?? ΚΡΟΑΤΙΑ: Με τον Damir Kedžo στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο τελικός του Dora 2020. Νικητής αναδείχθηκε ο Damir Kedžo με το τραγούδι Divlji vjetre!

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα πολύ σύντομο καλωσόρισμα των παρουσιαστών και η παρουσίαση των 16 συμμετοχών άρχισε ευθύς αμέσως.

Τα τραγούδια, ακούσαμε για πρώτη φορά ολόκληρα απόψε με την εξής σειρά:
  1. Elis Lovrić – “Jušto”
  2. Bojan Jambrošić – “Više od riječi”
  3. Edi Abazi – “Coming Home”
  4. Zdenka Kovačiček – “Love, Love, Love”
  5. Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina – “Da se ne zatare”
  6. Dana – “One”
  7. Aklea Neon – “Zovi ju mama”
  8. Nikola Marjanović – “Let’s Forgive”
  9. Lorenzo, Dino Purić & Reper iz sobe – “Vrati se iz Irske”
  10. Marin Jurić Čivro – “Naivno”
  11. Lorena Bućan – “Drowning”
  12. Indira Levak – “You Will Never Break My Heart”
  13. Jure Brkljača – “Hajde nazovi me!”
  14. Colonia – “Zidina”
  15. Mia Negovetić – “When it Comes to You”
  16. Damir Kedžo – “Divlji vjetre”

Με την ολοκλήρωση των εμφανίσεων, το τηλεοπτικό κοινό είχε 10 λεπτά στη διάθεσή του για να ψηφίσει την καλύτερη συμμετοχή.

Μετά και την καταμέτρηση των ψήφων κοινού και επιτροπής, οι 5 περιεφερειακές επιτροπές της χώρας, βαθμολογώντας όλες τις συμμετοχές από το 1 ως το 16, ψήφισαν ως εξής:

Οι βαθμοι αυτοί, μετατράπηκαν σε 16 για τον πρώτο, 15 για τον δεύτερο, κ.ό.κ. Μετά και από την ενσωμάτωση της ψηφοφορίας του κοινού, τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Λόγω ισοβαθμίας στην πρώτη θέση, υπερίσχυσε η ψήφος του κοινού που έφερε στην πρώτη θέση τον Damir.

Η Κροατία εμφανίζεται στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού και μετρά δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς, ενώ έχει να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα από το 2001! Πιστεύετε ότι ο Damir θα φέρει καλύτερη τύχη στην χώρα;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the Croatian ESC 2020 entry?

Η Κροατία στη Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή: 1993
  • Συμμετοχές ως 2019: 25
  • Παρουσίες στον Τελικό: 18
  • Νίκες: —
  • Τελευταία θέση: —
  • Καλύτερη θέση: (1996 & 1999)
Πηγή φωτό: Emica Elvedji/PIXSELL, tportal.hr, eurosong.hr

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι έπαθαν όλοι απόψε;; Πολύ κακή βραδιά, το ένα χειρότερο απ’ το άλλο. Η Μολδαβία επέστρεψε στο 2006 και η Κροατία στο 1996! Αν και οι συμμετοχές τους τη δεκαετία του ’90 ήταν γενικά προσεγμένες. Κατ’εμέ το Marija Magdalena του 1999, αν συμμετείχε φέτος θα πήγαινε καλά. Πιθανότατα δεν θα έμπαινε 5άδα αλλά τουλάχιστον θα περνούσε τελικό. Εν αντιθέσει, αυτό που διάλεξαν δεν πάει με τίποτα τελικό, δεδομένου ότι συμμετέχουν και σε ημιτελικό σφαγείο. Κρίμα!
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία!

  2. Σ-Υ-Γ-Χ-Α-Ρ-Η-Τ-Η-Ρ-Ι-Α!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΡΟΑΤΙΑ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ή και στίχου ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΙΜΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!

  3. Και επιτέλους τί θέλετε τέλος πάντων όλοι σας, οι αμερικανιες σας ξενιζουν τα τραγούδια στη γλώσσα τους το ίδιο ή και παλιομοδίτικ
    Έλεος δηλαδή! Υπάρχουν άνθρωποι, συντελεστές πίσω απ τα τραγούδια που είτε λιγότερο είτε περισσότερο κανουν καποιαδιυλεθα ας τους σεβαστουμε λίγο δεν είναι κακό!
    Κατ εμέ όπως ειπα προηγουμένως, έκαναν την καλύτερη επιλογή και από πλευράς φωνής και από γλώσσα, μακάρι κιόλας να επέστρεφε ο συγκεκριμένος κανονισμός γιατί έτσι ο διαγωνισμος αποκτά μια πιο φεστιβάλικη εικόνα και ουσία κι αυτό είναι το σημαντικό, είναι φεστιβάλ τραγουδιού κιόλας, όχι μόνο “ξεκ@@ων” και σαχλοκουδουνων
    Ας σοβαρςυτουμε λίγο καινά εκτιμαμε την ατμόσφαιρα και την ουσία
    ΠΑΜΕ ΚΡΟΑΤΙΑ, 12 ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!!

    • Θέλουμε καλά και εμπνευσμένα τραγούδια, και ας είναι και στα Σουαχίλι. Κάνετε πολλοί το λάθος να αξιολογείται εξαρχής θετικά το τραγούδι επειδή είναι στην εθνική γλώσσα, άσχετα από την ποιότητά του. Δεν είναι διαγωνισμός γλωσσών, διαγωνισμός τραγουδιών είναι.

      • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΙΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
        ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΑΓΙΥΔΙΟΥ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
        ΑΠ’ ΤΗ ΓΙΙΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΑ ΤΙΜΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
        ΩΡΑΙΟΣ ΜΠΑΣΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

  4. Δεν έχω ιδέα τι άλλο είχαν στον τελικό τους και βαριέμαι να τσεκάρω. Το νικητήριο θα το χαρακτήριζα “τίμια προσπάθεια” αλλά ως εκεί. Δεν είναι κακό δεν θα κόψω και φλέβα. Καλή φωνή ο τραγουδιστής. Δεν μπορώ να το δω να διακρίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θέλει υποστήριξη για να το πετύχει πάντως σκηνικά και ίσως και με ένα revamp.

  5. Δεν είναι κακό, απλά δεν έχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει. Ισως μια αλλαγή στην ενορχήστρωση να βοηθούσε. Θετικό που η Κροατία επιμένει στη γλώσσα της.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ