«Έφυγε» ο Αγάθωνας Ιακωβίδης

Ένα δυσάρεστο νέο τόσο για τους φίλους του Διαγωνισμού της Eurovision όσο και για τον μουσικό κόσμο της Ελλάδας. Δυστυχώς ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, γνωστός από τη συμμετοχή στη Eurovision 2013 μαζί με το συγκρότημα Κόζα Μόστρα και το τραγούδι «Alcohol is free», βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός στο κρεβάτι του από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του.

Ποιος ήταν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης

Γεννημένος το 1955 στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, ήταν παιδί προσφύγων απ’ τη Μικρασία. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν το 1971 και σταδιακά έμαθε να παίζει πολλά έγχορδα, όπως κιθάρα, μπαγλαμά, μπουζούκι κ.ά. Το 1973 εμφανίζεται πρώτη φορά ζωντανά και από το 1977 ήταν δημιουργός και μέλος του συγκροτήματος «Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης».

Συνεργασίες με ονόματα, όπως Γιώργος Κόρος, Βασίλης Σούκας κ.ά. τον καθιστούν γνωστό στον μουσικό κόσμο και ιδιαίτερα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Τα τραγούδια του είναι διαποτισμένα από μελωδίες της Μικράς Ασίας.

Eurovision

Το 2013 αποδεχόμενος την πρόσκληση του συγκροτήματος Κόζα Μόστρα, ταξιδεύει στο Malmö της Σουηδίας για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 58ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το τραγούδι «Alcohol is free» παίρνει τη 2η θέση στον 2ο Ημιτελικό και προκρίνεται στον Μεγάλο Τελικό. Εκεί κατακτά την υψηλή 6η θέση με 152 βαθμούς.

Ο OGAE Greece εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους κοντινούς ανθρώπους του Αγάθωνα Ιακωβίδη και είθε η ψυχή του να αναπαυθεί.

πηγή: seleo.gr

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ