ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Απόψε ο εθνικός τελικός!

Απόψε διεξάγεται ο εθνικός τελικός της Μολδαβίας, «O Melodie Pentru Europa», για την αναζήτηση εκπροσώπου της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μετά από την 3ωρη οντισιόν, 20 συμμετοχές κατόρθωσαν να περάσουν στον τελικό για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο. O νικητής του εθνικού τελικού θα είναι αυτός που θα κατορθώσει να συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό.

Οι 20 συμμετοχές που θα διαγωνιστούν σήμερα είναι οι εξής:

  1. Midone Denis – Like a champion
  2. Gordienco Natalia – Prison
  3. Burlacu Geta – Răspunde
  4. Moraru Viorela – Remedy
  5. Uzun Valentin and Kovalsky Irina – Moldoviţa
  6. Rusu Lavinia – Touch
  7. Jelezoglo Dima – Do it slow
  8. Rotaru Dianna – Dale dale
  9. Parfeni Pasha – My wine
  10. Live Beat – Love me now
  11. Paşa Valeria – It’s time
  12. Ciolac Maria – Our home
  13. Letty Sasha – Summer of love
  14. Kit Irina Chain reaction
  15. Donciu Petronela and Portărescu Andreea – We will be legend
  16. Lanjeron – Hi five
  17. Ilienko Julia ft. Mishel Dar – Tears
  18. Sandu Catarina – Die for you
  19. Cibotaru Alexandru – Cine te-a facut să plângi
  20. Zavidia Maxim – Take control

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον εθνικό τελικό στις 19.00 CET (20.00 ώρα Ελλάδας), από την ιστοσελίδα Teleradio Moldova και από το κανάλι στο YouTube του TRM.

Πίσω από την δημιουργική ομάδα του κομματιού “Die for you” βρίσκονται δύο αγαπημένοι Έλληνες. Ο λόγος για τον συνθέτη Δημήτρη Στάσσο και τον στιχουργό Νίκο Σοφή. O Δημήτρης Στάσσος έχει συμμετάσχει στον Διαγωνισμό της Eurovision δύο φορές μέχρι στιγμής ως συνθέτης. Η πρώτη ήταν το 2009 εκπροσωπώντας την Ισπανία ενώ η δεύτερη ήταν το 2012 με τα χρώματα της Ελλάδας μας. Ο Νίκος Σοφής είναι στιχουργός ο οποίος για το 2019 είχε καταθέσει τρεις υποψηφιότητες: “Cold” –  Vera Turcanu (Μολδαβία), “Stop breathing” – Angelika Pushnova (Λευκορωσία) και “Þú bætir mig” – Ívar Daníels (Ισλανδία).

Στους υποψήφιους για τον τελικό, υπάρχει και μια γνώριμη τραγουδίστρια της Eurovision, η Natalia Gordienko, που είχε εκπροσωπήσει την χώρα της στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Loca”, το 2006. Η Natalia Gordienko θα διαγωνιστεί στον τελικό του «O Melodie Pentru Europa 2020», με το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου και του Philipp Kirkorov , με τίτλο “Prison“. Σε περίπτωση που η Natalia Gordienko κερδίσει την εθνική επιλογή, ο Φώκας Ευαγγελινός θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σκηνικής παρουσίασής της στην Eurovision, ενώ η Βικτώρια Χαλκίτη θα είναι υπεύθυνη φωνητικής διδασκαλίας.

Ο εκπρόσωπος της χώρας θα διαγωνιστεί στις 14 Μαΐου στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2020!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ