https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Δεν θα συμμετάσχει στη Eurovision 2020!

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ουγγαρίας, MTVA, ανακοίνωσε ότι το A Dal θα μετατραπεί σε διαγωνισμό για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό αμέσως αμέσως σημαίνει ότι δεν θα επιλεγεί φέτος εκπρόσωπος για τη Eurovision 2020.

Οι δημιουργοί του σόου αποφάσισαν, αντί να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη Eurovision, του χρόνου να προωθήσουν το ταλέντο της ελαφράς μουσικής της Ουγγαρίας και τις παραγωγές που δημιουργούν αξίες. Ο νικητής θα χρηματοδοτηθεί από την Duna Television με πάμπολλες εμφανίσεις και θα μπορεί να τραγουδήσει στα πιο γνωστά εθνικά φεστιβάλ. Εκτός από τις ευκαιρίες για συναυλίες, ο νικητής θα λάβει ειδικό promotion στο Petőfi Radio, καθώς και υποστήριξη για την εξέλιξη της μουσικής παραγωγής.

MTVA, σχετικά με το A Dal

Είναι η 4η φορά που η Ουγγαρία αποσύρεται από τον Διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη ήταν αμέσως μετά το 1998, όταν και απουσίασε για τα επόμενα 6 χρόνια. Η επόμενη απουσία ήταν το 2006 και ξανά το 2010 για οικονομικούς λόγους.

Στο Τελ Αβίβ η Ουγγαρία συμμετείχε με τον Joci Pápai και το τραγούδι «Az én apám». Κατετάγη στη 12η θέση στον 1ο ημιτελικό με 97 βαθμούς, οπότε δεν προκρίθηκε στον τελικό.

πηγή: eurovoix


Η Ουγγαρία στη Eurovision

Hungarian flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 1994
  • Συμμετοχές ως 2019: 17
  • Παρουσίες στον Τελικό: 14
  • Νίκες:
  • Τελευταία θέση: 1 (2008 – 2ος ημιτελικός)
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και γιατι δεν κανουν εσωτερικη επιλογη? Δεν ανεφεραν καν οικονομικους λογους.. Απλα αποχωρησαν.. Γιατι?

  2. Ναι, δεν είπαν όμως ότι δεν θα συμμετάσχουν, είπαν ότι το A Dal δεν θα είναι ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού, μπορεί να διαλέξουν internally.

  3. Το ότι δε θα χρισημοποιήσουν το σόου αυτό από που κι ως που σημαίνει ότι αποσύρονται;;;

  4. Νομίζω ότι αυτό που έτε δεν ισχύει… Όντως δεν πρόκειται να διεξαχθεί το A Dal στη μορφή που είχε, που ήταν κατά κάποιον τρόπο εθνικός τελικός παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Δεν ανακοίνωσαν ότι δε θα συμμετάσχουν όμως, κάτι το οποίο αφήνει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής μέσα από εσωτερικη επιλογή! Το πράγμα πάει προς τα εκεί αλλά έχοντας μιήσει με άτομο από την Ουγγαρία, μου επιβεβαίωσε ότι δεν έχει επισημοποιηθεί οτιδήποτε σχετικά με την αποχώρηση της χώρας από το διαγωνισμό.

    • Ακριβως, δεν ειναι επισημο. Απλα εχουν ανακοινωσει οτι δε θα χρησιμοποιηθει το Α Dal ως τροπος επιλογης του εκπροσωπου.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ