Δεν θα παραστεί η Ελληνική αποστολή στη συνάντηση των Αρχηγών!

Πρόβλημα που έχει προκύψει και απασχολεί τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision είναι ο κορωνοϊός (COVID-19). Οι ετοιμασίες σύμφωνα με τους Ολλανδούς διοργανωτές φυσικά συνεχίζονται κανονικά και δεν συντρέχει προς το παρόν λόγος ακύρωσης του διαγωνισμού, ενώ οι εναπομείνασες χώρες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τον εκπρόσωπο τους μέχρι τις 9 Μαρτίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων τους.

Ο κορωνοϊός (COVID-19) που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, χτύπησε και την EBU, με αποτέλεσμα η συνάντηση των αρχηγών των εθνικών αποστολών στις 13 Μαρτίου στο Ρότερνταμ να καταγράφει τις πρώτες σημαντικές απουσίες! Παρ’ ό,τι δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από και προς την Ολλανδία, λόγω του κορωνοϊού, εντούτοις υπάρχουν για τα στελέχη της EBU, καθώς βρέθηκε εργαζόμενός της στη Γενεύη θετικός στον ιό. Ο ταξιδιωτικός περιορισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU, ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 13 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των αρχηγών των εθνικών αποστολών για τη Eurovision 2020.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμη είναι αυτή η συνάντηση καθώς σε αυτή κατατίθενται επίσημα οι φάκελοι των συμμετοχών, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την παρουσίασή τους επί σκηνής, και γίνεται η πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις λεπτομέρειες και την πρόοδο της διοργάνωσης του διαγωνισμού. Για αυτό και γίνεται προσπάθεια διεξαγωγής της και με άλλους τρόπους (όπως π.χ. τηλεδιάσκεψη).

Στην οδηγία αυτή που εξέδωσε ο Γενικός Διευθυντής της EBU θα πρέπει να υπακούσουν όλοι οι υπάλληλοί της, συμπεριλαμβανομένου και του Executive Supervisor της Eurovision του γνωστού σε όλους Jon Ola Sand, ο οποίος δεν θα παραστεί στη συνάντηση της 13ης Μαρτίου. Σε αυτή τη συνάντηση ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν η Σουηδία και το Ισραήλ, καθώς αποφασίστηκε να αποφύγουν τις μετακινήσεις λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, τόσο ο Jon Ola Sand όσο και οι αποστολές της Σουηδίας και του Ισραήλ θα συμμετάσχουν στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όσον αφορά στην Ελληνική αποστολή αποφασίστηκε -τελικά- να μην συμμετάσχει στη συνάντηση των Αρχηγών. Όπως μας δήλωσε σχετικά η Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής και Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ κα. Μαρία Κουφοπούλου:

Η ελληνική αποστολή δεν θα πάει. Περιμένουμε οδηγίες για τον τρόπο επικοινωνίας. Μάλλον θα γίνει με live streaming.”

Ζητώντας διευκρινίσεις για το λόγο και τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση αυτή, η κα. Κουφοπούλου μας εξήγησε:

ήταν μία απόφαση στην οποίαν ελήφθησαν υπόψη και οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αλλά και άλλοι παράγοντες

Σε ερώτησή μας για το εάν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με το ενδεχόμενο να επηρεασθεί η διεξαγωγή του διαγωνισμού τον Μάϊο μας απάντησε:

Δεν έχουμε κάποιο άλλο νέο για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού

Σύμφωνα με τους Ολλανδούς διοργανωτές, η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση και την επίδραση του νέου κορωνοϊου στη διοργάνωση της Eurovision 2020 παρακολουθείται στενά και καθημερινά, και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τη διαφύλαξη της δημόσια υγείας σε συνεννόηση πάντα με τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, για τον οποίο εξετάζονται ήδη διάφορα σενάρια.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη Eurovision 2020!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εγω λέω να μην παραστει καν η στεφανια κ στον ημιτελικο του διαγωνισμου…δεν νομίζω να λειψει σε κανεναν το παιδικο ασμα σουπεργκερλ…

    • Η στεφανια θα εμφανιστει ρε συ,αφου δεν πληρωνει εισητηρια κ διαμονη,κουτι τους ηρθε φετος στην ερτ,σιγουρα ηταν ενα κριτηριο που την επελεξαν.μια χαρα τους εκατσε κ ο κορωναιος κ δεν πανε στην συναντηση,ποιος πληρωνει εισητηρια.

      • Καταρχάς το ότι μένει στην χώρα δεν σημαίνει ότι μένει στο Ρότερνταμ. Όπως επίσης μιλάμε για ένα άτομο; Σε μια ομάδα το λιγότερο των 10-15 ατόμων; Τι να πω, τα πόσα θα γλίτωσαν δεν λέγεται.

      • C΄est tout 🙂 η ολλανδια εχει καλες συγκοινωνιες και γρηγορες.ουτε η στεφανια δεν θα καταλαβει πως θα φτασει απο αμστερνταμ στο ροτερνταμ.την ερτ την εχω ικανη να ζητησει απο την στεφανια να φιλοξενησει κ τα 10-15 ατομα σε υπογεια,βεραντες,ταρατσες.ασε μας κουκλιτσα μ φετος η ερτ μας εδειξε οτι μονη της κανει κουμάντο,ουτε καν μας ρωτησε.

      • Κλαίω με το comment σου :p
        Μέσα στις 340χιλ λογικά θα είναι μεσα οι 15-20χιλ ή όσα χρειάζονται για δυο βδομάδες στην πόλη. Άλλωστε από την τσέπη τους θα τα βάλουν οι υπεύθυνοι της ερτ;

      • μπα καταγωγη απο καλαματα κ αλεξανδρούπολη κ πλεον τα τελευταια 3 χρονια διαμένω στην κώ οπου κ εργάζομαι στα τουριστικά….κ ενας απο αυτους που αντιπαθουν σφόδρα το σκυλοποπακι σουπεργκερλ

  2. Γιατί η Κύπρος Ελλάδα δεν είναι λοιπόν για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση το πρόβλημα έχει δύο λύσεις η κεκλεισμένων των θυρών η διαβάστε προσεκτικά αν όχι φέτος του χρόνου όλοι η γιουροφανς και οι καλλιτέχνες που θα παραβρεθούν στην Γιουροβίζιον. στο Ρότερνταμ θα φοράνε λογισμικό βραχιόλι η περιδέραιο για την ασφάλεια της παγκόσμιας υγείας καλή Γιουροβίζιον Ελλάδα ?????? Κύπρο. αγαπάμε και στηρίζουμε. Σάντρο και Στεφανία να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα ??????????????

  3. Αρκετά σχόλια πλέον έχουν ξεφύγει από τα όρια της δυσαρέσκειας του μουσικού προσωπικού γούστου για ένα τραγούδι. Ακόμα κι απ’ της εμπάθειας και αγγίζουν πλέον τα όρια του μίσους.
    Φαινόμενο πολύ περίεργο και συνάμα λυπηρό… που απ’ ότι παρατηρώ χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο έντονο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ