Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε για όλα στη “Eurovision: Αντίστροφη μέτρηση”!

Παρ’ ό,τι είμαστε σε μια αναμονή για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διεξαγωγή της Eurovision 2020 τον προσεχή Μάϊο, οι 41 χώρες που συμμετέχουν ολοκλήρωσαν τη δημοσιοποίηση των τραγουδιών τους και συνεχίζουν την προετοιμασία τους.

Αν και τα γυρίσματα για τις εισαγωγικές καρτ ποσταλ παρουσίασαν προβλήματα εξαιτίας τις αδυναμίας αρκετών χωρών να ταξιδέψουν στην Ολλανδία, η συνάντηση των αρχηγών των εθνικών αποστολών έγινε κανονικά την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, και οι χώρες κατέθεσαν το φάκελο της συμμετοχής τους μαζί με τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη σκηνική της παρουσίαση. Και η Ελληνική αποστολή συμμετείχε κανονικά στη συνάντηση, έστω και μέσω live streaming, και όλα είναι έτοιμα για την Ελληνική συμμετοχή “SUPEG!RL” με τη Stefania.

Ένας σημαντικός άνθρωπος για τη φετινή μας συμμετοχή, αλλά και σπουδαίος καλλιτέχνης που μας έχει χαρίσει συγκινήσεις στο διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και έχει αναδείξει πολλές συμμετοχές και από άλλες χώρες, είναι ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος εμφανίσθηκε σήμερα το απόγευμα στην εκπομπή της ΕΡΤ “Eurovision: Αντίστροφη μέτρηση” και μίλησε για όλα στον Μιχάλη Μαρίνο.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τη συζήτηση που επικρατεί αυτές τις μέρες σχετικά με τα σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής της Eurovision 2020 υπό το καθεστώς της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Φωκά Ευαγγελινό, υπάρχει το plan b να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού. Σε αυτή την περίπτωση, ο διαγωνισμός που είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν θα χάσει κάτι από την αίγλη του, ωστόσο η παρουσία του κοινού του δίνει άλλη δυναμική, εκτίμησε ο Φωκάς. Ενώ σε ερώτηση για το άλλο σενάριο της αναβολής της για 2-3 μήνες αργότερα, ο Φωκάς σχολίασε ότι για το καλό του κόσμου η EBU πιστεύει ότι θα πράξει το καλύτερο.

Και φθάνοντας σε αυτό που ενδιαφέρει το Ελληνικό κοινό και τους fans του διαγωνισμού, την Ελληνική συμμετοχή, ο Φωκάς Ευαγγελινός ρωτήθηκε για το πόσο έτοιμος αισθάνεται για το “SUPERG!RL” και τη Stefania:

Είναι δύο τεράστια κεφάλαια! Ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει γράψει ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι με τους ARCADE, μια εξαιρετική συνεργασία. Είναι μια όμορφη στιγμή το “SUPERG!RL” και εμπνέομαι από το τραγούδι! Η Stefania από την άλλη είναι μια 17χρονη κοπέλα, ένα πλάσμα με δυναμική και μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση το πόσο επαγγελματίας είναι για την ηλικία της και πόσο στοχευμένη για αυτό που πάει να κάνει… πόσο ρουφάει σα σφουγγάρι όλες τις πληροφορίες! Είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεργάζομαι μαζί της! Θα μπορούσε να είναι κόρη μου! Και είναι όμορφο να συμμετέχεις στο να γίνει το όνειρο ενός παιδιού πραγματικότητα… και στα 17 της η Stefania ξέρει τι θέλει να ακολουθήσει! Εύχομαι και πιστεύω με την εμπειρία μου ότι θα κάνουμε κάτι πάρα πολύ όμορφο!

Σε ερώτηση για το εάν η ηλικία της Στεφανίας επηρέασε τον τρόπο που σκέφτηκε την σκηνική εμφάνιση, ο Έλληνας χορογράφος απάντησε ότι σαφώς και τον επηρεάζει η ηλικία της, ότι θα πρέπει να προσέχει τα πάντα σχετικά με την εμφάνισή της και τι θέλουμε να κάνουμε επί σκηνής. Και τι είναι αυτό που τον καθοδηγεί στη δουλειά του αυτή;

Πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, ανάμεσα σε 40 άλλες συμμετοχές. Χρειάζονται να γίνουν αυθεντικά πράγματα, όπως είναι το τραγούδι, αλλά και με βάση την προσωπικότητα και τη δυναμική του καλλιτέχνη. Σε αυτά στηρίζονται η ιδέα και το concept που παρουσιάζονται στη σκηνή. Η Eurovision είναι ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός και παίζει ρόλο πως παρουσιάζεται το τραγούδι. Έχουμε δει πολλά τραγούδια να έχουν ευεργετηθεί και άλλα να έχουν αδικηθεί από τη σκηνική παρουσίαση…

Και απαντώντας στο ερώτημα που βασανίζει πολλούς fans του διαγωνισμού, επηρεασμένοι από το video clip του “SUPERG!RL” για το εάν η Stefania θα πετάει επί σκηνής, ο Φωκάς ήταν κατηγορηματικός:

Όχι! Δεν θα πετάει! Το λέω κάθετα! Το βίντεο κλιπ είναι όμορφο, αλλά γίνεται με μοντάζ και έχει αρκετό χρόνο… επί σκηνής είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα! Ό, τι κάνουμε έχουμε μόνο 30 δευτερόλεπτα να το στήσουμε και τα μισά για να βγει!

Σχετικά με το πότε σκέφτηκε το στήσιμο του “SUPERG!RL” και πως πάει η προετοιμασία ο Φωκάς Ευαγγελινός απάντησε:

Γενικά, όταν με φωνάζουν να αναλάβω κάτι, το αποδέχομαι μόνο όταν έχω κάτι ολοκληρωμένο στο μυαλό μου. Γενικά, η μουσική με εμπνέει και η ιδέα μπορεί να μου έρθει μέσα σε τρία δευτερόλεπτα ή να με βασανίσει περισσότερο. Η έμπνευση για τη Stefania και το “SUPERG!RL” ήρθε γρήγορα, γιατί ήταν ωραίο το τραγούδι! Το βίντεο της σκηνικής παρουσίας έχει σταλεί ήδη και το πως θα κινηθεί η Stefania επί σκηνής. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει σταλεί το σκηνικό και θα μας στείλουν κατόπιν το βίντεο για το πως λειτουργεί.

Ερωτώμενος σχετικά με το πώς πιστεύει ότι θα τα πάει η συμμετοχή μας απάντησε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με αυτό το πλάσμα τη Stefania. Είναι επαγγελματίας. Είναι ένα 17χρονο κορίτσι που θέλει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Θα πάμε πολύ καλά. Πάμε με τα καλύτερα στο μυαλό μου, κάνοντας το καλύτερο!

Ο αγαπημένος Έλληνας χορογράφος μίλησε για πολλά ακόμα σχετικά με τη Eurovision… Τόνισε πόσο αγαπάει το διαγωνισμό και πόσες συγκινήσεις του έχει χαρίσει, με αποκορύφωμα τη νίκη της Ελλάδας με το “My Number One” και την Έλενα Παπαρίζου που ξεχωρίζει από όλες τις δουλειές του! Μέσα από το διαγωνισμό, παρ’ ό,τι υπάρχει ανταγωνισμός, ξετυλίγει δημιουργικές σκέψεις του, έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο που του λένε αν αρέσει η δουλειά του και κλείνει και άλλες δουλειές στο εξωτερικό.

Με ιντριγκάρει η Eurovision! Η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη! Διαρκεί 3 λεπτά, αλλά είναι σαν τους πρωταθλητές που προπονούνται για 4 ολόκληρα χρόνια για 3 μόνο λεπτά! Για μένα η Eurovision είναι αγάπη! Και παρά τη ραγδαία εξέλιξή της όταν την παρακολουθείς συνέχεια πάντα την αγαπάς…

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Φωκά Ευαγγελινού:

https://webtv.ert.gr/ert1/eurovision/15mar2020-eurovision-antistrofi-metrisi/

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2020!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδιά πραγματικα φέτος ο διαγωνισμός είναι μια τραγωδία παιδική χαρά
    Ειδικά τα υποτιθέμενα φαβορί είναι για γέλια και για κλάματα πραγματικά
    Φέτος πολυ κακοσ μουσικά διαγωνισμός
    Αλλα για να πούμε και την αλήθεια δεν χρειάζεται να είσαι μουσικός για να καταλάβεις οτι το μοναδικό τραγούδι που ξεχωρίζει είναι αυτο τησ Νορβηγίας
    Δεν είναι του γούστου μου αλλα πραγματικά ειναι δεκα επίπεδα πάνω απο κάθε γελοίο τραγούδι φέτος
    Το μόνο που αντιπροσωπεύει πραγμαιτκα αυτον τον διαγωνισμό μακάρι φέτος να το σηκώσει αν και δεν το νομίζω γτ η ebu θα προσπαθήσει να βγάλει οτι πιο γελοίο (Λιθουανία Ισλανδία Ρωσία) υπάρχει ρίχνοντας και άλλο τον διαγωνισμό

    • Και σε μια παρένθεση θα βάλω την ελβετικά (πραγματικά αριστούργημα με απίστευτη φωνή)

      • Όντως η Ελβετία έχει εξαιρετικό κομμάτι φέτος ( για μένα το νούμερο 1) και ο τραγουιδστής της έχει πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ φωνή. Από κει και πέρα η Νορβηγία δεν παρουσιάζει καμιά ιδιαίτερη συμμετοχή φέτος, ίσα ίσα που το Attention (το οποίο βέβαια είναι ωραίο) είναι μια μπαλάντα που έχουμε ακούσει πολλές φορές στη eurovision

      • Της Ελβετιας ειναι απο αλλο πλανητη το τραγουδι.. Ειναι εξαισιο πραγματικα.. Μην καταστροφολογειτε τοσο.. Υπαρχουν και καλα

    • Η Νορβηγία με αυτή την basic μπαλάντα ξεχωρίζει; Η κοπέλα είναι καταπληκτική αλλά το τραγούδι είναι τουλάχιστον μέτριο

      • Το τραγούδι οχι τόσο αλλα η ερμηνεία
        Η φωνή και η μουσική είναι απίστευτη σε ενα πολυ δύσκολο τραγουδι για ερμηνεία είναι τρομερή
        Και εμενα δεν είναι του τύπου μου αλλα τέτοια τραγούδια θα πηγαίνανε τον διαγωνισμό μπροστά
        Αυτή είναι η άποψη μου βέβαια…

    • Ότι της Λιθουανίας είναι γελοίο χαχα το ακούσαμε κι αυτό. Τέλος μη φάτε έχουμε γλαροσουπα, το βραβείο φέτος θα πάει Βέλγιο και θα το δείτε στο τέλος. Άλλες δύο χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες είναι η Ελβετία και Λιθουανία. Κάτι τσίρκο τύπου Ρωσία που ασχολούνται εντάξει είπαμε το 70 % παιδάκια.
      Εδώ αν κατάλαβα καλά ο Φωκάς μας είπε ότι θα δούμε κάτι σίγουρα πολύ όμορφο αλλά για παιδάκια και σίγουρα για JESC θα είναι η παρουσίαση. Της Νορβηγίας έλεος! Μια μπαλάντα από τις χιλιάδες που πέρασαν μέσα στο διαγωνισμό. Συνέλθετε που πάτε να τους δώσετε ψήφους όπως και πέρσι με το παιδικό τραγουδάκι περασμένης 20ετιας Βίκινγκς μαζί με το νούμερο της Αυστραλίας που βρέθηκε και αυτό 10αδα… Ετσι για το χαβαλέ Σαν Μαρίνο χασκογελαγατε και όλα αυτά χαντακωσαν βαθμολογικά και η Ντουσκα. Με το χαβαλέ τσακίζουν όμορφα τραγούδια. Συνέλθετε επιτέλους!
      *****τη δικιά μας πάντως δεν τη βλέπω καλά κι ας θα είναι καλή η παρουσίαση. Τα σημάδια είναι ολοφάνερα πως θα δυσκολευτεί να πάει τελικό αλλά και εκεί από 15η 18η και κάτω θα βρεθεί. Μακάρι να βγω ψεύτρα αλλά η πείρα μου αυτό λέει.

      • Nai συγνώμη δςν είναι γελοίο που κουνανε τα χερια τους σαν καθυστεηρμενοι και χορεύουν σαν παράλυτοι λεσ και είναι συγκρότημα τα ζουζούνια

      • Ωστόσο για ολα τα αλλα συμφωνώ μαζι σου
        Για την δικια μασ βέβαια πιστεύω οτι μπορεί να πάει καλα λογο της χαμηλής ποιότητας των υπολοίπων
        (θα προσθέσω ετσι απλα 2 τραγούδια που πιστεύω θα πήγαιναν καλα αλλα δεν επιλέχθηκαν ενασ τησ Σουηδίας η dotter και το storm ths roxen απο Ρουμανία)

  2. Προσωπικά έχω ξεχωρίσει τη Βουλγαρία (σημερινό και dark κομμάτι και ή Victoria απίστευτη), και – σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο- τη Λιθουανία. Ή Ελβετία μου βγάζει κάτι πιο παρωχημένο ως σύνθεση, και ή επίδειξη λαρυγγισμων σέ κάποια σημεία του τραγουδιού από τον ερμηνευτή με ενοχλεί αφόρητα. Μέτρια γενικά όμως χρονιά, θα συμφωνήσω. Ήδη το 2018 και το 2019 μου φαίνονται αριστουργηματικες χρονιές

  3. Γελάω παρα πολύ με αυτούς που θεωρούν ότι η συμμετοχή μας είναι για JESC. Σοβαρευτείτε. Προφανώς και το ηλικιακο target group μειώνεται λόγω της Στεφανίας αλλα και τι μ’ αυτό; Μήπως της Ρωσίας και της Ισλανδίας είναι πιο σοβαρά και ώριμα; Όλα έχουν να κάνουν με το στήσιμο επί σκηνής από δω και πέρα.

  4. η χειροτερη χρονια της eurovision. τοσο σε επιπεδο τραγουδιων οσο και λογω κορονοιου. δεν θελω καθολου να την δω. κανε΄να τραγουδι δεν ειναι ξεκαθαρο φαβορι. ειδικα κατι ρωσιες, λιθουανιες βουλγαριες τρασιες αισχρες και υπνος. απορω με το κοιμισμενο τραγουδι της βουλγαριας τι ειδανε κ το λενε κ φαβορι. η λιθουανια σαν τρελος, οι ρωσοι λες κ βγηκανε απ την αννιτα πανια. απλα ντροπη. η χειροτερη χρονια για μενα κ λογω εξελιξεων πανδημιας να μην γινει. η ελληνικη αποστολη απλα παιδικη , η κυπρος πολυ κλαμπιστικο για ευροβιζιον… χαλια χαλια χαλια

  5. Εγώ προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κύριο Φωκά και πιστεύω πως όλη η ομάδα έχει βάλει έναν σοβαρό στόχο να πάει καλά φέτος. Μίλησε άλλωστε για πρωτοτυπία κάτι που σημαίνει ότι ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο επί σκηνής το μόνο που μένει είναι να δούμε την πρώτη πρόβα… Καλή επιτυχία!!

  6. δε πατε καλα. εχουν κλεισει τα παντα στην ελλαδα. εχουν μεινει μονο φαρμακεια, νοσοκομεια καια σουπερ μαρκετ κ μιλατε για μια στεφανια και εναν φωκα? ξυπνηστε κ δειτε τι γινεται με τον ιο σε παγκοσμιο επιπεδο. μαθηματα εξ αποστασως παντου κ εσεις λετε για διαγωνιμο τον μαιο? δε πατε καλα παιδακια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ