?? ΠΟΛΩΝΙΑ: Σήμερα ο τελικός του “Szansa na Sukces”!

Ολοκληρώνεται σήμερα το “Szansa na Sukces.Eurowizja 2020″, η εθνική επιλογή της Πολωνίας για την αναζήτηση εκπροσώπου της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πρόκειται για την ίδια επιτυχημένη συνταγή που χρησιμοποίησε για την επιλογή του εκπροσώπου της στο διαγωνισμό της Junior Eurovision, στην οποία και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Μέσα από τρεις ημιτελικούς, τρεις καλλιτέχνες κατόρθωσαν να φτάσουν στον τελικό για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο. Παρουσιαστής του show θα είναι ο Artur Orzech.

Μπορείτε να δείτε πως φτάσαμε στον τελικό παρακάτω:

Οι τρεις φιναλίστ του Szansa na Sukces

Είκοσι ένας διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος στο Szansa na Sukces διαγωνιζόμενοι ανά εφτά σε τρεις ημιτελικούς. Ο νικητής κάθε show έλαβε το εισιτήριο για το σημερινό τελικό. Η κριτική επιτροπή είχε το δικαίωμα να δώσει μια wildcard σε κάποιον από τους αποκλεισθέντες διαγωνιζόμενους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι τρεις νικητές των ημιτελικών είναι οι:

  1. Kasia Dereń, νικήτρια του Α’ Ημιτελικού (τραγούδησε το  Mamma Mia των ABBA )
  2. Alicja Szemplińska, νικήτρια του Β’ Ημιτελικού (τραγούδησε το To nie ja! της Edyta Górniak )
  3. Albert Černý, νικητής του Γ’ Ημιτελικού (τραγούδησε το Please Please Me των The Beatles )

Πως θα επιλεγεί ο νικητής

Οι τρεις φιναλίστ θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια. Το ένα θα είναι μια μεγάλη επιτυχία της Eurovision και το άλλο θα είναι ένα πρωτότυπο τραγούδι που γράφτηκε για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Ο νικητής θα επιλεγεί τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο νικητής θα αποφασιστεί βάσει της υψηλότερης θέσης στην κατάταξη της τηλεψηφοφορίας.

Η κριτική επιτροπή

Η τριμελής κριτική επιτροπή του “Szansa na sukces” θα αποτελείται, όπως και στους ημιτελικούς, από τρεις πρώην συμμετέχοντες της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, την Cleo (14η θέση το 2014) , τον Michał Szpak (8η θέση το 2016) και τον Gromee (14η θέση στον ημιτελικό του 2018).

Τα τραγούδια των φιναλίστ

Η Kasia Dereń θα ερμηνεύσει στον τελικό του τραγούδι της Ufaj mi (Εμπιστεύσου με).

Η Alicja Szemplińska δεν αποκάλυψε το τραγούδι με το οποίο θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Ρότερνταμ.

Ο Albert Černý θα ερμηνεύσει στον τελικό του τραγούδι των Lake Malawi Lucy.

➡️ Το σημερινό show μπορείτε να το παρακολουθήσετε στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) ΕΔΩ.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2020 και της επιλογής εκπροσώπου της Πολωνίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ