?? ΓΑΛΛΙΑ: Τέλος το «Destination Eurovision», με εσωτερική επιλογή στο Ρότερνταμ!

Ο Bilal Hassani, νικητής του »Destination Eurovision 2019» - Instagram / eurovisionfrance
Ο Bilal Hassani, νικητής του «Destination Eurovision 2019» – Instagram / eurovisionfrance

Η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας (France Télévisions) φαίνεται να αλλάζει στρατηγική ως προς τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της στη Eurovision και να στρέφεται εκ νέου στην ανάθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Le Parisien», οι ιθύνοντες της France Télévisions είναι δυσαρεστημένοι με τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε ο εθνικός τελικός του 2019, με τίτλο «Destination Eurovision».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο μέσος όρος τηλεθεατών των τριών σόου που προβλήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο με οικοδεσπότη τον Garou, ήταν μόλις 1,9 εκατ..

Από την άλλη, τον τελικό της Eurovision, που έγινε τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ, παρακολούθησαν 4,8 εκατ. τηλεθεατές, δηλαδή 2,9 εκατ. περισσότεροι σε σχέση με το «Destination Eurovision».

Η Alexandra Redde-Amiel, διευθύντρια Ψυχαγωγίας της France Télévisions, δήλωσε:

«Επιθυμούμε περισσότερο έλεγχο της διαδικασίας, με εσωτερική επιλογή».

Με στόχο το top 5

Η Γαλλία, παρότι είναι μέλος των «Big Five», δεν επαναπαύεται και θέτει ως στόχο μια θέση στην πρώτη πεντάδα του τελικού στη Eurovision 2020, η οποία θα φιλοξενηθεί τον επόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Μάλιστα, η Alexandra Redde-Amiel επισημαίνει:

«Αλλάζοντας το όχημά μας, ελπίζουμε να φτάσουμε στο βάθρο το 2020».

Την τελευταία φορά που η Γαλλία μπήκε στο top 5 της Eurovision, ήταν στον διαγωνισμό του 2002, όταν η Sandrine François ερμήνευσε το «Il faut du temps» και κατέλαβε την 5η θέση με 104 βαθμούς.

Η Γαλλία, πάντως, στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 εκπροσωπήθηκε από τον Bilal Hassani και το τραγούδι «Roi» και περιορίστηκε μόλις στη 16η θέση του τελικού με 105 βαθμούς αποτυγχάνοντας, έτσι, να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για υψηλή θέση.

Μάλιστα, ο Bilal Hassani πήρε το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ χάρη στην ψήφο του τηλεοπτικού κοινού, αφού η επιτροπή είχε προτιμήσει τη συμμετοχή «Tous les deux» με ερμηνεύτρια τη Seemone.

Ως εκ τούτου, η διχογνωμία προβλημάτισε τους ιθύνοντες της France Télévisions, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Le Parisien», οδηγώντας τους στην εγκατάλειψη του «Destination Eurovision».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, ως μέλος των «Big Five», προκρίνεται αυτόματα στον τελικό του εκάστοτε διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ