?? ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Alicja Szemplińska εκπρόσωπος της Πολωνίας στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Πολωνίας “Szansa na Sukces.Eurowizja 2020″ μέσω του οποίου αναδείχτηκε ο εκπρόσωπος της χώρας για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Μεγάλη νικήτρια του τελικού αναδείχτηκε η Alicja Szemplińska. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από τη συνδυαστική ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Alicja Szemplińska στο Ρότερνταμ είναι το Empires.

Η Alicja Szemplińska είναι η νικήτρια της 10ης έκδοσης του The Voice of Poland. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Patryk Kumór, τον Dominic Buczkowski-Wojtaszek (συν-συγγραφείς του Superhero της Viki Gabor) και τον Laurell Barker που έγραψε μερικά τραγούδια από την Eurovision 2019 (She Got Me, Sister και Bigger than us).

Τι είδαμε στον τελικό

Τρεις καλλιτέχνες συμμετείχαν στον τελικό του Szansa na Sukces που προβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι από την κρατική τηλεόραση TVP διεκδικώντας  το εισιτήριο για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ. Οι τρεις φιναλίστ ερμήνευσαν δύο τραγούδια. Το ένα ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Eurovision και το άλλο θα είναι ένα πρωτότυπο τραγούδι που γράφτηκε για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.Παρουσιαστής του show ήταν ο Artur Orzech. Κάθε κριτής πήρε το λόγο πριν την εμφάνιση κάθε διαγωνιζόμενου και είπε τι θεωρεί ο ίδιος σημαντικό για την επιτυχία στο διαγωνισμό της Eurovision.

Οι τρεις φιναλίστ
Artur Orzech
Η κριτική επιτροπή

Οι τρεις φιναλίστ του Szansa na Sukces

Οι τρεις φιναλίστ του τελικού ήταν οι τρεις νικητές των αντίστοιχων ημιτελικών:

  1. Kasia Dereń, νικήτρια του Α’ Ημιτελικού
  2. Alicja Szemplińska, νικήτρια του Β’ Ημιτελικού
  3. Albert Černý, νικητής του Γ’ Ημιτελικού

Τα τραγούδια των φιναλίστ

Οι τρεις φιναλίστ όπως αναφέραμε ερμήνευσαν δύο τραγούδια τα οποία ήταν τα εξής:

  1. Kasia Dereń, Count on me (συμμετοχή της για τη Eurovision), Satellite (Γερμανία 2010)
  2. Alicja SzemplińskaEmpires (συμμετοχή της για τη Eurovision), Euphoria (Σουηδία 2012)
  3. Albert ČernýLucy (συμμετοχή του για τη Eurovision), Fairytale (Νορβηγία 2009)

Και τα τρία υποψήφια τραγούδια για το διαγωνισμό της Eurovision ήταν εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Μετά το συνδυασμό της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής, νικήτρια αναδείχτηκε η Alicja Szemplińska.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Πολωνία θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό (14 Μαΐου 2020) της Eurovision 2020 ενώ θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Πολωνίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Πολωνίας; / How do you rate the Polsh entry?
[Πηγή/Φωτογραφία: TVP]
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενω εχει τεράστια έκταση φωνής, πως μου φάνηκε οτι ήταν ασυγχρόνιστη κάποιες φορές με το τραγούδι?
    Ασε που γκάριζε πολυ κιόλας! Το δε τραγούδι ενω έχει μια ωραία μελωδία…δεν εχει μουσική συνοχή!

    Δεν μπορείς να συνδεθείς μαζι του, να το ακολουθήσεις! Μέτρια τα πράγματα…Καλό αυτό για εμάς, γιατί βλέπω πολλές τέτοιες φόλες να είναι στον ημιτελικό μας!

  2. Διαβάζεις τα σχόλια πριν ακούσεις το τραγούδι και μετά απλά απορείς «μα τι γράφουν;» Φωνάρα και τραγουδάρα θα πω. Αυτό.

  3. Άλλη μία δραματική μπαλάντα από γυναίκα ερμηνεύτρια μετά την Νορβηγία, Σλοβενία, Αλβανία και 6 συνολικά με Ιταλία και Γαλλία αν βάλω και Βέλγιο φτάσαμε στις 7 δηλαδή οι μισές από τις 14, 2 midtempo Ισπανία Αυστραλία, η Ουκρανία που είναι μια κατηγορία μόνη της και 4 uptempo Αρμενία, Τσεχία, Λετονία, Λιθουανία. Αναμενόμενο μετά την περσινή νίκη της Ταμάρα στις επιτροπές. Νομίζω οι γυναικείες μπαλάντες ως τώρα δίνουν περισσότερο έμφαση στον εντυπωσιασμό και στην επίδειξη φωνητικών δυνατότητων και τα τραγούδια είναι basic για το είδος τους. Οκ φωνάρα αλλά δεν είναι ένα τραγούδι που θα έβαζα να ακούσω στο καπάκι γιατί με ενθουσίασε.

  4. Ναι, θυμίζει λίγο τραγούδι από ταινία James Bond.. Συνολικά, είναι αρκετά αδύναμο τραγούδι, χωρίς συνοχή και με την τραγουδίστρια φωνητικά ασταθή σε αρκετά σημεία. Κατά τη γνώμη μου, τα φετινά τραγούδια είναι μέχρι στιγμής ίσως χειρότερα που έχω ακούσει για το διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Εξαιρείται μόνο η Ιταλία και η Λιθουανία.

  5. Μια wanna be πομπώδης σύνθεση (ναι, σε κάποια σημεία θύμιζε Skyfall) που σε αφήνει στο τέλος αδιάφορο & την έχεις ήδη ξεχάσει μετά από μισό λεπτό.
    Η κοπελία μας αν και φαίνεται να έχει μεγάλη φωνητική έκταση, ήταν αρκετά ασταθής, σε κάποια σημεία ασυγχρόνιστη & σε κάποια άλλα απλά γκάριζε. Επίσης δεν καταλαβαίνεις τι τραγουδάει, η προφορά της είναι κακή. Πότε θα σταματήσει αυτή η εμμονή με τα Αγγλικά; Μακάρι να επιστρέψουμε στον παλιό κανονισμό που ίσχυε μέχρι & το ’98. Δεν μπορούν όλοι να τραγουδίσουν σωστά σ’αυτή τη γλώσσα, τι να κάνουμε τώρα!
    Από τις αδιάφορες χώρες στο διαγωνισμό. Η Πολωνία ένανε το μπαμ το ’94 στην παρθενική της εμφάνιση και από τότε δεν έχει αφήσει πάτο για πάτο (εξαιρεση δυο τοπ10 – ’03 &’16). Προσωπικά μου άρεσαν μονο οι 4 πρωτες συμμετοχές της (’94-’97).

  6. Το τραγούδι συνολικά είναι μέτριο. Μουσική πες οκ, αλλά η φωνή της αν και καλή, δεν είναι αρκετή για την συγκεκριμένη μελωδία. Ειδικά στο τέλος του τραγουδιού το “χάνει” παντελώς φωνητικά η ερμηνεύτρια, γι’ αυτό και στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο youtube το έστειλαν με κατεβασμένο τον ήχο στην τελική κορώνα, μπας και καλύψουν το φάλτσο.

    Καλό για εμας σαν χώρα να έχουμε τέτοιου είδους συμμετοχές στον ημιτελικό μας, κακό για τον διαγωνισμό που θα δούμε-ακούσουμε τον Μαιο. Μακάρι τα επόμενα που θα ακολουθήσουν να είναι καλύτερα.

  7. H κοπέλα είναι φωνάρα, αλλά το τραγούδι είναι κατώτερό της. Το “Skyfall” των φτωχών θα έλεγα. Μου θύμισε και λίγο Rise Like A Phoenix στην αρχή. Ίσως ένα πολύ καλό revamp να το έσωζε αλλά και πάλι δεν ξέρω ποια θα μπορούσε να είναι η τύχη του
    Καλή επιτυχία Πολωνία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ