?? ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Οι The Roop δε θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για την καρτ ποστάλ!

Οι The Roop, ακυρώνουν την αυριανή πτήση προς την Ολλανδία για τα γυρίσματα της καρτ ποστάλ τους για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. Η ακύρωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ταχέως μεταβαλλόμενης παγκόσμιας κατάστασης λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το συγκρότημα δεν θα συμμετάσχει επίσης στα πάρτυ στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

Η άποψη των The Roop

Ο Vaidotas Valiukevičius, επικεφαλής του γκρουπ δήλωσε:

Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία μας ή τη δημόσια υγεία. Ακολουθούμε τις συστάσεις της κυβέρνησης για να αποφύγουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι η σύνεση είναι το κλειδί για να επανέλθουμε όλοι σε κανονικό επίπεδο

Ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ ενωμένος αυτή τη στιγμή. Τώρα δεν είναι περίοδος πολέμου, ούτε αγώνα, αλλά περίοδος συγκέντρωσης. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε όλους και θέλουμε να διαδώσουμε τον καλό ιό του χορού On Fire στον κόσμο

…συμπλήρωσε ο Mantas Banišauskas, κιθαρίστας του συγκροτήματος.

Με τις οριστικές αποφάσεις για τη διοργάνωση του διαγωνισμού να μην αναμένονται πριν τα μέσα Απριλίου, το συγκρότημα συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για το διαγωνισμό της Eurovision και ελπίζει ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα μπορέσουν να εμφανιστούν στον διαγωνισμό.

Η άποψη της λιθουανικής αποστολής

Δηλώσεις αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί έκανε και ο Audrius Giržadas, επικεφαλής παραγωγός του LRT και επικεφαλής της λιθουανικής αντιπροσωπείας στην Eurovision.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλουμε το -εδώ και καιρό προγραμματισμένο- ταξίδι των εκπροσώπων μας, αλλά μια τέτοια απόφαση είναι το μόνο σωστό βήμα στην περίπτωση αυτή. Κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εξωτερικούς κινδύνους και τις επισκέψεις,

Οι αντιδράσεις των άλλων διαγωνιζόμενων

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Ρότερνταμ αποφάσισε να μην ταξιδέψει και η Eden Alene, η εκπρόσωπος του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision, για το γύρισμα της δικής της καρτ ποστάλ (δείτε εδώ)

H Eden Alene

Σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Λιθουανία θα διαγωνιστεί στον 1ο Ημιτελικό (12 Μαΐου 2020) της Eurovision 2020 ενώ θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-8).

[Πηγή/ Φωτογραφία: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ