?? ΙΤΑΛΙΑ: Πρωτιά για το “Soldi” και τον Mahmood!

Η Ιταλία στη Eurovision 2019 του Τελ Αβίβ, εκπροσωπήθηκε από τον 26χρονο ταλαντούχο Mahmood. Το τραγούδι του «Soldi» αγαπήθηκε τόσο από το τηλεοπτικό κοινό, όσο και από τις επιτροπές καταλαμβάνοντας στο μεγάλο τελικό την 2η θέση με 472 βαθμούς!

Η επιτυχία του «Soldi» είχε φανεί από νωρίς, καθώς μετρούσε ήδη πριν το διαγωνισμό πολλά εκατομμύρια προβολές στο YouTube! Σήμερα το επίσημο video clip του τραγουδιού μετρά 135.000.000 προβολές! Ενώ η εμφάνιση του Mahmood στο μεγάλο τελικό έχει πάνω από 15.000.000 προβολές (περισρότερες μάλιστα και από του Ολλανδού νικητή).

Όμως η επιτυχία δε σταμάτησε εκεί!

Με χτεσινή ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Eurovision, έγινε γνωστό ότι το «Soldi» είναι το Euro-τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify παγκοσμίως! Ένα πολύ αξιοσέβαστο ρεκόρ για το ιταλικό τραγούδι και την ιταλική μουσική γενικότερα. Γεγονός που χαροποίησε και την RAI και τους Ιταλούς φαν.

Το τραγούδι έχουν γράψει οι Charlie CharlesDario Faini (Dardust) και ο ίδιος ο Alessandro Mahmoud. Για να δούμε, θα υπάρξει άραγε μελλοντικά κάποιο τραγούδι μέσα από το θεσμό να ξεπεράσει την επιτυχία του «Soldi»;

Soldi: το Euro-τραγούδι όλων των εποχών με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify παγκοσμίως!
Soldi: το Euro-τραγούδι όλων των εποχών με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify παγκοσμίως!
Λίγα λόγια για τον Mahmood και το τραγούδι του

Ο Alessandro Mahmood, εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurovision 2019 είχε μιλήσει μετά τη νίκη του στο Sanremo για το μήνυμα του τραγουδιού του «Soldi». Το τραγούδι είναι μια «προσωπική έκρηξη» βασισμένη στη σχέση που είχε ο τραγουδιστής με τον πατέρα του.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στο Μιλάνο με μητέρα από τη Σαρδηνία και πατέρα από την Αίγυπτο. Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας του απουσίαζε από τη ζωή του από την ηλικία των 6 και έπειτα. Ο Mahmood εξήγησε ότι ο πατέρας του παντρεύτηκε τέσσερις φορές και άφησε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Το τραγούδι ενσωματώνει αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα άλλαξαν τη σχέση με τον πατέρα του. Οι αραβικοί στίχοι στο «Soldi» προέρχονται από μια φράση που ο Mahmood θυμάται να λέγεται ως παιδί.

Οι λέξεις «Waladi waladi habibi ta’aleena» μεταφράζονται στα ιταλικά ως  «Figlio mio, figlio mio, amore vieni qua». Που στα ελληνικά σημαίνει «Γιε μου, γιε μου, αγάπη μου έλα εδώ».

Τα λόγια αυτά πηγαίνουν τον Mahmood πίσω στο χρόνο ο οποίος δηλώνει: <<Δεν μιλώ αραβικά, αλλά υπάρχουν προτάσεις που θυμάμαι, που είναι μέρος της παιδικής μου ηλικίας … Ήταν μια τέλεια μνήμη. Τραγουδώντας αυτές τις φράσεις μου θυμίζουν μια συγκεκριμένη σκηνή, σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου>>.

Συγκεκριμένα εξηγεί: <<Το τραγούδι μου είναι μια προσωπική έκρηξη, να κάνω τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι, αφότου ήταν παιδιά, κάποιος γίνεται κάτι περισσότερο: μια κριτική σκέψη γεννιέται για τους γονείς, τη ζωή, τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Το «Soldi» λέει μία ιστορία. Το τραγούδι δεν μιλάει για την επιρροή των χρημάτων υλικά, αλλά για τον αντίκτυπο που έχει σε μια οικογένεια. Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τους ανθρώπους>>.

Ο Ιταλός τραγουδιστής γεννημένος στο Μιλάνο με καταγωγή από την Αίγυπτο, τον περασμένο Δεκέμβριο, κέρδισε την πρώτη βραδιά του Sanremo Giovani 2018 ως πρωτοεμφανιζόμενος ερμηνευτής με τo τραγούδι «Gioventù Bruciata». Έτσι, όπως όριζε ο κανονισμός, ο νικητής είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Sanremo 2019 με νέο τραγούδι. Η συνέχεια είναι γνωστή…!

Ας απολαύσουμε ξανά την εμφάνιση του στο μεγάλο τελικό του Ισραήλ.

Και εδώ το επίσημο video clip του Soldi από τον Mahmood!

O OGAE Greece δίνει πολλά συγχαρητήρια στον Mahmood και του εύχεται και εις ανώτερα!

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ