?? ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Οι ημερομηνίες και οι παρουσιαστές του Eurovizijos Atranka 2020!

Η Λιθουανία χρησιμοποιεί ανελλιπώς από το 2010 το μαραθώνιο διαγωνισμό “Eurovijizos” για την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Έτσι και φέτος, ο εκπρόσωπος της χώρας της Βαλτικής στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ θα επιλεγεί μέσω αυτής της διαδικασίας.

Μετά από έξι συνολικά εκπομπές, τέσσερις προκριματικούς, ένα ημιτελικό και το μεγάλο τελικό, θα μάθουμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα σφραγίσει το εισιτήριο του για το Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο.

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του Eurovizijos Atranka 2020.

Οι ημερομηνίες του Eurovijizos Atranka 2020

  1. Πρώτος προκριματικός- 11 Ιανουαρίου
  2. Δεύτερος προκριματικός- 18 Ιανουαρίου
  3. Τρίτος προκριματικός- 25 Ιανουαρίου
  4. A’ Ημιτελικός- 1 Φεβρουαρίου
  5. B’ Ημιτελικός – 8 Φεβρουαρίου
  6. Μεγάλος Τελικός- 15 Φεβρουαρίου

Ακόμη, το LRT, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών παρουσιαστών των shows. Πρόκειται για τους Gabrielle Martirosian, Giedrius Masalskis και την τραγουδίστρια Ieva Zasimauskaitė, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα το 2018 στη Λισαβόνα με το τραγούδι “When we are old”.

Ο παραγωγός του show Audrius Giržadas, δήλωσε για τη συμμετοχή της Ieva:

Ζητήσαμε από την Εύα να συμμετάσχει με ενδιαφέρον στην ομάδα επιλογής. Η προβολή προσελκύει πολλά νέα πρόσωπα κάθε χρόνο που ο θεατής θέλει να μάθει περισσότερα. Πιστεύουμε ότι κάποιος που έχει βρεθεί στη μεγάλη σκηνή της Eurovision κατανοεί όχι μόνο τη σημασία της μουσικής αλλά και της επικοινωνίας και είναι το καλύτερο πρόσωπο με το οποίο θα μπορέσετε να μιλήσετε ειλικρινά, θα βοηθήσει να αξιολογήσουμε πόσο καλά μπορούν να εκπροσωπήσουν οι καλλιτέχνες τη Λιθουανία σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Η Ieva Zasimauskaitė σημείωσε για τη συμμετοχή της στην παρουσίαση του Eurovizijos Atranka πως αν δεν ήταν μια εκ των παρουσιαστών, θα συμμετείχε εκ νέου στη διαδικασία της λιθουανικής προεπιλογής.

Φέτος, τα μέλη της επιτροπής δεν θα σχολιάσουν κάθε κομμάτι – θα μοιράζονται συνοπτικά σχόλια για τους μουσικούς κατά τη διάρκεια του show. Θα δοθεί έμφαση στις παρουσιάσεις των ίδιων των μουσικών. Έχουν υποβληθεί περισσότερα από 60 κομμάτια, εκ των οποίων 36 έχουν επιλεγεί. Ο νικητής θα επιλεγεί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου τελικού στις 15 Φεβρουαρίου.

Σας υπενθυμίζουμε πως στη φετινή εκδοχή του Eurovizijos, το LRT έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές (διαβάστε εδώ)


Η Ιστορία της  Λιθουανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • H Λιθουανία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό το 1994, με πρώτο εκπρόσωπο τον Ovidijus Vyšniauskas η συμμετοχή του οποίου όμως κατέληξε στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς!
  • Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, η χώρα επέστρεψε στον διαγωνισμό το 1999 με εκπρόσωπο την Aistė και το παραδοσιακό «Strazdas» (20η θέση).
  • Έκτοτε, η Λιθουανία συμμετέχει κάθε χρόνο μετρώντας μόλις δύο απουσίες: το 2000 και το 2003.
  • Συνολικά έχει 20 συμμετοχές, με 13 παρουσίες σε Μεγάλο Τελικό.
  • Η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ Λιθουανική συμμετοχή είναι η 6η στον τελικό της Eurovision 2006 στην Αθήνα με το χιουμοριστικό «We are the winners» σε ερμηνεία των LT United.
  • Στον φετινό διαγωνισμό, η χώρα τερμάτισε στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με τον Jurijus Veklenko και το τραγούδι “Run with the lions” που έλαβε 93 βαθμούς.
  • Τους περισσότερους βαθμούς της συνολικά τους έχει δώσει σε Λετονία, Ουκρανία και Γεωργία, ενώ στους Τελικούς προτιμά την Ρωσία, την Λετονία και την Ουκρανία.
  • Αντιθέτως, τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Λετονία!

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Λιθουανίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή/Φωτογραφία: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ