ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Η Natalia Gordienco με το “Prison” νικήτρια του εθνικού τελικού!

Ολοκληρώθηκε μόλις ο μεγάλος τελικός του O Melodie Pentru Europa 2020 και έτσι όλοι γνωρίζουμε πλέον την φετινή εκπρόσωπο της Μολδαβίας! Νικήτρια αναδείχθηκε η Natalia Gordienco με το τραγούδι Prison! Το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή.

Παρουσιαστές τις βραδιάς ήταν οι Elena Bancila, Lurie Gologan και Doina Stimpovschi.

Λόγω της αποχώρησης νωρίτερα σήμερα, της υποψήφιας Geta Burlacu, οι διαγωνιζόμενοι της βραδιάς ήταν 19 και παρουσιάστηκαν με την εξής σειρά:

  1. Denis Midone  – Like a champion
  2. Natalia Gordienco  – Prison
  3. Viorela Moraru  – Remedy
  4. Valentin Uzun and Irina Kovalsky – Moldoviţa
  5. Lavinia Rusu  – Touch
  6. Dima Jelezoglo  Do it slow
  7. Dianna Rotaru– Dale dale
  8. Pasha Parfeni – My wine
  9. Live Beat – Love me now
  10. Valeria Paşa – It’s time
  11. Maria Ciolac – Our home
  12. Sasha Letty– Summer of love
  13. Irina Kit – Chain reaction
  14. Donciu Petronela and Portărescu Andreea – We will be legend
  15. Lanjeron – Hi five
  16. Julia Ilienko ft. Mishel Dar – Tears
  17. Catarina Sandu – Die for you
  18. Alexandru Cibotaru – Cine te-a facut să plângi
  19. Maxim Zavidia – Take control

Καλεσμένοι τις βραδιάς ήταν o Eugen Nicov, η Natalia Barbu που εκπροσώπησε την Μολδαβία στον διαγωνισμό της Eurovision 2007, αλλά και η συμφωνική ορχήστρα του κρατικού καναλιού. Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι Igor Rusu, Valeria Barbas, Eugen Boico, Anatol Chiriac, Ilona Stepan, Roman Burlaca και Victoria Tcacenco.

Tα συνολικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας κοινού και επιτροπής είχαν ως εξής:

Πρώτη στην βαθμολογία του τηλεοπτικού κοινού αλλά και της κριτικής επιτροπής τερμάτισε η Natalia Gordienco με το τραγούδι “Prison”, σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου και του Philipp Kirkorov. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συμμετοχής έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ η Βικτώρια Χαλκίτη είναι υπεύθυνη φωνητικής διδασκαλίας.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Μολδαβίας; Πιστεύετε ότι έχει την δυναμική να πάει καλά στον διαγωνισμό της Eurovision;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the Moldovian ESC 2020 entry?
Η συμμετοχή της Μολδαβίας, θα διαγωνιστεί στις 14 Μαΐου στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2020!

Καλή επιτυχία στην συμμετοχή της Μολδαβίας!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece. 

 

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέφτουμε από τα σύννεφα… LOL
    Βιομηχανία μαζικής παραγωγής φασόν τραγουδιών, και όπου μπαίνει και ο θείος Κιρκόροφ πέφτει και το παραδάκι για να στηθούν τηλεψηφοφορίες. Όλα καλά, βρε.

  2. Πω ελπιζω οι Arcade να συνεβαλαν ΠΟΛΥ στη δημιουργια του κομματιου μας γιατι ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΤΟΝ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ.
    Ναι καλα ακουσατε. Αυτο. Παραξενο που δεν αναφερεται στο αρθρο.
    ΤΕΡΜΑ ξεπερασμενο χιλιοπερασμενο και ανεμπνευστο

      • Απιστευτα ξεπερασμενα. Και φανταζομαι ο Φωκας θα αναλαβει και αυτες τις παλιατζουρες και θα κανει και κατι αρπακολλα για εμας οπως την αθλιοτητα για τη Ντεμυ…

  3. Έχω βαρεθεί να ακούω τη μια σαβούρα μετά την άλλη φέτος. Ευτυχώς που υπάρχει η Ιταλία, η Λιθουανία και η Γερμανία..

  4. Η Natalia Gordienko συμμετείχε στο group που είχε εκπροσωπήσει την Μολδαβία στην δεύτερη συμμετοχή της το 2006 στην Αθήνα. Και ακριβώς εκεί ανήκει και αυτό το τραγούδι, στο 2006. ΕΛΠΙΖΩ το Supergirl να μην έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με αυτό το παλιακό κομμάτι. O Φωκάς πιστεύω θα το απογειώσει σκηνοθετικά στο Ρότερνταμ αλλά αν η πρώτη ύλη είναι χάλια ο,τι και να κάνεις επί σκηνής δεν το σώζεις (π.χ. Αζερμπαϊτζάν 2018).
    Καλή επιτυχία Μολδαβία!
    ΥΓ: Αν όντως το είχαν στείλει αυτό το 2006 θα είχαν πάει καλύτερα

    • Επισης ρε παιδια προσεξατε ποσο ξεπερασμενοι και ανευροι ειναι οι στιχοι;
      Απο την ιδια στιχουργο ειναι και το Supergirl…

      • κ μονο που βλεπεις μια μαθητρια στο κλιπ να ειναι σε σχολειο και να φλερταρει με το αγορι στο διπλανο θρανιο καταλαβαινεις τι θεμα στιχων θα εχουμε… ντεμοντε και ξεπερασμενο

  5. αισχρο παλιακο ξεπερασμενο τραγουδι. κανονικα ουτε τελικο δεν πρεπει να περασει. μια που το ακους μια που το ξεχνας. απορω που πληρωνουν χωρες τον κοντοπουλο για τετοια παλια τραγουδια. αν εχει δωσει και στη στεφανια κανεναν παλιακο ηχο ντεμυ ζητω που καηκαμε. τα 2 φετιαν του κοντοπουλου σε εσθονια μολδαβια απλα αισχος. εντελως αντιεπαγγελματικο βεβαια οτι παει με ελλαδα και αλλες 2 χωρες…

  6. Αθλιότητα.
    Το στήσιμο είναι του Φωκά; Επίσης άσχημο.
    Το άλλο, της Εσθονίας, δεν το βρήκα καθόλου άσχημο πάντως.

    • θα τον πληρωσαν πιο πολλα απο εσθονια και το εδωσε (αν και της εσθονιας πολυ μονοτονος ηχος χωρις να σε κανει να πεις να ο νικητης) ενω στην μολδαβια εδωσε αυτο το παλιακο τραγουδακι. πλεον φοβαμαι για την ελλαδα τι εχει δωσει. ισως η προσθηκη τον αρκαντε εγινε για να δωσουν νεα πνοη στο τραγουδι αλλα τι να σου κανουν κ αυτοι οι αρκαντε αν η μελωδια και το στησιμο της μουσικης ανηκει στον κυριο τελειο κοντοπουλο… τι να πω.. εις αυριο τα σπουδαια για εμας.

    • Ας τα βλεπουν οι φανς που εχουν Κοντοπουλο-Φωκα για θεους και δεν αντιλαμβανονται ποσο επαναλαμβανονται και οτι ζουν στο 2008.
      Αν κατα τυχη εχουμε καλουτσικο τραγουδι αυριο θα οφειλεται κυριως στους Arcade.
      Για τους στιχους δεν εχω καμια ελπιδα, αυτη η αγγλιδα γραφει αθλια ξεπερασμενα επισης ( διαβαστε τους στιχους της Μολδαβιας ).
      Βεβαια δεν θα ταιριαζε αλλιως με Κοντοπουλο! Κυλησε ο Τεντζερης…

      Οχι αλλο καρβουνο, τα μονα τραγουδια φετος που ακουγονται οτι ανηκουν στο 2020 ειναι η Γερμανια, η Λιθουανια και η Αυστραλια ( αν και γελοια performance ).

      • ακριβως αυτο. δηλαδη οσοι λενε dream team ακουγοντας εσθονια μολδαβια λενε συγχαρητηρια; εγω προσωπικα τα θεωρω εντελως παλια και αδιαφορα τραγουδια. οι αρκαντε για να εσωναν την κατασταση θα επρεπε να ειναι 100% πανω τους. τωρα απλα ακολουθουν τη μελωδια κοντοπουλου και το στιχο της μανταμ. απλαα θα εβαλαν καποια στοιχεια μουσικα οι αρκαντε δε νομιζω να εβαλαν μελωδια δικη τους. μουσικη επενδυση στην ηδη υπαρχουσα μελωδια κοντοπουλου θαα κανανε.

  7. Με το που είδα στους τίτλους τ ονομα του Κοντόπουλου ήξερα τι θ ακούσω.Βαρετό και χιλιοακουσμένο.

  8. δεν βλέπω να σχολίασε κανείς τις μπλε ακτίνες κάτι που ήθελε να κάνει η ΕΡΤ το 2018 και έμεινε με μια μούντζα μπλε

  9. Μέχρι τώρα μόνο η Ιταλία, η Λιθουανία, η Αυστραλία(studio version) και η Γερμανία μου αρέσουν. Κανένα όμως δεν μου έχει δώσει τον αέρα του νικητή. Κακή η φετινή χρονιά προς το παρόν.

  10. Μάλιστα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα κέρδιζε. Σε τοπ και σε poll στο ίντερνετ ήταν από τα τελευταία στους φανς, Μολδαβών και μη. Πίστευα θα κέρδιζε ο Pascha Perfany. Τεσπά έτσι κι αλλιώς δεν με ενθουσίαζε καμία συμμετοχή με τις περισσότερες να είναι πολύ κάτω του μετρίου. Σκηνικά η δουλειά και η αισθητική του Φωκά σε έναν τελικό σαν της Μολδαβίας ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα ακόμα και με αυτή την basic παρουσίαση. Την Νατάλια δεν την θεωρώ ότι μπορεί να υποστηρίξει φωνητικά το τραγούδι, θέλει πολύ δουλειά, υπερπροσπαθούν να την σώσουν τα φωνητικά με αποτέλεσμα μια βαβούρα. Το τραγούδι δεν μου αρέσει καθόλου, το βρίσκω αδύναμο και προβλέψιμο. Η αρχή του μου θυμίζει Hijo de la luna δηλαδή περιμένω να μπει η Δήμου που το διασκεύασε και να πει “Το φεγγάρι πέφτει, μέσα στον καθρέφτη…”.

  11. Πως βγήκε έτσι αυτή στη σκηνή μ΄αυτό το μαλλί; Τι χάλι μαύρο είναι αυτό;
    Το τραγούδι είναι μάπα, παρά τις φιλόδοξες φωνητικές προσπάθειες & τα ξεπερασμένα τρικ του Φωκά δε σώζεται. Άσε που αυτή η εικόνα της υπερβολικής δραματικότητας βγάζει σε κιτς.

  12. Ιδιαίτερη μπαλάντα
    Ιδιαίτερος ήχος που παραπέμπει σε Ανατολική Ευρώπη
    Αυτό και το die for you ήταν τα αγαπημένα μου

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ