμίας) ορίστηκε η  Cleo.

Ο νικητής του ημιτελικού θα προκριθεί στον τελικό της 23ης Φεβρουαρίου όπου θα συναντήσει την Kasia Deren η οποία προκρίθηκε από τον Α’ Ημιτελικό και την Alicja Szemplińska η οποία προκρίθηκε από τον Β’ Ημιτελικό.

Αλλαγές στους κανονισμούς

Μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε, η πολωνική τηλεόραση TVP, τροποποίησε ορισμένους από τους κανονισμούς του Szansa na Sukces. Συγκεκριμένα:

  • Αποσύρθηκε η διάταξη περί υποχρεωτικής Πολωνικής ιθαγένειας των συμμετεχόντων- Η συμμετοχή του Albert Černý δεν έχει κίνδυνο αποκλεισμού
  • Η κριτική επιτροπή θα δώσει μια wild card σε κάποιον διαγωνιζόμενο μετά το πέρας του τρίτου ημιτελικού- Οι συμμετέχοντες στον τελικό θα είναι τέσσερις
  • Στον τελικό οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια, μια παλιά συμμετοχή της Eurovision και το υποψήφιο τραγούδι τους για τον διαγωνισμό στο Ρότερνταμ – Δε θα ερμηνεύσουν επομένως ένα τραγούδι από τη δισκογραφία των κριτών
  • Ο νικητής του Szansa na Sukces θα επιλεγεί από τη συνδυαστική ψηφοφορία τηλεοπτικού κοινού και κριτικής επιτροπής.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2020 και της επιλογής εκπροσώπου της Πολωνίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή/Φωτογραφία:Szansa na Sukces – Eurowizja 2020]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ